Site icon Szallas.hu Blog

Szerelmes panoráma: íme a legjobb látnivalók Balatonvilágoson


Ha még hiányzik az idei tökéletes Balaton-parti szelfid, akkor ne keress tovább hátteret hozzá:  a magyar tenger talán legszebb panorámáját Balatonvilágoson fogod megtalálni. Ez a Siófok közelében található település ugyanis egy olyan partszakasszal rendelkezik, amelyről a kilátás nemcsak számtalan turistát, hanem híres festőinket is megihlette. Nézzük meg most együtt, hogy milyen látnivalók várnak rád Balatonvilágoson.

Kihagyhatatlan látnivalók Balatonvilágoson

1. Egy igazi jolly joker balatonvilágosi nevezetesség: a Magaspart

A balatonvilágosi Magaspart egy igazi univerzális program. Érkezhetsz ide gyalog vagy biciklivel, családdal vagy a pároddal: ez a helyszín biztosan lenyűgöz. A Balaton felett húzódó löszfal tetején egy hosszú sétány fut keresztül, amelyről tiszta időben akár még a Bakony hegyeit is megpillanthatod.

Ha a kora esti órákban jársz itt, akkor pedig a lemenő Nap fényében fürdő Balaton fog elkápráztatni. A keleti medence lenyűgöző látványa és az elképesztően széles panorámakilátás miatt ez a balatonvilágosi látnivaló kihagyhatatlan program.

TIPP: A rendezett és gondosan karbantartott sétány körül egy park terül el, melyben megtalálod a 12 méter magas Szent Korona emlékművet. Az alkotás Mihály Gábor tervei alapján készült, és 2002-ben állították fel. 

2. Egy remek randihelyszín: a balatonvilágosi Szerelmesek hídja

Ha szeretnéd, hogy szerelmetek örökké tartson, akkor mindenképpen keressétek fel a Magaspart parkjában található Szerelmesek hídját. A Sóhajok hídja néven is futó bájos, hófehérre meszelt építmény felirata szerint ugyanis „az itt fogant szerelem múlhatatlan.” 

TIPP: Ha még jobban szeretnétek megerősíteni a köztetek lévő érzelmeket, akkor éljetek az ősi kínai hagyománnyal, mely szerint szerelmetek örökké tart, ha egy kerítésen lakatot helyeztek el. A híd mellett két oldalon álló állványokon helyet is találtok e célra.

3. Távol a világ zajától: a balatonaligai szabadstrand

Balatonvilágos egyetlen ingyenes strandja eldugott helyen, a Csokonai utca végén várja a fürdőzni vágyókat. Az apró strand mindössze 150 méteres, kavicsos partszakasszal rendelkezik. A víz itt lassan mélyül, így gyerekekkel biztosan jó választás.

A strandon alapvetően minden megtalálható, ami a fürdőzéshez elengedhetetlen: öltöző, mosdó, szemetesek. Napernyőre viszont nem lesz szükséged, mert ezen a partszakaszon a napfény elől a hatalmas fűzfák hűs árnyéka alá húzódhatsz.

TIPP: Balaton nincsen retró kaja nélkül. Ebédeljetek a balatonaligai szabadstrand büféjében, és nosztalgiázzatok egy kicsit a gyerekkori nyarakról.

4. Sör és pihenés: Hedon Sörfőzde

A balatoni kánikulában legurított jéghideg sörnél csak egy jobb dolog létezik: ha egyenesen a sörfőzdében szállsz meg. És ez egyáltalán nem vicc. A Hedon Sörfőzde mindössze kétszáz méterrel a Balatontól olyan lehetőséget kínál, amely csak kevés van az országban.

A remek kézműves söreik mellett a sörfőzde területén található apartmanjaikkal és kóstolóteraszukkal is várják a Balatonvilágosra érkezőket. A helyet körülvevő hatalmas zöld területen találni fogsz gyerekbarát övezetet is csúszdával, homokozóval és egyéb szabadtéri játékokkal. A hely híresen blökibarát, így a kedvencedet sem kell otthon hagynod, ha ide jönnél. 

TIPP: A helyszínen előzetes bejelentkezéssel sörfőzdei látogatás is kérhető. Jelentkezzetek be, és egy korsó sörrel a kezetekben derítsetek fényt arra, hogy tulajdonképpen hogyan is kerül ez az aranyló nedű a poharatokba.

Rendezvények és programok Balatonvilágos és környékén

1. Szüreti mulatság és piknik

Ha nyári szezon lecseng, Balatonvilágostól akkor sem kell elbúcsúzni. A községben ősz végén rendezett Mihály-napi vásár és szüreti mulatság a borok és a piacozás szerelmeseinek lehet tökéletes program. A minden évben, a település közelében megrendezett Balatoni Piknik pedig egy igazi vízparti minifesztivált kínál az érdeklődőknek. Idén a mindössze 20 percnyi autóúttal elérhető siófoki Plázs ad majd helyszínt ennek a szezonzáró programnak.

A TOP látnivalók mellé íme néhány TOP balatonvilágosi szállás, amelyet ajánlani tudunk.

Kedvenc szállásaink Balatonvilágoson 

A sörök szerelmeseinek: Hedon Sörfőzde, Niko apartman

Ínycsiklandó ételek és levendulák között: Lavender Terasz

Gyönyörű kilátással a sétány közelében: Magasparti Vendégház

Családias hotel saját stranddal: Napfény Hotel

Balatonvilágos szívében található, közvetlenül a Balaton partján: Tópart Hotel ****

Ha megjött a kedved ehhez a bájos, balatoni parti településhez, akkor foglalj szállást még ma >>

Villa Marcello Vendégház – vintage romantika a Balaton partján, páratlan panorámával fűszerezve >>

(Képek: Szallas.hu)


Exit mobile version