Site icon Szallas.hu Blog

Nagy térképes kalandpark gyűjtemény a legjobb játszóterekkel, gokart és bobpályákkal kiegészítve


Kezdtek kifogyni az ötletekből, hogy milyen élményekkel lepjétek meg a gyerekeket (és magatokat)? Most ebben szeretnénk segíteni, ezért összeállítottuk a magyarországi kalandparkokat, a legjobb hazai játszótereket, gokart és bobpályákat felsorakoztató térképes kalauzunkat. Íme a nagy térképes kalandpark gyűjtemény!

A fizetős szórakozási lehetőségek mellett igyekeztünk minél több ingyenes és pénztárcabarát alternatívát is mutatni, így biztosan mindenki talál majd olyat, amit szívesen kipróbálna a családdal.

Budapesti kalandpark gyűjtemény

Izgalmas kalandparkok Budapesten

Tarzan Park, az egyedülálló, óriás fejlesztő játszótér Újpesten

A Tarzan Park gyorsan közkedveltté vált a gyerekes családok körében, mert 13 játékszigetén a legkisebbektől az általános iskolás korosztályig mindenki talál olyan játékelemet, ahol belemerülhet a gondtalan játékba. A forró nyári napokon a nagy kedvenc a Placcs Placc, ezért érdemes fürdőruhával és törölközővel nekiindulni, de ezen kívül is akad sok érdekesség.

Római Kalandpark – A legzöldebb rendezvényhelyszín

Budapest egyik kedvenc kalandparkja Óbudán található gyönyörű, ősfás környezetben. Rengeteg élményelemüknek köszönhetően több korosztálynak is kitűnő kikapcsolódási lehetőség, sőt, céges rendezvények lebonyolítását is vállalják. Többek között található itt több magaslati kötélpálya, lecsúszópályák, lehetőség van szabadtéri lézerjátékra, gokartozásra, van családi szabadulószobájuk, óriás trambulin, de még babajátszó sarok is.

Izgalmas és változatos programok kicsiknek és nagyoknak az Orczy Kalandparkban

A gyönyörű, fás környezetben lévő, 3 hektáros területen a kicsiket és nagyokat is izgalmas kalandok várják. A gyerekeknek és a felnőtteknek 4-4 mászó- és 1-1 csúszópályát alakítottak ki. A gyerkőcöknek animátorok segítenek, így a szülők is jobban kikapcsolódhatnak.

Cím: 1089 Budapest, Orczy út 1.

Árak:

A város legújabb kalandparkja: Bókay Kalandpark

A 2013-ban megnyílt kalandpark 2 kalandpályából áll és sok-sok akadályból. A 140 cm alatti gyerekeknek összesen 55 akadály- és 5 csúszópályát alakítottak ki, míg a 140 cm feletti gyerekeknek és felnőtteknek 65 akadálypálya és egy 200 méteres csúszópálya gondoskodik az adrenalinlöketről.

Az aktuális nyitva tartásról érdemes a kalandpark honlapján tájékozódni, a belépőkről és a Szallas.hu kedvezményről pedig itt találtok információt >>

Bókay Kalandpark

Ezeken a helyeken gokartozhattok és bobozhattok a fővárosban

G1 Asia Gokart Center

Magyarország leghosszabb fedett gokartpályája megújult gépparkkal várja a száguldásra vágyó látogatókat. Előzetes foglalás szükséges!

G1 Asia Gokart Center

Bobpálya és minigolf Budapesten

Sokan nem is tudják, hogy a fővárosban is található egy bobpálya, pedig érdemes kipróbálni a gyerekekkel. A 700 méter hosszú, 34 méter szintkülönbségű pálya a kicsik számára is biztonságosan használható. Bónuszként pedig még minigolfozhatunk is, ha van hozzá kedvünk.

Árlista a bobpályához:

Nyitvatartás: minden nap 10 és 18 óra között

Cím: 1112 Budapest, Keserűvíz utca 1. és Balatoni út sarka

Ingyenes budapesti játszóterek

Szórakozás kicsiknek és nagyoknak: Szilas Családi Park Újpesten

A Káposztásmegyeren, a Szilas patak mentén található park folyamatosan fejlődik, és ennek köszönhetően egyre komplexebb szórakozást nyújt kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A hatalmas zöld területen minden korosztályra vár valamilyen élmény. A legkisebbek kedvence a vizes játszótér, a homokozó, és a hinták, a nagyobbak pedig a gyerekeknek kialakított KRESZ pályán próbálhatják ki, hogy az elméleti tudásuk a gyakorlatban is megállja-e a helyét.

