Site icon Szallas.hu Blog

Fedezzétek fel Budapest Balatonját! ‒ vadregényes szabadidőpark a Naplás-tónál


Festői zöld környezet után áhítoztok, amiért el sem kell hagyni Budapestet? Akkor nagy szerencsétek van, ugyanis létezik egy vadregényes természetvédelmi terület a XVI. kerületben, ahol pihenőpadokon elnyújtózva élvezhetitek a madarak vonulását vagy kilátóba mászva pásztázhatjátok végig a csodálatos szabadidőparkot és környékét. Tartsatok velünk egy nagyszerű programra a Naplás-tóhoz!

152 hektár, ahol a természet az úr

A Szilas-patak felduzzasztásából született Naplás-tó Budapest legnagyobb kiterjedésű állóvize, mely igazi kirándulóparadicsom lett az évek során. A nádasokkal alaposan körbeszőtt tavacska gazdag élővilágnak ad otthont, ami a Cinkotai-kiserdővel és a Szilas-patak medrének egy szakaszával kiegészülve összesen 152 hektáros természetvédelmi területet alkot, amin több mint 400 növény- és 200 állatfaj osztozik. 

Csodás tanösvény és kilátó

Vágjatok neki a nagyjából egy óra alatt teljesíthető, varázslatos Naplás-tó tanösvénynek, mely 18 informatív táblát és sok játékos feladatokat tartogat nektek! Útközben többször is megállhattok a pihenőhelyeknél, ahol akár fekve is élvezhetitek a tó mesés látványát. Némi lazítás után pedig másszátok meg a 22 méter magas, 360 fokos panorámát biztosító Naplás-tavi kilátót is! 

Megnéztük Budapest legújabb kilátóját >>

Sokszínű állatvilág

Legyetek figyelmesek, mert a túra során nem csupán sebesen cikázó szitakötőkkel, tempózó mocsári teknősökkel, iszkoló pettyes gőtékkel, hanem ugrándozó, barna ásóbékákkal is találkozhattok! Emellett madármegfigyelésre is alkalmas a tó környéke az itt lakó szárcsáknak, kacsáknak, kócsagoknak köszönhetően. Ráadásul, ha pecázni támadna kedvetek, akkor harcsát vagy amurt is foghattok. 

Még több program

Nemrég új szabadidőpark nyílt a Naplás-tó mellett, melynek nyomán tóparti vízállásokat hoztak létre a horgászoknak, bővítették a kerékpárút hálózatot és számos növénnyel, valamint újabb pihenőpadokkal, illetve egy büfét is rejtő fogadóépülettel tették még élvezetesebbé az itteni kirándulásokat. Sőt! A környéken rábukkanhattok egy közösségi tanyára is állatkifutókkal és állatsimogatóval!

4 budapesti szállás, amiben nem fogtok csalódni:

1. Bo18 Hotel*** +superior

A gyönyörű, légkondicionált szobák mellé wellness és fitness sarok is a rendelkezésetekre áll a Bo18 Hotel*** +superiorban. Élvezzétek ki a kényeztető pezsgőfürdőt, a kétféle szaunát vagy a kitűnő masszázsokat!

2. Expo Congress Hotel****

Modern környezet, magas minőségű szolgáltatások, csinos szobák fogadnak benneteket az Expo Congress Hotelben****, mely a remek étteremmel, a körpanorámás bárral, a finn szaunával és a bőséges, ízletes reggelivel hamar az egyik kedvenc fővárosi szállástok lesz. 

TOP szállások Budapesten >>

3. SmartApart

Lehengerlő design jellemzi a fantasztikus stílussal berendezett SmartApartot, ahol 4 izgalmas szobatípus közül válogathattok – méret és felszereltség szerint. Ha több időt szeretnétek a természetben tölteni, akkor a közeli Margit-sziget japánkertjében is tehettek egy megnyugtató sétát.

5+1 kihagyhatatlan japánkert őszi sétákhoz >>

4. Mirage Medic Hotel****

Lelke és története van a Mirage Medic Hotel**** elegáns szállodájának, mely 37 ízléses szobának ad otthont. A patyolattiszta, kényelmes lakóterekben tökéletes feltöltődésben lehet részetek. 

Budapesti tanösvények – Bakancsos bakancslista fővárosi kirándulóknak >>

(Képek: Szallas.hu, shutterstock.com)


Exit mobile version