Site icon Szallas.hu Blog

Vadása-tó – Eldugott erdei tó az Őrségben


Ha te is kiszakadnál a mindennapokból és kirándulnál egyet az Őrségben, tarts velem, mutatok egy csodálatos tavat és annak környékét, ahol élmény lesz a nyaralás. Az Őrség és Hegyhátszentjakab népszerű, de eldugott desztinációja a Vadása-tó, tökéletes helyszíne lehet a pihenésnek, horgászatnak vagy éppen a strandolásnak!

Vadása-tó

A tó kiépítése 1968-ban kezdődött, és a közelben élők dolgoztak rajta, hozták létre. Két különálló részből áll maga a tó, melyeket 12 különböző forrás táplál. Elnevezését tekintve érdekes története van, ugyanis a közelben élő rókák folyton lyukakat ástak a körülötte, így lett Vad-ásta, azaz Vadása a tó neve. Nyugodt, kellemes légköre miatt népszerű a kirándulók, horgászok és kerékpárosok körében. A horgászok különböző fajtájú halakkal találkozhatnak, mint például a ponty, keszeg, süllő vagy a kárász. Nyáron idilli helyszíne a strandolásnak, különböző büfékkel, árnyékos pihenőhelyekkel és rendezvényekkel.

Vadása-tó

Látnivalók az Őrségben >>

Ha néhány napot nyaralással töltenél a tó körül, de még nem találtad meg a tökéletes szálláshelyet, görgess lejjebb, ugyanis hoztam pár tippet!

Szálláshelyek a Vadása-tó közelében

Őrségi Patakparti Alpaka Panzió Kisrákos

Az Őrségi Patakparti Alpaka Panziót egy család üzemelteti, és a szálláshely mellett nagyszerű programmal várják a látogatókat. A 3 km-re fekvő Őrségi Patakparti Alpaka Farm is hozzájuk tartozik, így néhány perc autóúttal megismerkedhetünk a különleges állatokkal. A családi panzió egy 14 hektáros területen fekszik, ahol háziállatok és mesebeli vadvirágok varázsolják el a vendégeket. A ház egy jellegzetes őrségi épület, ahonnan a kilátás is gyönyörű, a kis kerti tóra néz. Szabadtéri főzési – és grillezési lehetőségekkel várnak mindenkit. 

TIPP: A Vadása-tó 8 km-es távolságban van, ne hagyjátok ki a programok közül!

Tündérkert Panzió Őrség Viszák

Akár barátokkal vagy családdal indulsz el nyaralni, mindkét esetben tökéletes választás lehet a Tündérkert Panzió! A Viszák településen található szálláshely maga a nyugalom szigete. Tóval, és egy kiskerttel rendelkezik, ami megadja a nyaralás alaphangulatát, jó légkörét. A helyiek vendégszeretete körbejárja a panziót is, így barátságos, élményekkel teli pihenésben lesz részetek. Ha a nyaralás alatt szeretnétek horgászni, menjetek a Vadása-tóhoz, ami 6 perc autóútra található a szálláshelytől. Különböző túralehetőségek és kerékpárkölcsönzés is adott a közelben.

Sabária Vadása Panzió Hegyhátszentjakab

A Hegyhátszentjakabon található Sabária Vadása Panzió mindennel rendelkezik, ami egy csodás nyaraláshoz elengedhetetlen. Modern belső terekkel és bútorokkal felszerelt, erdei házikó vár titeket a Sabária Vadása Panzióban. Egy kis wellness is található a szálláshelyen, medencével, infraszaunával és jacuzzival. A szálláshely saját étterme gondoskodik a finom ízekről, nektek pedig csak annyi a dolgotok, hogy élvezzétek a néhány napos kikapcsolódást ebben a barátságos panzióban. A szálláshelyről néhány perces sétával megközelíthető a Vadása-tó. A szálláshely különböző szobatípusokkal várja vendégeit, így több szoba közül válogathattok!

Gulya Vendégház Zalalövő

Távol a város zajától, teljes nyugalomban élhetitek át a nyári kirándulás napjait. A Gulya Vendégház rendelkezik egy jurtával és egy apartmannal. Az apartman két fő befogadására, a jurta pedig három fő befogadására alkalmas. Gyerekekkel nagy élmény lehet az alternatív szálláshely megoldás, érdemes kipróbálni a Gulya Vendégházat Zalalövőn! A szálláshelyen barátságos hangulat, háziállatok és nagyszerű programok várnak, grillezési és szabadtári sütési lehetőségekkel. Néhány kilométerre található a Vadása-tó, ahol strandolási lehetőség és horgászat is vár. Ne hagyjátok ki ezt a szuper nyaralást, látogassatok el Zalalövőre, a Gulya Vendégházba!

Még több őrségi szálláshelyet a szallas.hu oldalán! >>

(fotók: szallas.hu)


Exit mobile version