Akik sportolni szeretnének, többféle sportpálya közül válogathatnak: a hagyományosak mellett nagyon népszerű például a kerékpáros, a gördeszkás és a görkoris pálya. Az Aktív Pálya a felnőttek nagy kedvence lett, itt található többek között erdei futópálya, akadálypálya és tornaszigetek is. Akik inkább csak pihennének, azok jókat sétálhatnak a parkban, vagy egy fa árnyékában üldögélve beszélgethetnek, nézelődhetnek.

Szilas Családi Park Újpesten

Bóbita Irodalmi játszótér

A 13. kerületi játszótér a RaM Colosseum kertjében található. Hogy mitől irodalmi? A játékelemek többsége ceruzát, tintás üveget formáz, így olyan, mintha egy író hatalmas asztalán játszanának a kicsik.

Cím: 1133 Budapest, Bessenyei utca 6.

Sashalmi Csúszdapark, játszótér és kilátótorony a Reformátorok terén

A 16. kerület játszótere a maga nemében igazán különleges, mert nem csupán egy játszótérről van szó, hanem egy teljes komplexumról, ahol még kilátótorony is helyet kapott. A gyerekek körében játszótér legnépszerűbb része a csúszdapark, a felnőttek pedig a kávézót részesítik előnyben. Hogy mindenre gondoltak, annak bizonyítéka, hogy még mosdó is található a parknál.

Cím: 1161 Budapest, Reformátorok tere

Városligeti Nagyjátszótér

A város legnagyobb játszótere 2019-ben nyitott meg, és nagyon gyorsan a gyerekek kedvencévé vált. 3 fő részből áll, ami a 0-6, a 2-12 és a 6-14 éves korosztályhoz igazodik, hogy mindenki könnyen találhasson neki megfelelő játékelemet. A közösségi tér jellegű pihenőknél a szülők is kikapcsolódhatnak kicsit, a gyerekekre pedig animátorok is figyelnek.

Nyitva: reggel 9-től sötétedésig.

Városligeti Nagyjátszótér

Benczúr-kert játszótér

Az eldugott parkot árnyat adó fák tűzdelik, így a forró nyári napokon is remek választás. A különleges játékelemeknek köszönhetően egy igazi kis mesebirodalomba csöppenhetnek a kicsik. A játszótérhez mosdók és pelenkázó helyiség is tartozik.

Cím: 1068 Budapest, Benczúr köz

Az egyik legjobban felszerelt belvárosi játszótér: az Olimpia park játszótere

A Parlament és a Duna part közelében lévő játszótér nem csak a gyerekek kedvence, a szülők is szívesen töltik itt az idejüket, mert amíg a csemeték játszanak, ők jókat beszélgethetnek a fák alá kihelyezett padokon. A játszótér fő attrakciója a 15 és fél méter hosszú, 6 méter széles hadihajó, ami mászókákból, csúszdákból és kötéllétrákból áll. A hely nagy előnye az is, hogy teljesen körbekerített, és a játszótéri részen mindenhol gumilap van, így kisebb a sérülések esélye.

Nem csak kicsiknek remek kikapcsolódási lehetőség, a nagyobbak például a kosárpályán játszhatnak, a felnőttek pedig piknikezhetnek a platánok árnyékában. Az Olimpia park része egy kutyafuttató is, így még kedvencünkkel is felkereshetjük.

Cím: 1055 Budapest, Olimpia park

Megelevenedő mese a Zöld Péter játszótéren

A Zöld Péter játszótéren a közkedvelt népmese alakjai elevenednek meg képzőművészek munkájának köszönhetően. Játék közben a kicsik felidézhetik a mese történéseit, és a különböző elemeknek köszönhetően jobban átélhetik a sztorit. A játszótér apró kaviccsal van felszórva, ezért a zárt lábbeli praktikusabb.

