Site icon Szallas.hu Blog

Varázslatos advent Svájcban


Ahogy november végén beköszönt a hideg idő, úgy nyitják meg kapuikat Európa-szerte a karácsonyi vásárok. A híres bécsi vásár vagy a budapesti Vörösmarty téri minden bizonnyal sokak kedvence, ám ha idén egy kicsit messzebbre merészkednénk, látogassunk el Svájcba, ahol szinte minden városban különleges hangulatú karácsonyi vásárok várnak minket.

Zürich – Európa legnagyobb beltéri karácsonyi vására

Mi lehetne kényelmesebb annál, mint hogy a vonatról leszállva máris a karácsonyi forgatag kellős közepén találjuk magunkat? A zürichi főpályaudvaron mindez pontosan így történik, hiszen itt rendezik meg Európa legnagyobb fedett karácsonyi vásárát. A közel 160 faházikó mellett a vásár egyik legcsodálatosabb eleme a középen felállított hatalmas karácsonyfa, amelyet több ezer csillogó Swarovski kristály díszít.

Karácsonyi vásár Zürichben

A csillogás itt még nem ér véget, hiszen a pár lépésre található Bahnhofstrasse fölött csillagokra emlékeztető fények ragyognak, ameddig csak ellátunk. A látvány lenyűgöző!

Csillagok ragyognak Zürich felett

Niederdorf – Zürich legrégebbi karácsonyi vására

A helyiek által Niederdorfnak nevezett óvárosi részen találjuk Zürich legrégebbi karácsonyi vásárát. Advent idején a szűk kis utcák gyönyörű díszkivilágítása igazi mesebeli hangulatot teremt.

Niederdorf

Az apró üzletek kirakatai mind-mind ünnepi dekorációt öltenek, a standok között sétálva pedig kedvünkre válogathatunk a bájos szuvenírekből, kézműves termékekből és kiegészítőkből.

Karácsonyi fények Niederdorfban

Természetesen a finom forralt bor itt is elmaradhatatlan kelléke a vásári hangulatnak, és ne lepődjünk meg azon sem, ha egyszer csak a „Lángos” felirattal találkozunk, ugyanis itt még azt is lehet kapni.

Wienachtsdorf – Ha korcsolyázni szeretnél…

A Zürichi-tó közelében, az Operaház előtti téren is vár minket egy modern adventi vásár, mégpedig a Wienachtsdorf.

A karácsonyi nyüzsgésben a nemzetközi és helyi specialitásokból is kóstolót kaphatunk, valamint válogathatunk a helyi tervezők különleges ékszerei és termékei között.

Ha korcsolyázni támadna kedvünk, az itt található korcsolyapálya a kicsiket és a nagyokat is egyaránt várja.

Bázel – Az egyik legszebb adventi vásár

Bázel szépségeiről egy korábbi írásomban már meséltem nektek, ám ez a hangulatos város advent idején még inkább elbűvöli a látogatókat. A bázeli vásárt sokan az egyik legszebb svájci karácsonyi vásárnak tartják, és rendre szerepel Európa legjobbjai között is.

Bázel

Fahéj és forralt bor illata járja át a történelmi óvárost, ami ilyenkor az ünnephez méltó meghitt díszkivilágításba öltözik. A rengeteg kézműves termék, karácsonyi dísz, csokoládé és egyéb portéka között biztosan megtaláljuk a nekünk megfelelő ajándékot. Mindemellett a Münsterplatzon felállított karácsonyfát Johann Wanner különlegesen szép díszei teszik varázslatossá.

Bármelyik svájci városban is járunk, biztosak lehetünk benne, hogy mindenhol belefutunk egy-egy meghitt vagy épp igazi havas hegycsúcsokkal körülvett karácsonyi vásárba. Én már alig várom, hogy Zürichben felkapcsolják a fényeket, és kezdetét vegye az igazi ünnepi ráhangolódás. Gyertek, és legyetek részesei ti is!

/Fotók: Körmöndi Larina, shutterstock, pixabay/

 


Exit mobile version