Site icon Szallas.hu Blog

TOP termelői piacok és kirakodóvásárok az országban, amiket muszáj látnod


Reneszánszukat élik a piacok, ahol kistermelők saját készítésű finomságait, kézműves mesterek egyedi dísztárgyait, kozmetikumait vásárolhatjuk meg. Ez nemcsak azért jó ötlet, mert támogatjuk a magyar kistermelőket, de egészségesebb, adalékanyagoktól mentes portékákkal óvjuk a saját egészségünket is. Ha máris meghoztuk a kedved, hogy felfedezz egy jó kis termelői piacot vagy kirakodóvásárt, gyere velünk, szuper helyeket ajánlunk!

A legjobb termelői piacok az országban

1. Pancs – Gasztroplacc – Budapest

A Corvin –negyed vonzáskörzetében működik vasárnaponként a népszerű Pancs – Gasztroplacc. Ezen a piacon őstermelőktől szerezhetsz be zöldségféléket, húsárut, kovászos pékárut vagy éppen egészséges mikrozöldeket.

A hazai gasztrotérkép legnevesebb termelői képviseltetik itt magukat, többek között a KissHúsműhely, Szabi, a pék, a Csöglei Sonka, Szorgos Gazda és a Bodor Birtok. A Pancs az elmúlt években bolthálózatot is létrehozott Budapesten, így a piac mellett már három fizikai boltban várnak.

Itt találod az üzletlistát >>

Budapesti szállások >>

2. Nagymarosi Termelői Piac – Nagymaros

Hangulatos környezetben, a nagymarosi Művelődési Ház előtt tartják hetente a helyi termelői piacot, ahol a Dunakanyar gazdái, a börzsönyi őstermelők hagyományokat őrző, kézműves termékeiket hozzák el az érdeklődőknek. A legjobb minőségű élelmiszereket találja itt meg minden környékbeli.

Nagymarosi szállások >>

3. Óváros Piac – Veszprém 

Veszprém termelői piaca sem okoz csalódást, épp ellenkezőleg. Az itt megjelenő kistermelőktől saját készítésű friss, kovászos pékárukat, házi süteményeket, húsárut, mézet, lekvárt, tésztákat, tejtermékeket, vagy éppen házi tojást vásárolhatunk.

Emellett kávét, meleg italokat, kézműves söröket és borokat kínáló standokkal is találkozhatunk, akiknél kóstolásra is van lehetőség. 

Óváros Piac, Veszprém

Top 10 szállás Veszprémben, Európa kulturális fővárosában >>

4. Garaboly Gasztro- és Kézműves Piac – Szentes

Ha ellátogatsz a szentesi piacra, nem csak helyi termelők kiváló minőségű, vegyszermentes élelmiszereit vásárolhatod meg, hanem sok mindent megtudhatsz az egészséges étkezésről és a fenntartható fejlődésről is.

A kereskedőknél dísztárgyakat, mézet, sajtot, szörpöt, gyógynövényeket, valamint a természetben gyűjtött és feldolgozott gombákat, húsokat, zöldségeket találsz.

Garaboly Gasztro- és Kézműves Piac, Szentes

Szentesen itt szállj meg >>

A legjobb kirakodóvásárok Budapesten és vidéken

1. Antik Placc – Budapest Antique and Design Market – Budapest

Budapest egyik legjobb beltéri régiség-, kortárs és design piaca a Klauzál téri Vásárcsarnokban működő Antik Placc. A szervezők célja, hogy megismertessék és megkedveltessék a régiségeket, antik tárgyakat a mai generációval, akik vevők is erre az üzenetre.

Számtalan apróbb-nagyobb tárgy kapható itt, kedvező áron. A Placcon állandó programok is várnak minden héten, így restaurátorok vagy felújítók bemutatkozása, étel-ital finomságok és zenei programok. 

Budapesten itt szállj meg >>

2. Buffalo Market Kézműves – Régiségvásár és Zsibvásár Szerencs

Nyolcadik éve rendezik meg Szerencsen az egyedi hangulatú Buffalo Market Kézműves- Régiségvásár és Zsibvásárt, ahol sok egyéb közt különleges finomságok, lakásdekorációs kellékek és műtárgyak seregéből válogathatnak az ide látogatók. Az évente többször is megrendezett szabadtéri kézműves vásáron a vevők még nyereménysorsoláson is részt vehetnek. 

Buffalo Market Kézműves – Régiségvásár és Zsibvásár, Szerencs (Fotó: https://buffalo-market.hu/)

Szállások Szerencsen >>

3. Régiségvásár – Miskolc

Miskolcon havonta egy alkalommal reggeltől kora délutánig régiségvásárt tartanak, mely színes forgataggá varázsolja a város sétálóutcáját a Városház tér és a Villanyrendőr között. Nem csak gyűjtők és vásárlók számára izgalmas ez a program, hanem egy kellemes sétával egybekötve tartalmas időtöltés lehet kicsiknek és nagyoknak is.  

Régiségvásár, Miskolc

Miskolci szállások >>

4. Szent György Napi Forgatag és Virágvásár 2023 – Nagykőrös

Nagykőrös virágba borul április végén, melyet igazán érdemes testközelből megszemlélni. A rengeteg izgalmas programot kínáló Szent György – napi Virágvásárra vidd magaddal a családot is, hiszen a gyerekeket Sárkányvár, Vidámpark és kézműves programok várják.

A felnőttek színpadi produkciókat, növénygondozással kapcsolatos előadásokat hallgathatnak, csodálatos virágok látványában gyönyörködhetnek és persze vásárolhatnak a Virágszigeten.  

Szent György Napi Forgatag és Virágvásár 2023, Nagykőrös

Nagykőrösi szálláshelyek >>

Kézműves és gasztropiacon vásárolni pompás dolog és kiváló program is, hisz amellett, hogy termelői finomságok, kézműves dísztárgyak kerülnek a családi asztalra és az otthonunkba, még a kincsvadászat élményét is megkapjuk. Fogd a kosarad, és vásárolj be a legjobb termelői piacokon!

Vegyél hazait, egyél hazait – jobbnál jobb termelői piacok országszerte >>

(Képek: Szallas.hu, instagram.com)


Exit mobile version