Site icon Szallas.hu Blog

Vendégház a Tábornokhoz – Egy különleges szállás Visegrádon, ami Görgey Artúr előtt tiszteleg


Visegrádot az ország egyik legkisebb városaként tartják számon, ám amilyen pici, különlegességek tekintetében legalább olyan nagy. Rengeteg izgalmas látnivaló és program, páratlanul szép természet és különleges szállások várják azokat, akik itt szeretnének eltölteni néhány napot. 

Most mi is mutatunk egy igazán különleges szállást, aminek nem hétköznapi neve azonnal felkeltette az érdeklődésünket. Ismerjétek meg, mit kínál a Vendégház a Tábornokhoz!

A különleges névválasztás története

A vendégház udvarán áll egy szobor, ami Görgei Artúrnak állít emléket, itt ifjú tábornokként ábrázolják. A név nem elírás, ugyanis Görgey a szabadságharc után saját maga is többször használta a Görgei alakot elhagyva az y-t. De ez már egy másik, szintén nagyon érdekes történet. 

Görgey Artúrt a szabadságharc bukása után Ausztriába internálták, ahonnan csak a kiegyezés után térhetett haza Magyarországra. Innentől élete hátralévő részét Visegrádon töltötte testvére házában, ami Görgey-villa néven ismert és ma szálláshelyként, valamint bisztróként üzemel. 

A szabadságharc kiemelkedő hadvezére 98 éves korában halt meg Visegrádon, ahol a mai napig tisztelegnek előtte. Ennek egyik kifejezéseként kapta nevét a Vendégház a Tábornokhoz is.

A legfontosabb stratégiai kérdések a vendégházzal kapcsolatban

Hogy stílszerűen fogalmazzunk a Vendégház a Tábornokhoz stratégiailag kiemelt helyen fekszik: a Dunakanyarban, Visegrád központjában várja a vendégeket egy csendes, nyugodt kis utcában, hangulatos zöldövezetben.

A vendégházhoz 5 apartman tartozik, melyekben egyszerre 12 főt tudnak fogadni. Az apartmanok kapacitása 2-4 fő közötti. Mindegyik jól felszerelt, igényesen berendezett kis lakosztály modern, ízlésesen összeválogatott bútorokkal. Nem túlzás azt állítani, bármelyik lakberendezéssel foglalkozó magazinban megállnák a helyüket.

Mint ahogy a katonaság sem való gyerekeknek, a vendégház sem teljes mértékben úgy lett kialakítva, hogy az örökmozgó lurkók is biztonságosan élvezhessék itt a pihenést, ezért a felnőttbarát szállások sorába sorolható, ahol csak 6 év felett fogadnak vendégeket.

Bár a házigazdák állatbarátok, az apartmanokban nem fogadnak házi kedvenceket.

Még több szállás a Dunakanyarban >>

A vendégházhoz tartozik 4 darab zárt parkoló, melyet a szállóvendégek ingyenesen használhatnak. A meseszép kertben pedig egy csésze kávé, vagy egy pohár bor kíséretében élvezhetik a madárcsicsergést.

Extrák, ami miatt még inkább imádni fogjátok a vendégházat

Azt már említettük, hogy a Vendégház a Tábornokhoz tartozik egy gyönyörű, tágas kert, de ami még jobb, hogy a meseszép környezetet kényelmes nyugágyakból is csodálhatjuk. Akik szeretik a lengőtekét, azok az udvaron felállított pályán játszhatnak kedvükre. 

A szerencsésebbekhez házhoz jön a természet, ugyanis a teraszról alkalmanként szarvasokat, őzeket vagy akár vaddisznókat is megfigyelhetünk, ahogy a ház melletti erdőbe sietnek. Aggodalomra azonban nincs ok, mindezt tisztes távolból tehetjük, mert a kerítésen nem tudnak átjönni.

A visegrádi Királyi Palota a híres Herkules-kúttal körülbelül 10 perc sétatávolságra van, de több látványosság is könnyen elérhető innen, köztük kalandos túraútvonalak is.

Amit még feltétlenül érdemes megnézni Visegrádon:

Ha jó programokra vágytok és mellé egy igazán különleges szállást választanátok, ne keresgéljetek tovább, irány Visegrád! Ha még szemezgetnétek, itt találjátok az összes szállást a Dunakanyar környékén >>

A Vendégház a Tábornokhoz nem egy egyszerű szállás, hanem annál sokkal különlegesebb és egyedibb. Számtalan érvet tudunk felsorolni, amiért érdemes ezt a szálláshelyet választani, ha Visegrádon jártok, de a két legfontosabb, hogy remek helyen van és az egész vendégház kialakítása meseszép.

(Képek: Szallas.hu)


Exit mobile version