Cím: 1024 Budapest, Millenáris park

Rumini játszótér nem csak Rumini rajongóknak

Bár a játékelemek Berg Judit mesekönyvére épülnek, akik nem ismerik, azok is nagyon jót fognak itt játszani. A játszótér különlegessége a homokforgató, és egy memória játék. A tér kerítéssel és bokrokkal is körbe van kerítve.

Cím: 1011 Budapest, Mária tér 6.

Budavári Mátyás király játszópark

A Mátyás királyról szóló népmesékre épülő parkban még a legapróbbakra is gondoltak, mert helyet kapott itt néhány babahinta is. A játszópark központi eleme a vár, aminek mászóalagútjaiban még a nagyobb testvérek is önfeledten bújócskáznak.

Cím: 1011 Budapest, Hunyadi János út 24.

Kihívás a szülőknek: Pom Pom játszótér

A Pom Pom mese a szülőket is visszarepíti a gyerekkorba, hiszen sokunk kedvence volt. A játszótérről ugyanezt nem biztos, hogy elmondhatjuk, mert míg a kicsik kifejezetten élvezik, hogy egyik helyen bebújnak, egy másikon felbukkannak, nekünk szülőknek ezt nem kis kihívás figyelemmel kísérni. A játszótér mellett egy tornapark is található, így a nagyobbak és a felnőttek is kikapcsolódhatnak kicsit.

Cím: 1016 Budapest, Dezső utca 11.

Személyes kedvencünk, a Vuk játszótér

Talán elfogultság, mert a mesét is imádjuk, a játszóteret pedig nem kevésbé. Az erdei környezetre hasonlító kialakítása miatt van benne valami különleges, valami hangulatos. A gyerekek nagy kedvence a rókavár, és a tér hátsó részében található mini kalandpark csúszkapályával, és lengőhíddal, amit még a 6 év alattiak is ki tudnak próbálni, mert kellően alacsonyan van.

Cím: 1016 Budapest, Gellért-hegy, Bérc utca 26.

Cerka-firka játszótér mókuskerékkel

A Gellért-hegy másik közkedvelt játszótere egy kis túrával érhető el. Az egyik legnépszerűbb eleme a mókuskerék, ami egy hatalmas ceruzahegyezőt formáz, de érdekessége a talajba épített trambulin is. A legkisebbeket bébihinta várja, a nagyobbakkal pedig a „Hasznos Hulladék Utat” is érdemes végigjárni.

Cím: 1118 Budapest, Verejték utca

Orczy kerti játszótér

Az Orczy-parkban nem csak kalandpark található, hanem két szuper játszótér is, ezért kisebb gyerekekkel is érdemes idelátogatni, illetve pénztárcakímélőbb alternatíva, ha ezt keressük fel. Az óriás mászókarendszer mellett sok csúszda és különböző egyensúlyi játékok is megtalálhatók. Nem csak a kicsik fogják itt jól érezni magukat, a nagyobbak a szabadtéri sportparkban és sportpályákon kapcsolódhatnak ki, a szülők pedig addig ihatnak egy finom kávét, mert még kávézó is található itt.

Cím: 1089 Budapest, Orczy-park

Budapest legnagyobb ingyenes vizes játszótere Kispesten

A kispesti vizes játszótér a főváros egyik legkedveltebb játszótere, főleg a forró nyári napokon. Váltóruhával érdemes készülni, mert a gyerekek tuti nem ússzák meg szárazon. A kicsik imádják a sarazós homokozót, de lehet például patakot terelgetni, megmászni a világítótornyot, vagy kalóznak állni a kalózhajón. Ezt még a nagyobbak is élvezni fogják. 20 fok alatt a vizes elemek nem működnek, és arra is érdemes odafigyelni, hogy naptej és kalap legyen nálunk, mert elég napos a terület. A helyszínen mosdók is találhatók. 

Cím: 1191 Budapest, Berzsenyi utca 6.

