Site icon Szallas.hu Blog

Milyen a tökéletes Valentin-napi ajándék?


Idén is utánajártunk egy online kutatás segítségével, hogy mit gondolunk mi, magyarok a Valentin-napi szokásokról, milyen az ideális ajándék, és hogy mire panaszkodnak ilyenkor a szállásadók.

Valentin-napi ajándék: kacat helyett élményt

Bár a leggyakoribb Valentin-napi ajándék a klisének is számító csokoládé és virág, a szallas.hu friss felméréséből kiderül, hogy minden harmadik pár utazással ünnepli a szerelmet februárban. A válaszadók több, mint fele ideális Valentin-napi ajándékként a közös élményt jelölte meg, mely jelenthet közös kirándulást, romantikus randevút, közös vacsorát vagy moziélményt.

Ez nem is meglepő, hiszen egyre több ünnep alkalmával kerül előtérbe az a szempont, hogy az ajándék környezettudatos is legyen, hogy az egyszer használatos és eldobható tárgyak helyett élményt ajándékozzunk párunknak, szeretteinknek. A boldogságkutatók is azt hangsúlyozzák, hogy a szívünkhöz közel állókkal töltött idő, az érintés és a természetben töltött idő nagyon jelentősen befolyásolják hangulatunkat és egészségünket is. Tehát nem kell feltétlenül tárgyi ajándék után kutatnod szerelmednek, helyette nézd meg összeállításunkat a legromantikusabb kirándulóhelyekről.

Idő az intimitásra

A felmérés további tanulsága, hogy a Valentin-napról a nők többségének az ajándék jut eszébe, míg a férfiak ennek megvételét próbálják fejben tartani. Viszont az asszociációs lista harmadik helyen mindkét nemnél már a garantált szex gondolata áll. Úgy tűnik, hogy a Valentin-nap jó apropó és emlékeztető is arra, hogy egy telefonmentes estét töltsenek a takaró alatt a párok, csak egymásra figyelve. A szállásadók is azt tapasztalják, hogy Valentin-napon felforrósodik a hangulat, mert ilyenkor gyakrabban érkezik hozzájuk panasz az átszűrődő hangokra, vagy épp a nyilvánosan enyelgő vendégekre.

Kivel wellnesseznének a magyarok?

Míg a nők Csányi Sándorral – a színésszel, nem pedig a vállalkozóval – és Brad Pitt-tel töltenék a Valentin-napot, addig a férfiak többsége egyébként Palvin Barbit és Jennifer Anistont vinné el romantikázni.

forrás: GIPHY

Számos hotel különleges wellnessajánlattal készül Valentin-nap alkalmából. Ha pedig rendhagyó szálláshelyről álmodoztok, nézzétek meg összeállításunkat a legmenőbb Bálint-napi szállásokról >>

Liza Aqua & Conference Hotel Lajosmizse***

A Valentin-napi ajánlat tartalmazza:

Plage Hotel Hajdúszoboszló****

A Valentin-napi ajánlat tartalmazza:

Még több Valentin-napi ajánlat a szallas.hu oldalán >>

(fotók: szallas.hu, Shutterstock)


Exit mobile version