Site icon Szallas.hu Blog

Top 7 karácsonyi kisvasút, amit ki kell próbálnod adventkor


Élmények a család apraja-nagyjának! November közepétől egészen januárig élvezhetjük az ország több pontján is a karácsonyi vonatozást. Az állomásokon izgalmas programokkal, ajándékokkal, műsorral és mesehősökkel várják a gyerekeket a manók, és maga a Mikulás. Top 7 karácsonyi kisvasút!

Top 7 karácsonyi kisvasút, amit ki kell próbálnod adventkor

Mikulás Expressz

A díszekbe öltözött Mikulás Expressz immár 20. alkalommal várja azokat a családokat, akik szívesen zötyögnének a gőzösön a Nyugati pályaudvart és a Vasúttörténeti Parkot összekötő útvonalon. Idén az esemény december 6-tól 8-ig, péntektől vasárnapig tart majd, az utazás élménye mellett egy felejthetetlen koncerttel és természetesen a Mikulással lesz színesebb a programunk. 

Kőhalmi Ferenc interaktív műsorral várja a gyerekeket, akik számára a nap legnagyobb élménye biztosan az lesz, hogy a hangulatos vonatozás után találkozhatnak a Mikulással, és a manókkal. Sőt! A rendezvény ideje alatt a kerti vasút is üzemelni fog, amin a családok ingyenesen mehetnek egy kört!

Fontos! A Vasúttörténeti Parkban 6 előadással készülnek a szervezők. Ha a vonatokra el is kelnek a jegyek, jó hír, hogy sétálójegyet is lehet vásárolni! Ezek a Vasúttörténeti Parkba történő belépésre, a Mikulás-műsoron való részvételre, és gyermekjegy esetén az ajándék Mikuláscsomag átvételére jogosítanak fel. Ráadásul a jeggyel lehetőség van a kerti vasúton egy kört utazni.

Részletek >>

Mikulásvonat Lillafüred

A Mikulásvonat Lillafüred környékén zakatol, a szervezők a vonatozás mellett valóságos meseélménnyel várja a gyerekeket és a családokat. A fűtött, feldíszített vonatokon a krampuszok felkészítik a gyerekeket arra a Mesebirodalomra, ami a végállomáson várja őket.

Mikulásvonat Lillafüred

A Mesebirodalomban részt vehetnek egy interaktív mesejátékban, emellett találkozhatnak a Mikulás barátaival és magával a Mikulással is, aki az otthonában ajándékozza majd meg őket. A Mikulás barátai között lesznek az Apróláb mese főszereplői, a Toy Story-ból jól ismert Woody és persze Hófehérke is. A 2-10 éves gyerekek számára örök életre szóló élmény lesz a 75 perces program, és a vonatozás is, ahova szüleik is elkísérhetik őket. 

A 2019. november 22.–december 15. között közlekedő karácsonyi kisvasút Miskolc, Dorottya út – Lillafüred útvonalon halad, a menetidő nagyjából 30-35 perc. A vonatok 9:00; 11:35; 14:10; és 16:45-kor indulnak minden nap. 

További infók >>

Rénszarvas Expressz

Ahogyan minden évben, úgy idén is közlekedik a hagyományos Rénszarvas Expressz november 30-án és december 1-jén a Királyréti Erdei Vasút útvonalán. A vendég természetesen az utasok mellett a Mikulás és a krampuszok lesznek, akik megjutalmazzák a jó gyerekeket, és közösen énekelnek-táncolnak velük a vonaton. 

A hétvégén téli menetrenddel és díjszabással közlekednek a járatok, melyekre nem szükséges előzetesen regisztrálni. Fázni nem fog senki a vonatokon, mert azok zárt, és fűtött kocsikkal közlekednek. A karácsonyi kisvasút senkinek nem okoz majd csalódást, abban biztosak vagyunk! 

A Rénszarvas Expressz menetrendje:

Programtipp gyerekeknek! 

A királyréti végállomáson a vonatozás után a gyerekekkel érdemes körbejárni a Királyréti Tanösvény állomásait, amelyek a legkisebb számára is tartogatnak izgalmakat. A tanösvény a Hiúz Ház mellől indul, ahol egy hatalmas információs tábla segít bennünket. 

Nagyobb gyerekekkel már célba vehetjük a Csóványost is, ahol a Csóványosi-kilátó bámulatos panorámával várja a fáradt kirándulókat. Fényképezőgépet mindenképpen érdemes magunkkal hozni!