A fiúk kedvence: Budapest kalózos játszótere

A Bikás parkban található játszótér minden fiús családnak kötelező program, mert a gyerekek garantáltan imádni fogják a tér központi elemét, az igényes kivitelezésű, több szintes kalózhajót, ami többféle izgalmas játékelemet rejt magában. A kisebbek kipróbálhatják a polipos homokozót, de hagyományos játékok, hinták és csúszdák is megtalálhatók itt. A játszótérhez mosdók is tartoznak, ráadásként pedig külön parkőr ügyel a rendre és tisztaságra.

A játszótérnek helyet adó Bikás parkban egyébként minden korosztály találhat neki tetsző programot, legyen az egy kellemes séta, edzés a kültéri fitnesz parkban, kutyasétáltatás a kutyafuttatóban, vagy közös játék a haverokkal valamelyik sportpályán.

Cím: 1115 Budapest, Bikás park

Családok Parkja

A csepeli Rákóczi parkban található játszótéren a szülők is beszállhatnak a játékba, a sárospataki vár mintájára megépített vár ugyanis akkora, hogy még ők is kényelmesen elférnek benne. Igazi családi közösségi tér ez, mert számos játékelem, kosárlabda és focipálya, futópálya, de még gumipárnás bicikli- és görkorcsolya pálya is található itt, vagy akár kipróbálhatjuk a helyi kávézót is, esetleg sütögethetünk a családdal a kijelölt területen.

Cím: 1212 Budapest, Rákóczi tér

DunaFok Szabadidőpark az egész családnak

A megújult budafoki szabadidőparkot 2019 júniusában adták át, és nagyon hamar népszerű lett a családok körében. Nem csak a gyerekeknek kínál ugyanis aktív kikapcsolódási lehetőséget, a sportpályák mellett felnőtt kondiparkja is van és több kilátópontról is lehet gyönyörködni a dunai panorámában. A dimbes-dombos játszótér különlegességei a földbe süllyesztett trambulinok.

Cím: 1221 Budapest, Budafok Duna utca

A csepeli „űrhajós” játszótér

Úgy tűnik, Budapest a fiús családok kedvében jár, ugyanis a kalózos mellett egy űrhajós játszótér is található a fővárosban. A csepeli Csillagtelep új játszóterének központi eleme a csúszdával ellátott rakéta, de ezen kívül is sok-sok izgalmas játékelem gondoskodik a gyerekek felhőtlen szórakozásáról. A korszerű játszótérnek csak egyetlen „hibája” van, az újonnan telepített fák még nem adnak elegendő árnyékot, ezért érdemes úgy időzíteni, hogy ne a legnagyobb napsütésben próbáljuk ki.

Cím: 1214 Budapest, Csepel-Csillagtelep, Tejút park

Extra kalandok Budapesten

Superfly Budapest extrém trambulinpark

Nem a szokványos kalandpark, de listánkról nem maradhat le, hiszen ilyen adrenalinbombával máshol nem találkozhattok az országban. Igazi adu ász, mert köszönhetően annak, hogy fedett, még rossz időben is lefáraszthatjuk a legpörgősebb gyerkőcöket is. A helyet ajánlják aktív fiatalok, izgő-mozgó gyermekek és megfáradt szüleik részére. 

Superfly Budapest extrém trambulinpark

Holnemvolt Vár állatkerti sétával összekötve

A különleges budapesti játszóparkot érdemes a Fővárosi Állat- és Növénykerttel együtt felkeresni, mert közvetlenül az állatkertből is átsétálhatunk a tevék kifutója mellett. Itt sok játékelem mellett helyet kapott pár a vidámpark régi játékaiból is. A belépő mellé még érdemes zsetont vásárolni, mert az egyes játékokat ennek fejében vehetik igénybe a gyerekek. Leginkább az általános iskolás korosztály fogja élvezni.

Nyitvatartás: 2020. március 15-től átmenetileg zárva, bővebb információért érdemes figyelni a híreket.

Szállások Budapesten >>

Felejthetetlen kalandok az ország minden területéről

Magyarországi kalandparkok, amiket ki kell próbálni!

Szigetköz Kalandpark bébipályával Mosonmagyaróváron

Az óvári Rudolf-liget 1,5 hektáros őserdeje nem hétköznapi kalandokkal várja látogatóit. 80 akadályos drótkötélpályái között minden korosztály talál korának és bátorságának megfelelőt. Egyik fő attrakciója a Mosoni-Dunán átívelő csúszópálya, de ami miatt imádjuk, az a ritkaság számba menő bébipálya, amit már 2 éves kortól lehet használni.

