Site icon Szallas.hu Blog

Irány a főváros! – Top 10 hotel Budapesten egy tavaszi kiruccanáshoz


Budapest, Budapest, te csodás! Számtalan látnivalóval fűszerezett fővárosunk minden évszakban meseszép, ám tavasszal különösen az, hiszen ilyenkor éledezik. Kinyitnak az éttermek, kávézók teraszai, megtelnek a terek élettel, és a látványosságok is gyakoribb nyitva tartásra váltanak. Ha ti is ide terveztek tavaszi kirándulást, akkor jó helyen jártok, ugyanis megmutatjuk nektek a Top 10 hotelt, ahol kényelmesen kikapcsolódhattok a megérdemelt kiruccanásotok alatt! 

1. Pihenjetek egy főúri rezidencián – Palazzo Zichy Hotel Budapest****

A négycsillagos Palazzo Zichy Hotel Budapest Palotanegyedében található, amely az utóbbi években hatalmas fejlődésen ment keresztül. Az épület, amelyben a szálloda helyet kapott Gróf Zichy Nándor és családja tulajdonában állt, és szerencsére az építészek megőrizték a régmúlt különleges megjelenését, így egyszerre modern és antik. 

Helyezkedésének köszönhetően számtalan látványosság található sétatávolságra, ilyen például a Magyar Nemzeti Múzeum, a Dohány utcai Zsinagóga, vagy a Nagyvásárcsarnok.

Több kávézó és étterem is megtalálható a környéken, a szobák pedig reggelivel vagy ellátás nélkül foglalhatóak. A szálláson finn szauna és fitneszterem is található, így megkoronázhatjátok a pihenéseteket egy kis wellness kényeztetéssel is!

2. Tavaszvárás központi helyen – T62 Hotel Budapest

A Nyugati pályaudvar közvetlen közelében található a modern T62 Hotel, amely harmonikus berendezésével, egyedi megjelenésével és tágas tereivel várja azokat, akik a fővárosban kapcsolódnának ki egy rövid időre. Az „urban art” falfestmények olyan érzést keltenek bennünk, mintha Berlin utcáin sétálnánk, a szobák pedig az egyszerű, letisztult stílust követik.

Ha szeretnétek felfedezni a belvárost, ez a szállás tökéletes számotokra! Pár perc sétára fekszik a Duna-part, a Parlament, valamint a Szamos Csokoládé Múzeum, amelyek kihagyhatatlan programnak ígérkeznek. A Nyugati Pályaudvarról pedig akár elutazhattok Vácra, Nagymarosra vagy akár Szobra is.

3. Nyugodt, zöld környezetben, a Margitszigeten – Ensana Grand Margitsziget Budapest****

Igazán különleges szálláshelyet kínál az Ensana Grand Margitsziget, hiszen ahogy már a nevéből is látszik, a főváros egyik legkülönlegesebb részén fekszik. A hotelben megszálló vendégek igénybe veheti a wellness-részleget, vagy különböző masszázsokat, valamint pihenhetnek a szauna-világ bármelyik létesítményében. Ha kutyussal utaznátok, az sem jelent problémát, 10.500 Ft/éj ellenében veletek töltheti a tavaszi pihenés napjait.

A Margitsziget minden évszakban csodás, tavasszal azonban a virágzó fák és növények gyönyörű környezetet teremtenek a kikapcsolódáshoz. Pár percnyi sétára elérhető a szigeten található Japánkert, a Palatinus gyógyfürdő, a Rózsakert, vagy a zenélő szökőkút is. 

4. Kertvárosi környezetben – Le Rose Hotel Budapest

A Soroksáron található hotel kiváló helyszín lehet azon számára, akik szeretnék felfedezni Budapestet akár gyalogosan vagy kerékpárral. A családi működtetésű szállás mediterrán hangulatot kölcsönöz, meleg színeivel és barátságos berendezésével szinte otthon érezhetitek magatokat. A szobák reggelivel vagy ellátás nélkül is foglalhatóak, menü tekintetében bőséges svédasztalos választékkal várják az ide látogatókat. 

A közelben lévő Ráckevei-Duna mellékágát könnyen megközelíthetitek a helyszínről, és felfedezhetitek hazánk legnagyobb folyójának élővilágát. Aktív, mégis csendes pihenést biztosít számotokra ez a helyszín, érdemes ide foglalnotok, ha egy kicsit kiszakadnátok a rohanó hétköznapokból.

5. Közvetlenül a rakparton, kilátással a Dunára – Vision Hotel Budapest****

Ébredés után a saját ablakotokból néznétek a Gellért-hegyet, a Dunát vagy esetleg a Szabadság szobrot? A Vision Hotelből könnyedén megtehetitek ezt, ugyanis ez a pazar szálloda közvetlenül a pesti rakparton található.

A hotelben kialakításra került egy tapas étterem, valamint egy kellemes wellness-részleg, amelyek mind a kényelmeteket és a pihenéseteket szolgálják majd.

Tökéletes helyezkedése révén gyalogosan felfedezhetitek a Váci utca botjait, a Vörösmarty tér éttermeit és cukrászdáit, vagy akár mehettek egy kört a Deák téren található Budapest Eye-jal. 

