Site icon Szallas.hu Blog

Top 5 tavaszi program Tokaj és környékén – bor, kultúra, borkultúra


Tokajról bizonyára a szőlő és a bor jut eszetekbe elsőként, de számos kulturális programot is tartogat a kirándulóknak.
Ha már indulnátok is, megmutatjuk nektek azokat a programokat, amiket nem szabad kihagyni, ha a városban jártok.

Tokaji Múzeum

Ismerjétek meg Tokaj és Hegyalja történelmét a Tokaji Múzeumban. A Rákóczi-vár régészeti leletei, a Tokaji-hegy ásványai, régi oklevelek és utazóládák mind-mind a régmúltról mesélnek. Bepillantást nyerhettek az egykori kereskedőéletbe, de érdekességekre bukkanhattok az Egyházművészeti kiállításon vagy a néprajzi látványtárban is. A különleges növényekkel betelepített múzeumkertben tett séta is kihagyhatatlan.

A Tokaji Múzeum kedvezményéért kattints ide >>>

Tokaji Múzeum, Tokaj

Világörökségi Bormúzeum

A város neve összeforrt a borkultúrával. Ha már megismertétek a város és a környék történetét, ideje felfedezni a világhírű borhoz kapcsolódó hagyományokat, a vele összefüggő munkálatokat és az európai világörökségi borterületeket. Az egykoron serházként működő épületben minden korosztály számára érdekes tárlat fogadja az ide látogatókat.

A Világörökségi Bormúzeum kedvezményéért kattints ide >>>

Világörökségi Bormúzeum, Tokaj

Prés Borbár és Borszaküzlet

A múzeumlátogatás után érdemes betérni egy pohár borra a Prés Borbárba. A legminőségibb nedűk tradícionális borászatokból érkeznek az üzletbe. Itt lehetőségetek nyílik végigkóstolni a régió borait, hiszen a kínálat rendkívül széleskörű. A Prés ráadásul egész évben nyitva tart és lehetőségetek van nagyobb társasággal is beülni, hogy felfedezzétek.

A Prés kedvezményéért kattints ide >>>

Prés Borbár és Borszaküzlet, Tokaj

Tokaji Kávépörkölő Manufaktúra és Kávéház

Tokajban a kávé szerelmesei sem fognak csalódni. A Kávépörkölő Maunfaktúrában helyben pörkölt, friss zöld kávét kóstolhattok a világ minden tájáról. Nem szabad kihagyni a kávéház saját forró csokiját, de akár teázhattok is, ha úgy tartja kedvetek. Mivel Tokajban járunk, természetesen itt is adott a lehetőség a borkóstolásra.

A Tokaji Kávépörkölő kedvezményéért kattints ide >>>

Tokaji Kávépörkölő Manufaktúra és Kávéház, Tokaj

Halra Bor Étterem

Azoknak, akik megéheztek kirándulás és borkóstolás közben, a Halra Bor Étterem kínál finomabbnál finomabb falatokat. Házias halételeik alapanyagai helyi termelőktől és halászoktól kerülnek a konyhára. Tájjellegű, hagyományos és reform fogások közül egyaránt válogathattok.

A Halra Bor Étterem kedvezményéért kattints ide >>>

Halra Bor Étterem, Tokaj

További kalandok Tokaj-Hegyalja történelmi borvidékén >>>

Tokaj, Magyarország

TUDTAD?
A Szallas.hu-n belföldi foglalásaid mellé már kedvezménykuponokat is kapsz a közelben lévő látnivalókhoz.

Ha pedig a fenti szuper programok után még mindig van energiád újabb élményeket szerezni,  10 további tokaji látnivalót, amiért érdemes útra kelni.

Ha már indulnátok is Tokajba, ide kattintva megtaláljátok a legjobb szállásokat >>>


Exit mobile version