Site icon Szallas.hu Blog

Téli csoda utak – 7+1 egynapos téli kirándulóhely Magyarországon


Az ország számos pontján találsz olyan kirándulóhelyet, amely nyáron tárt karokkal vár, ám nem szabad elfelejtened, hogy számos téli kirándulóhely Magyarországon legalább ilyen különleges. Öltözz melegen, vegyél túrabakancsot, és járd a természetet a leghidegebb téli napokon is! 

Dobogókői Kilátó

7+1 egynapos téli kirándulóhely Magyarországon

Leesett az első hó? Irány Dobogókő! 

Dobogókőn halad keresztül az Országos Kéktúra útvonala, ráadásul a panoráma is elképesztő innen, így nincs értelme kihagyni ezt a célpontot a téli tervekből. Dobogókő csodás téli kirándulóhely, a kilátóból látható a Rám-hegy, a Vadálló-kövek, a Prédikálószék, a Börzsöny, a Szent Mihály-hegy, a Csóványos és a Nagy-Hideg-hegy is.

Dobogókői Kilátó

Fedezd fel Drégelypalánknál az Apródok útja tanösvényt!

Az Apródok útja tanösvény Drégelypalánktól Drégely váráig húzódik, útközben a 8 állomást végigjárva megismerheted a Börzsöny patakjait, az erdők világát, és Drégelypalánk, illetve Drégely vára történetét. Ha nem ismered a környéken, használd bátran a Duna-Ipoly mobilalkalmazást a navigáláshoz, ez a tanösvény útját is jelzi. 

Drégely vára

Ne hagyd ki a panorámaélményt a Kékestetőn! 

Nem véletlen, hogy Kékestető szinte minden listán szerepel, amely összegyűjti, mely lehet a legizgalmasabb téli kirándulóhely Magyarországon. Az ország legmagasabb pontján gyakran esik a hó, népszerűsége talán éppen ebben, és természetesen a bámulatos panorámában rejlik. Egynapos kiránduláshoz is tökéletes választás a Kékestetői-kilátó

Kékestetői Kilátó és TV torony

Járd be Tihany utcáit a leghidegebb napokon is! 

Láttad már, milyen különlegesen szép Tihany télen? Ha nem, éppen itt az ideje, hogy felfedezd magadnak a nyár egyik legnépszerűbb balatoni úti célját. A Pisky sétányt végigjárva olyan balatoni panoráma tárul a szemed elé, amiben nem győzöl majd gyönyörködni! 

Pisky sétány – Tihany

Kirándulj a nógrádi várhoz télen is! 

A nógrádi vár ikonikus várunk a Börzsöny keleti részén, Magyarország egyik legrégebbi kővárai közé tartozik. Az egykori várnak sajnos már csak a romjait nézheted meg, de akár kisebb gyerekekkel is érdemes útnak indulni, ugyanis az építmény szabadon látogatható, és akár autóval is könnyen megközelíthető.

Nógrádi vár

Jártál már Mátraszentimre környékén?

Ha télen sem riadsz meg a hidegtől és alig várod, hogy megismerd a Galyatető környékét, itt az ideje felfedezni Mátraszentimrét. A település az ország legmagasabb pontján fekszik. Kirándulás során ne hagyd ki a Galya-kilátó felfedezését, a 30 méter magas építmény 1934-óta töretlenül áll a hegycsúcson. 

Galya-kilátó

Ismerd meg a Bernecebaráti tanösvényt közelebbről! 

A tanösvény az utolsó nógrádi betyárnak, Sisa Pistának állít emléket 6 állomáson keresztül. Útközben a Bernecebaráti és Nagyoroszi között húzódó Oszlai-árkot, és az árok menti erdőket is bejárhatod. A tanösvény folyamatosan látogatható, megközelíthető Nagyoroszi, Bernecebaráti és Drégelypalánk felől. 
További tanösvények várnak országszerte egész évben >>

Bernecebaráti tanösvény

Nem múlhat el a tél a Juliánus-kilátó felkeresése nélkül

A 15 méter magas Juliánus-kilátó Nagymaros közelében található, különlegessége, hogy kőből készült középkori bástyát idéz, amely a szemben fekvő Fellegvárnak integet. Az építményből elképesztő panoráma nyílik a Dunára, Visegrádra, és a belső Börzsönyre is. Az útvonal minden évszakban járható, de hóban rendkívül csúszós az út. 

Juliánus Kilátó

Alig várod, hogy megismerkedj ezekkel a csodás téli kirándulóhelyekkel? Foglalj szállást a szallas.hu kínálatából, és ne hagyd ki az élményt! >> 

(Fotók: szallas.hu)


Exit mobile version