Site icon Szallas.hu Blog

Top 10 gyerekbarát program a Balaton körül, amitől izgalmasabb lesz nyaralás


Tevegeléssel, vonatozással és kalózos élményekkel teszi különlegesebbé a nyarat a Balaton színes programkínálata. Mutatjuk, melyik az a 10 gyerekbarát program a Balaton körül, amitől garantáltan izgalmasabb lesz a nyaralás!

Top 10 gyerekbarát program a Balaton körül

Nem félsz a kihívásoktól, és alig várod, hogy megtudd, melyik balatoni program lesz a csemeték kedvence? A gyerekbarát Balaton nem csak álom, kapd fel a kirándulócipődet, irány a vízpart!

Kalandos utazás a Balatonfenyvesi Kisvasúttal

Kipróbáltad már a Balaton egyetlen kisvasútját? A Balatonfenyvesi Kisvasút áprilistól egészen novemberig szállítja utasait, akiknek az utazás során hamisítatlan retro élményben lehet részük. 

Ha igazán emlékezetes kirándulást tervezel a családdal, ne hagyd ki Balatonfenyvest, 6 év alatt ingyenesen utazhatnak a vonaton a lurkók.

Szállások Balatonfenyvesen >>

Balatonfenyvesi Kisvasút

Bobozás Balatonbogláron, a Gömbkilátó közelében 

A bobozás remek balatoni program gyerekekkel, a kicsik biztosan élvezni fogják a balatonboglári bobpálya 600 méteres szakaszán az éles kanyarokat és bukkanókat. 

A bobozás mellett kötélpálya, játszótér, íjászat, és falmászás várja a gyerekeket a boglári Várdombon, a Gömbkilátótól mindössze pár lépésre.  

Foglalj szállást Balatonbogláron >>

Balatonboglár Kalandpark Bobpálya

Vár a Kis-Balatonnál a Kápolnapusztai Bivalyrezervátum

Magyarország legnagyobb látogatható bivalycsordája él a Kápolnapusztai Bivalyrezervátumban, amely a Kis-Balaton környékén található. 

A kihelyezett távcsövek segítségével megfigyelheted a dagonyázó, legelésző bivalyokat és a fürge kis ürgéket, a kicsiket emellett játszótér és állatsimogató várja. Remek gyerekbarát program, családi kikapcsolódáshoz ideális célpont. 

Szállások a környéken >>

Kápolnapusztai Bivalyrezervátum

Különleges élmények a siófoki Fordított Házban

Tudod milyen érzés, ha megviccel a gravitáció? A Fordított Ház egy rendhagyó turisztikai attrakció, a kétszintes ház teljes berendezésének minden része fordított képet mutat. Van benne nappali, fürdő és konyha is, sőt, a konyhában még az ebéd is fejjel lefelé várakozik a tűzhelyen. 

A felfedezőkörút során azzal számolni kell, hogy az egyensúlyérzék labilissá válik, így kisebb gyerekekkel óvatosan érdemes az épületben haladni. 

A legjobb szállások Siófokon >>

Fordított Ház, Siófok

Balatoni panorámával hívogat a Kőhegyi-kilátó Zamárdiban

A Kőhegyi-kilátó autóval, kerékpárral és gyalogosan is megközelíthető, így a páratlan panoráma kedvéért nem kell hosszú kilométereket túrázni. 

A négyévszakos kilátó egész évben ingyenesen látogatható, a kihelyezett pihenőpadoknál és asztaloknál akár piknikezni is lehet. Hangulatos balatoni program, amit összeköthetsz akár fürdéssel, vagy egy siófoki hajózással is.  

Foglalj szállást Zamárdiban >>

Kőhegyi-kilátó, Zamárdi

Tevegelj a siófoki Bella Állatparkban

A Bella Állatpark felkeresése bakancslistás program gyerekekkel. A Siófok központjától kőhajításnyira található parkban minden korosztály remekül érezheti magát.  

A 30 ezer négyzetméteres területen az árnyékos és napos részek váltják egymást, így pihenésre is van lehetőség az állatsimogató és az élménylovaglás mellett. Kikkel találkozhattok? Tevével, lámával, alpakával, szamárral, lóval és szurikátákkal biztosan!

Szállások a közelben >>

Bella Állatpark, Siófok

A Pisky sétány és a tihanyi visszhang

A tihanyi Pisky sétány a mindössze 300 méteres hossza miatt akár a legkisebb csemetékkel is remek választás lehet. A Visszhang dombtól egészen a Bencés Apátságig vezet. 

Amellett, hogy ez Tihany egyik leglátogatottabb része, nagyszerű panorámával ajándékoz meg, amiben még a legendás Kolodko-szobor, Gombóc Artúr-miniszobra is gyönyörködhet. A gyerekek kipróbálhatják, hallható-e a híres tihanyi visszhang, míg a felnőtteket számos kézműves portéka hívogatja.

Szállások Tihanyban >>

Pisky sétány, Tihany

Sportos program vár a Serpa Kalandparkban

A Serpa Kalandpark Balatonfűzfőn a Dunántúl legrégebbi kalandparkja, amely az átlagosnál nehezebb, sportosabb pályákkal teszteli a kalandvágyó vállalkozók erőnlétét, találékonyságát és állóképességét. 

A kalandpark két fokozatú gyermek és hét fokozatú felnőtt pályával várja a látogatókat, emellett egy 200 m2-es mászótorony, egy 80 méteres drótkötélcsúszda és egy dupla állású íjászpálya is csalogatja a bátor jelentkezőket. 

Szállások Balatonfűzfőn >>

Serpa Kalandpark, Balatonfűzfő

Több helyen is található Kalandpark a Balaton környékén. Szemezgessetek a lehetőségek közül >>

Mesefigurák és interaktív elemek a zalakarosi Égerösvényen

A zalakarosi Égerösvény a Termáltó mögötti égerligetben található, az ösvény bejárása során a kirándulók megismerhetik a Kis-Balaton élővilágát és Zalakaros környékének természeti értékeit.

Az interaktív elemeknek és mesefiguráknak köszönhetően a gyerekek is kedvelik az Égerösvényt, ahol pallósoron keresztül járhatják végig az 5 állomást. Az Égerösvény állomásait a Tőzike tündér tavasza és a Ciccegető felfedező megálló zárja. 

Foglalj szállást Zalakaroson >>

Égerösvény, Zalakaros

Legyél te is a Talizmán Kalózhajó kalóza! 

A siófoki Talizmán Kalózhajó egy interaktív úszó játszóház, ahol a gyerekek kalózkiképzésben, ezáltal egy izgalmas hajós kalandban vehetnek részt. 

A 70 fős Talizmán vitorlás a Balaton igazi, ágyúdörgéséről hírhedt kalózhajója, ahol képzett animátorok és a Vörösmarty Színház színészeinek vezetésével a kisgyermekes családok átélhetik, milyen a marcona kalózok élete. 

Szállások a környéken >>

Talizmán Kalózhajó, Siófok

A gyerekbarát programok mellé elhoztuk a legkiválóbb gyerekbarát szállásokat is >>

(Képek: Szallas.hu)


Exit mobile version