6. Felnőttbarát szálláshely a belvárosban – Cortile Budapest Hotel Budapest****

Ha egy igazán egyedi butikszállodában szeretnétek eltölteni a tavaszi pihenéseteket, akkor a Cortile Budapest Hotel a ti helyetek. Felnőttbarát szálláshely, ami azt jelenti, hogy 14 éven alul gyermekeket nem fogadnak, így ennek megfelelően válasszátok.

A helyszínen található egy panorámás tetőtéri medence és egy napozóterasz, ahonnan csodás kilátás nyílik a fővárosra. A szálloda a környezetbarát koncepciót követi: geotermikus energiát használ, napkollektorok segítenek a forró víz egy részének előállításában.

VI. kerületi hotel révén szinte percek alatt eljuthattok például a Thália Színházba, az Operaházba, a Szabadság térre vagy az Andrássy útra. Vessétek bele magatokat a budapesti forgatagba, és fedezzétek fel a csodás fővárosunkat!

7. Tágas terek a tökéletes kényelem érdekében – Escala Hotel&Suites Budapest****

A Corvin-negyed szomszédságában található szállás 2011-ben épült, és azóta is színvonalas szolgáltatásokkal, kényelmes és tágas szobákkal várják az ide látogató vendégeket. A legtöbb szoba erkéllyel rendelkezik, így beszippanthatjátok a tavaszi nyüzsgő belvárosi levegő minden apró mozzanatát.

A bőséges büféreggelit a reggelizőteremben vagy a hozzá kapcsolódó teraszon is elfogyaszhatjátok, emellett pedig az itt megszállók kényelmét szolgálja a 150 méterre lévő 3000 négyzetméteres fitnesz-wellness központ, ahol többek között található medence és szauna is.

Az ELTE füvészkertje gyalogosan is kényelmesen elérhető, de a közelben lévő Orczy kert is rejteget látnivalókat. Kiváló programnak minősül még a Corvin Dumaszínház, ami mindössze 100 méterre található a szállástól, így, ha nevetésre vágytok, könnyen feldobhatjátok a tavaszi pihenéseteket.

8. Pár lépésre a Keleti Pályaudvartól – IntercityHotel Budapest****

Igazi modern megjelenésű szálloda az IntercityHotel, melynek nevéből már gondolhatjuk, hogy valami köze van a vasúthoz. Mindössze 100 méterre található a Keleti Pályaudvartól, valamint Budapest egyik legnagyobb közlekedési csomópontjától.

A hotel kényelmes és pihentető kikapcsolódást biztosít, bőséges büféreggelivel várja a vendégeit, valamint minden eszközt biztosít ahhoz, hogy akár az átutazók, akár a hosszabb ideig tartózkodók az összes hétköznapi teendőjüket el tudják intézni.

Az Arena Mall pár perc sétára elérhető, a közelben több étterem, kávézó is helyet kapott, valamint a Városliget is a közelben található, ahonnan pár lépés csak a Fővárosi Állatkert, valamint a Nagycirkusz. 

9. Harmonikus belső kerttel – Six Inn Hotel Budapest***

A Hősök Tere és a Széchenyi fürdő közelében található a Six Inn Hotel, amely központi helyen, a Rózsa utcában található. A vendégek tökéletes pihenésének érdekében egy belső kertet is kialakítottak egy aprócska tóval, ahol akár a reggelit is elfogyaszthatjátok. A szobák tiszták és tágasak, valamint 24 órás portaszolgálat is a rendelkezésetekre áll.

A pazar Andrássy út csak pár lépésnyire található, ahonnan akármerre indultok, nem lőttök mellé. Közel van a Nemzeti Múzeum, az Oktogon, a Liszt Ferenc tér az elbűvölő éttermeivel és kávézóival, valamint a Nyugati Pályaudvar is.

10. A város felett – Arcadia Hotel Budapest****

A Budapest igazi központjában szeretnétek szállást foglalni, az Arcadi Hotelnél nem találtok jobb szállodát a környéken. Izgalmas kialakításának köszönhetően a város felett pihenhettek, tökéletes kilátással a főváros egyik leghíresebb terére.

A kedves és udvarias személyzet minden kívánságotokat teljesíti, sőt, még Concierge szolgáltatást is nyújt a hotel, így a programok megszervezése sem hárul rátok. Az Akvárium Klub, a Budapest Eye, a Vörösmarty tér, a Szent István Bazilika mind-mind pár perc sétára találhatóak.

Számtalan tömegközlekedési eszköz indul a hotel elől, így akár a Várba, a Jászai Mari térre, vagy az Operához is eljuthattok pillanatok alatt.

Temérdek szálláslehetőségetek akad, ha tavasszal a főváros felfedezésére adjátok a fejeteket. A legtöbb hotel központi elhelyezkedésének köszönhetően szinte percek alatt eljuthattok a nagyobb nevezetességekhez, valamint a tömegközlekedésnek hála egy nap alatt több mindent is megnézhettek.

Megnéznétek a többi budapesti hotelt is? Válogassatok a Szallas.hu kínálatából >>

Pest vs. Buda? >>

(Képek: Szallas.hu)


Exit mobile version