180°-os, üvegpanorámás wellness részleg várja a vendégeket a Hotel Sopron legfelső, harmadik emeletén. A városi panorámát nyújtó „Sky Wellness”-ben modern környezetben élményelemekkel kialakított jakuzzi, finn szauna, infraszauna-sókabin kombináció, jégkút, gőzkabin, fitneszterem, bár, pihenőtér, öltözők és masszázs található.
Hotel Sopron, „ablak a városra”
A Hotel Sopron 6 km-re az osztrák-magyar határtól, és néhány kilométerre Sopron történelmi belvárosártól – mégis csendes környezetben – található, rendkívül könnyű megközelíthetőséget biztosítva a szállodába érkezők számára.
A Tűztoronyra tökéletes kilátással szolgáló hotel 1983-ban épült, így idén lesz 35 éves. Az elmúlt évtizedekben számtalan átalakuláson és újításon esett át, mire elnyerte mai formáját és azokat a modern szolgáltatásokat, melyekkel az év 365 napján várja a vendégeit:
- térítésmentes internet elérési lehetőség
- felnőtt játszótér, kültéri kondi gépek
- fűtött kerti úszómedence használata (júniustól szeptemberig)
- Tündérkert Gyermekjátszó, társasjátékok, ping-pong asztal, kerti trambulin, játékvár
- asztali csocsó, darts, xbox kinect (felár ellenében)
- masszázs
- nagy, maximum 100 autónak helyed adó, a városban egyedüli kültéri parkoló
2009-ben a teljes mennyiséget adó 100 szobából 20 db került felújításra, 2012-ben a komplett 2. emelet, 2017-ben pedig az 1. emelet, és az 1. és 2. emeleten található folyosók, így 2017 végére a hotel összes szobája és az azokat összekapcsoló folyosó megújult.
2018-ban az eddigi legnagyobb átalakítás folyt a szállodában.
Az első vidéki Sky Wellness – Ahol az ég a vizet éri
A hotel számtalan kiváló minőségű szolgáltatása mellett eddig nem volt lehetőség wellness rész kialakítására. 2018-ban a GYSEV Zrt. vezetősége elérkezettnek látta az időt, hogy egy januártól októberig tartó beruházás keretében kialakítsa a hotel 3. emeletén a vendégek kényelmét szolgáló új, egyedi elrendezésű, 360°-os üvegpanorámás wellness részlegét.
A Sky Wellnessben egyszerre élvezhető az esti város és a Tűztorony fényei egy pohár koktéllal a kézben a kellemes jakuzziból, vagy napközben figyelheted a nyüzsgő belvárost és a háztetőkön játszadozó napsugarakat. Az egyedülálló látvány-wellness 2018 októberétől várja vendégeit modern környezetben, a szálloda legfelső, harmadik emeletén.
Igénybe vehető szolgáltatások: városi panorámás jakuzzi, a hegyekre tökéletes kilátást biztosító finn szauna, infraszauna-sókabin kombináció, jégkút, dézsás zuhany, gőzkabin, masszázs, a Szent-Mihály templomra rálátó kondicionáló terem, pihenőtér és kis bár, öltözők és masszázs helyiség. A bárrészből pedig egy kis, nyitott terasz biztosít tökéletes panorámát a hűség városára.
A Hotel Sopron étterme
A hotel 250-300 fő befogadására alkalmas étterme az elmúlt évtizedekben leginkább a rendezvények étkeztetéséről, a tömegek kiszolgálásáról szólt. 2017-ben a 4 csillagos szálloda vezetősége elérkezettnek látta az időt nyitni a modern gasztronómia irányába. Új konstrukcióval, új ötletekkel alakították át nem csak a konyha személyzetét, de az étlapot is, ahol innentől már az a la carte vonal is fontos szerephez jutott a félpanzió és a reggeli mellett, mely utóbbi minden nap változó kínálatot biztosít a vendégeknek.
A büféasztalos reggeli 6 fajta melegételt és ugyanennyi felvágottat vonultat fel friss pékáruk és tejtermékek kíséretében. Italok terén sem szűkebb a választék, a szokásos kávé- és teakínálat mellett gyümölcslevek és ivójoghurtok is megtalálhatók a büféasztalon. Mivel a vezetőség továbbra is úgy érezte, rengeteg potenciál van étteremben, olyan séfben kezdtek el gondolkodni, aki a la carte szinten elismert, és egy új szemléletet, ízvilágot tud hozni vendégeink számára. Ekkor esett a választás Csomós Andrásra.
Csomós András, séf
A gönci református családból származó séf miután Írországot megjárta, a ma már legjobbak közé tartozó vidéki éttermek konyháját építette fel. A debreceni IKON étteremben kezdte sous séf-ként, ahova később séfként tért vissza, majd a Miskolcon található Dűlő étterembe igazolt. Ezután Egerben a Macok bisztró és borbár konyháját építette fel, majd egy újabb IKON-ba – immár séfként – való igazolás után jelenleg a Hotel Sopronban található étterem konyhájának a séfje.
Szakmai életében a legfontosabb origó a minőségi gasztronómia felépítése és prezentálása a vendégei felé. Ezért a Hotel Sopronban található étterem fogásainak kialakításakor fő szempont volt az ízek harmóniája mellett összetett élmények biztosítása is. Így nemcsak a húsok korszerű technológiai elkészítése, hanem a hozzájuk ajánlott köretek kidolgozottsága is komoly hangsúlyt kapott.
„Ma sokan szeretik „újra gondolni” a klasszikus ételeket, én sokkal inkább hiszek a tradíciók életben tartásában, a technológiai fejlődés követésével. Azt gondolom, fontos küldetése a vendéglátásnak, hogy az alapanyagok minél szélesebb körű felhasználását bemutassa, és utat találjon az emberek ízlésvilágához.” Ezért a Hotel Sopron éttermébe érkező vendégek számos tradicionális magyar étellel találkozhatnak, nem megfeledkezve a nemzetközi gasztronómia szereplőiről sem. Csomós András és kollégái figyelmet fordítanak a különböző ételérzékenységgel bíró vendégekre is nem csak az a la carte étkezéskor, hanem a reggeli menü összeállításakor is.
Vinosseum Borház, a poncichterek birodalma
A különleges, 300 éves bor – és rendezvényházba érkező vendégek betekintést nyerhetnek a Soproni Borvidék titkaiba, ahol megismerhetik ennek a magyar borvidék legnemesebb borainak varázslatos világába. A pincerészben lehetőség van vacsorával egybekötött borkóstolóra is, ahol a soproni borosgazdák (poncichterek) különleges ételeit elevenednek meg a soproni vörös és fehér borok legjobbjai kíséretében.
A fejlesztések nem érnek véget 2018-ban a wellness részleggel, hiszen a hotel vezetősége a jövőben a kültéri medence rekonstrukcióját, a földszinti terek átalakítását és a harmadik emeleti szobák megújítását tervezi.
További információk a szállodáról >>