Szigetköz Kalandpark bébipályával Mosonmagyaróváron

Rioter Games Élmény- és Kalandpark extrákkal Győrben

A győri kalandpark sok extrát tartogat, azért azoknak is ajánljuk, akik már unják a hagyományos akadálypályákat. Ezek mellett ugyanis ki lehet próbálni a lézerharcot, a paintballt, a buborék focit, vagy éppen az íjász csatát is. Első sorban családoknak, baráti társaságoknak és csapatoknak ajánljuk.

A legjobb győri szállások >>

Rioter Games Élmény- és Kalandpark extrákkal Győrben

Izgalmas programok a soproni Lővér Kalandparkban

A 8 izgalmas kötélpályával felszerelt kalandpark a soproni Lővérekben, a Károly-kilátó felé vezető úton található. Különlegessége, hogy azon kevés hazai kalandparkok közé tartozik, ahol bébi pálya is található, így már 3 éves kortól indulhat a móka.

Szállás a közelben: Hotel Lővér

Lővér Kalandpark

Első osztályú szálláshely, cukrászműhely, és az ország egyik legkülönlegesebb kalandparkja: Kristálytorony Kalandpark Bükfürdőn

A Kristálytoronyhoz hasonlót nehezen találni az országban, az egyedülálló, 3 szintes kalandpályát összesen 90 elem teszi igazi adrenalinbombává. Maga a torony 17 méter magas, ahonnét számos mászópálya kanyarog a levegőben, de a lábánál helyet kapott Mini Kristály Tornyot már a 3 évesek is használhatják.

A kalandpark a Caramell Premium Resort szállodához tartozik, így akár helyben meg is szállhatunk, ráadásul cukrászműhelyükben pótolhatjuk is a ledolgozott kalóriákat.

Kristálytorony Kalandpark Bükfürdőn

Holdfény Liget – az Alpokalja kalandparkja Gyöngyösfalunál

A hely érdekessége, hogy a csodás erdei környezetben lévő kalandpark nem csak az ország egyik leghosszabb drótkötélpályájával büszkélkedhet, hanem hazánk egyik legmagasabb mászófala is itt található. Ez még mind semmi, itt lehetőség van kenutúrára, utazhatunk a Holdfény Expressz erdei kisvasúttal, vagy kipróbálhatjuk az eMonsteRollert.

TIPP: A Szallas.hu oldalán foglalók 22% kedvezményben részesülnek.

Holdfény Liget

Aranykeresés a kalandparkban Sárváron

A Sárvári Kalandpark a megszokott kalandelemek mellett, a legkisebbekre is gondolt, ezért őket játszótérrel, kincskereséssel és aranymosással várják.

Sárvári Kalandpark

Szent László Kalandpark az Öreg-Bakony lábánál

A 3 hektáros területen a bébi pályától a legnehezebb fekete pályáig mindenféle található, így az egész család számára felejthetetlen kalandokat tartogat a hely. A csúszópályák mellett különböző mászós elemek is vannak, a kicsiket pedig 20 funkciós rönkvár-játszótér is várja. A parkban több tűzrakó hely van, így még sütögetésre, bográcsozásra is van lehetőség.

Szent László Kalandpark

Tatabánya Kalandpark

A Gyémánt Fürdő területén található kalandparkban 2 felnőtt és 1 gyermekpálya várja a látogatókat. Előtte ajánlott odatelefonálni és bejelentkezni a +36-30/320-8323 telefonszámon.

TIPP: A Szallas.hu oldalán foglalók 15% kedvezményben részesülnek.

A környéken érdemes több napot is eltölteni, foglaljatok szállást a közeli Tatán, és keressétek fel a legszebb látnivalókat.