Szálláshelyek Kismaroson

A kisvonat indulási helyéhez Kismarosra autóval és busszal is eljuthatunk, de talán a legegyszerűbb vonattal érkezni, ugyanis a vasútállomástól 1-2 perces sétára találjuk a Királyréti Erdei Vasút végállomását.

Kiskalács Vendégház Kismaros

Vál-völgyi Mikulásvonat

A Mikulás és a manók szeretettel várják a családokat egy kis vonatozásra a Vál-völgyi Kisvasúton 2019. december 6 – 8. között, 10:00 – 18:00 óráig. A hétvége izgalmakat tartogat a család apraja-nagyjának, ugyanis a Vál-völgyi Kisvasút feldíszített mozdonnyal és vagonokkal közlekedik. A vagonokban a manók egy rénszarvas kvíz megválaszolásáért ajándékokat osztogatnak! Nem szabad kihagyni!

A Felcsút Vasútállomáson kihelyezett fűtött sátorban idén is programokkal várják a gyerekeket. 

A Mikulás manói kézműves foglalkozásokkal, népi gyermekjátékokkal, mesebeli fotósarokkal, óriás mesefigurákkal, mézeskalács díszítéssel és zenés koncertekkel készülnek a gyerekek számára. A háromnapos hétvégén fellép a Tá-Ti-Ka együttes, az Alma együttes és a Pom-Pom együttes is.

Szálláshelyek a közelben

Ha a karácsonyi kisvasutazás mellett szívesen wellnesseznénk egyet a közelben, érdemes szállást foglalni a környéken! Az Abacus Business & Wellness Hotel például remek választás ehhez, wellness részlege garantáltan minden igényt kielégít, a szobák pedig minden kényelemmel el vannak látni. 

Figyelem: Kutyabarát hely

Abacus Business & Wellness Hotel

Mikulás Expressz a Nagybörzsönyi Erdei Vasúton

A gyerekek a Mikulással és a manókkal a Nagybörzsönyi Erdei Vasúton is találkozhatnak december 7-én és 8-án

Szállás Nagybörzsönyben

Hétszilvasfás Vendégház Nagybörzsöny

A két nap alatt összesen hat járat indul, a program pedig nagyjából két órán keresztül tart, de a felejthetetlen élmény garantált! Az utazáshoz regisztráció szükséges, mert sajnos a helyek száma korlátozott. Ha az egész családdal szeretnénk részt venni a Mikulás Expressz útján, érdemes időben gondoskodni erről! 

Karácsonyi kisvasút – kiknek ajánljuk?

Fényvillamos, Budapest

Aki legalább egyszer látta már a Budapesten közlekedő fényvillamost, az biztosan nem felejti el az élményt. A fényvillamosok kezdetben csak egy vonalon jártak, de szerencsére ez változott, így már Budán és Pesten is utazhatunk rajtuk. 

Érdekesség! 3500 méternyi fényfüzéren 39200 hidegfehér és kék színű LED világít, a villamos utasterében pedig ünnepi díszítés látható. Az ünnepi díszítés ugyan kissé retró, de nagyon szerethető, az utazás pedig nagy élmény! 

A fényvillamos 2019-ben december elsején 16 órakor indul útjára. 

Adventi villamos, Miskolc

Természetesen nem csak Budapesten közeledik ünnepi villamos, már vidéki városokban is élvezhetjük ezt a látványt, és persze az élményt is! A miskolci adventi villamos idén december első vasárnapjától január 6-ig közlekedik a Tiszai pályaudvar és Felső-Majláth között. 

A járaton érvényes jeggyel vagy bérlettel lehet utazni, és fényképezőgépet is mindenképpen érdemes magunkkal vinni, ugyanis a villamos díszítése igazán különleges. Aki teheti, próbálja ki mindenképpen, igazi különlegesség Miskolcon! 

Adventi villamos, Miskolc

Tipp! A miskolci látogatást kiegészíthetjük egy kis lillafüredi kikapcsolódással is. Bebarangolhatjuk a Palotaszálló környékén a Lillafüredi függőkertet, a vízesést és az Anna-barlangot is!

A karácsonyi kisvasutazás remek családi program, melyhez a szallas.hu kiváló szálláshelyeket kínál! 

(fotók: szallas.hu, shutterstock, Instagram, facebook)


Mikulás-programok – Szállodába is jön a Mikulás?


Exit mobile version