Site icon Szallas.hu Blog

Top 5 eldugott kirándulóhely, ahol a madár sem jár


A legkevésbé sem vágysz olyan helyre kirándulni, ahol már ezerszer jártál? Unod a kötelező látnivalókat? Szívesen felfedeznél olyan helyeket is, ahol garantáltan nem találkozol senkivel, és szabadon élvezheted a friss levegőt, a gyönyörű panorámát vagy az erdő közelségét? Mutatjuk, melyik az az 5 eldugott kirándulóhely, ahol lehetőséged nyílik arra, hogy teljes nyugalomban, emberektől távol kapcsolódj ki. 

Drégelypalánk, Apródok útja tanösvény – eldugott kirándulóhely

Az Apródok útja tanösvény a Börzsönyben vezet, egészen közel a szlovák határhoz. Az ösvény Drégelypalánkról indul, és könnyű sétával, nagyjából 1 óra alatt meg lehet tenni az utat Drégelyvárig

Drégely vára

Útközben 8 állomáson keresztül megismerheted Drégelypalánk helytörténeti értékeit, a vár történetét, a Börzsöny forrásait és az erdők élővilágát. A várból hihetetlenül szép kilátás nyílik a környező hegyekre, ráadásul a kirándulóhely piknikezéshez, és szabadidős kikapcsolódáshoz is kiválóan alkalmas. 

A legjobb szállások Drégelypalánk környékén

Pomáz, Petőfi-pihenő

A Petőfi-pihenő a Kő-hegy oldalában, Pomáz és Szentendre között található, a történet szerint Petőfi Sándor 1845. szeptember 23-án innen csodálta meg a kilátást, amikor Esztergomba kirándult barátaival. A Petőfi-pihenőben állva Pomáz és Szentendre fekszik alattad, szemközt pedig a Dunát láthatod csordogálni. A hely érdekessége a Napóleon kalapjaként emlegetett háromszögletű kő, amely a „Gomba-szikla” nevet viseli. 

További programok Pomáz környékén

A túra csupán 6 km, amit akár két óra alatt is meg lehet tenni, akár kisebb gyerekekkel is. A Czibulka János Menedékház előtt található padoknál és asztaloknál pedig piknikezésre is van lehetőség. A Petőfi-pihenő klassz eldugott kirándulóhely, érdemes felfedezned, ha még nem jártál itt.

A legjobb szállások Szentendre közelében

Gomba szikla

Siófok, Töreki tanösvény

Siófokon ezer és egy látnivalóval találkozhattál már nyaralásaid során, de a városhoz egészen közeli Töreki tanösvényen valószínűleg kevesebbszer jártál, mint a kirándulóhajókon, vagy a Víztorony tetején. A Töreki Természetvédelmi Területen található kirándulóhely 9 km hosszú, és 12 állomásból áll. Első állomását Siófok és Balatonszéplak között találod, a 116-os kilométerkőnél. 

A 300 hektáros területet bejárhatod gyerekekkel is, a táv nem teljesíthetetlen, útközben pedig számos érdekes állattal és növénnyel találkozhattok. 

Foglalj szállást Siófok környékén

Töreki

Siklós, Csodabogyó tanösvény

Ha van az országban olyan kirándulóhely, amely már a nevével meggyőz arról, hogy látnod kell, az a Csodabogyó-tanösvény

A tanösvény a máriagyűdi kegytemplom mellől indul, és a 408 méter magas Tenkes-hegy csúcsára vezet, ahonnan elképesztő panoráma nyílik Siklósra. Az út 2,5 km hosszú, a tájékozódást információs táblák segítik, amelyekkel útközben találkozhatsz. A túraútvonal végén megpihenhetsz a kijelölt tűzrakó- és pihenőhelyeknél, ahol készíthetsz néhány remek fotót is. 

Csodabogyó-tanösvény

A legjobb szálláshelyek Siklós környékén>>

Pákozd, Pákozdi-ingókövek

A Pákozdi-ingókövek helyszíne talán nem szerepel minden útikalauzban, és nem szerepelt idáig a bakancslistádon sem, ám érdemes felfedezni a Velencei-tó közelében található kirándulóhelyet. 

Pákozdi-ingókövek

A 44 hektáros természetvédelmi területen az országban egyedülálló földfelszíni alakzatok, ún. ingókövek találhatók. Az egymáshoz érő gránittömbök közül a víz és a szél hordta ki a törmeléket, az egymásra tornyozódó sziklacsoportok pedig érdekes látványt nyújtanak így. Ha ide kirándulsz, fényképezőgépet mindenképpen hozz magaddal! 

Szálláshelyet keresel Pákozd közelében? 

Olyan kirándulóhely után kutatsz, ahol a madár sem jár mostanában? Ezekkel a helyekkel mindenképpen számolj! A levegő friss, a táv nem teljesíthetetlen, a panoráma és a látnivalók pedig mindenképpen megérnek egy túrát.

További eldugott kirándulóhelyek: 10+1 mesebeli, eldugott kirándulóhely – Vesd bele magad a természetbe!

Szálláshely ajánló cikkünket: Erdőszéli házak Magyarországon, ahol csend és nyugalom vár

A szállás.hu kínálatában pedig olyan szálláshelyekre bukkanhatsz, amelyek távol esnek minden népszerű célponttól, így akár egy erdő mélyén rejtőző, hangulatos kis vendégházban is pihenhetsz a családdal! 


Exit mobile version