Tatabánya Kalandpark

Sobri Jóska Kalandpark Kislődön– Élmények az egész családnak

A Sobri Jóska Kalandpark megszámlálhatatlan élménnyel várja a kicsiket és nagyokat, így egy teljes napot is érdemes rászánni. A drótkötélpályák mellett rengeteg különlegességgel is előrukkoltak, ezért valóban igaz a szlogenjük: „Kalandok földön, vízen, levegőben”. Sok más mellett van itt kalandvár, rodeó bika, állatsimogató, airsoft, gokart, lézerharc, de a forró nyári napokon a kedvencek a vizes programok. Ezek sem akármilyenek, a bőség zavarában nem lesz egyszerű döntenünk, hogy mit próbáljunk ki. Betyár rafting, vízigömb, vízi akadálypályák, aranymosás, Nautic Jet hajócsúszda, hogy csak a legklasszabbakat említsük. Aki nem vágyik ilyen extrém élményekre, az szimplán strandolhat egyet a park területén található tóban. 2020 nyarán pedig két olyan újdonsággal is előrukkoltak, ami európai szinten is egyedülálló: az egyik a függő bringapálya, a másik a 11 méter magas extrém hinta.

Ennyi kalandra egy nap talán nem is elég, ezért érdemes szállást foglalni a Sobri Jóska Élménypark Apartmanban.

Sobri Jóska Kalandpark

A Dunántúl legrégebbi kalandparkja: Serpa Kalandpark Balatonfűzfőn

Ha nem strandidőt fogunk ki a Balatonnál, akkor sem kell aggódnunk, a Serpa Kalandparkban kitűnően szórakozhat a család. Érdekessége, hogy a mászótorony és a drótkötélpálya mellett úgynevezett kalandösvényekkel várják a látogatókat, egészen pontosan 8 darabbal, amik között korosztály és nehézségi fok szerint tesznek különbséget.

Árlista és Szallas.hu kedvezmény ITT

A legjobb szállások Balatonfűzfőn >>

Serpa Kalandpark Balatonfűzfőn

Balatoni Élménypark Csopakon

A csopaki kalandpark számos élménnyel várja a kicsiket és nagyokat. A kisebbek kedvence a mini csúszópálya mellett a játszóvár és hintapark, a nagyobbak számára pedig van pedálos gokart, quadozási lehetőség, mászófal, trambulin, íjászat és bukócélos lövészet, minigolf pályák, sportpályák, óriás sakk, illetve több drótkötélpálya is. Ha egy teljes napot töltenénk itt, akkor még tűzrakási lehetőség is adott.

Balatoni Élménypark Csopakon

Brázay-KalandPart Balatonfüreden

Balatonfüred rengeteg programmal várja a kikapcsolódni vágyókat, köztük két szuper kalandparkkal is. A Brázay-KalandPart különlegessége, hogy saját stranddal is rendelkezik, így minden korosztály számára tartogat kikapcsolódási lehetőséget, nem csak azoknak, akik adrenalinlöketre vágynak.

Brázay-KalandPart Balatonfüreden

Izgalmas kalandok a balatonfüredi Extrém Kalandparkban

Az országban itt található a legnagyobb kültéri mászófal egy 18 méteres mászótorony formájában, aminek tetején érdemes egy kicsit elidőzni, mert a kilátás is meseszép. Ez még nem minden, ugyanis itt van a régió legizgalmasabb csúszópályája, és egy emeletes akadálypálya, ami még a rutinos kalandpark látogatóknak is feladja a leckét. Akik nem vágynak extrém kalandokra, azok bérelhetnek kerékpárt, és tekerhetnek egyet a park területén.

Extrém Kalandpark

TOP 10 szuper szálláshely Balatonfüreden

Kalandpark dinoszauruszokkal Reziben

A Dínó és Kalandpark elsősorban a kisebb gyerekek kedvence lesz a dinoszauruszok miatt, de kalandok bőven várnak a nagyobbakra is.

Dínó és Kalandpark

Tavirózsa Kalandpark Keszthelyen

A szülők egyik kedvence, mert viszonylag kis területen rengeteg a kalandelem, és ennek köszönhetően jól belátható az egész pálya. A felejthetetlen élményekről a 32 akadályos kötélpálya gondoskodik tó feletti csúszópályákkal, de van mini golf, petanque, íjászat, kincsmosó és lézerharc is!

A lézerharc kivételével a Szallas.hu oldalán foglalók 10% kedvezményben részesülnek az árakból.

Szálláshelyek Hévízen >>

Exit mobile version