Wellness + HotelekCsaládi kiruccanásÍzkalandNyári vakációVárosnézések

Wellness kilátással – városi panorámát nyújt a Hotel Sopron wellness részlege

2 perces olvasási idő
A Hotel Sopron**** panorámás jakuzzija

180°-os, üvegpanorámás wellness részleg várja a vendégeket a Hotel Sopron legfelső, harmadik emeletén. A városi panorámát nyújtó „Sky Wellness”-ben modern környezetben élményelemekkel kialakított jakuzzi, finn szauna, infraszauna-sókabin kombináció, jégkút, gőzkabin, fitneszterem, bár, pihenőtér, öltözők és masszázs található.

A Hotel Sopron**** panorámás jakuzzija

Hotel Sopron, „ablak a városra”

A Hotel Sopron 6 km-re az osztrák-magyar határtól, és néhány kilométerre Sopron történelmi belvárosártól – mégis csendes környezetben – található, rendkívül könnyű megközelíthetőséget biztosítva a szállodába érkezők számára.

A Tűztoronyra tökéletes kilátással szolgáló hotel 1983-ban épült, így idén lesz 35 éves. Az elmúlt évtizedekben számtalan átalakuláson és újításon esett át, mire elnyerte mai formáját és azokat a modern szolgáltatásokat, melyekkel az év 365 napján várja a vendégeit:

  • térítésmentes internet elérési lehetőség
  • felnőtt játszótér, kültéri kondi gépek
  • fűtött kerti úszómedence használata (júniustól szeptemberig)
  • Tündérkert Gyermekjátszó, társasjátékok, ping-pong asztal, kerti trambulin, játékvár
  • asztali csocsó, darts, xbox kinect (felár ellenében)
  • masszázs
  • nagy, maximum 100 autónak helyed adó, a városban egyedüli kültéri parkoló

2009-ben a teljes mennyiséget adó 100 szobából 20 db került felújításra, 2012-ben a komplett 2. emelet, 2017-ben pedig az 1. emelet, és az 1. és 2. emeleten található folyosók, így 2017 végére a hotel összes szobája és az azokat összekapcsoló folyosó megújult.

2018-ban az eddigi legnagyobb átalakítás folyt a szállodában.

 

Az első vidéki Sky Wellness – Ahol az ég a vizet éri

A hotel számtalan kiváló minőségű szolgáltatása mellett eddig nem volt lehetőség wellness rész kialakítására. 2018-ban a GYSEV Zrt. vezetősége elérkezettnek látta az időt, hogy egy januártól októberig tartó beruházás keretében kialakítsa a hotel 3. emeletén a vendégek kényelmét szolgáló új, egyedi elrendezésű, 360°-os üvegpanorámás wellness részlegét.

„Ahol az ég a vizet éri…”

A Sky Wellnessben egyszerre élvezhető az esti város és a Tűztorony fényei egy pohár koktéllal a kézben a kellemes jakuzziból, vagy napközben figyelheted a nyüzsgő belvárost és a háztetőkön játszadozó napsugarakat. Az egyedülálló látvány-wellness 2018 októberétől várja vendégeit modern környezetben, a szálloda legfelső, harmadik emeletén.

Gőzkabin

Finn szauna

Igénybe vehető szolgáltatások: városi panorámás jakuzzi, a hegyekre tökéletes kilátást biztosító finn szauna, infraszauna-sókabin kombináció, jégkút, dézsás zuhany, gőzkabin, masszázs, a Szent-Mihály templomra rálátó kondicionáló terem, pihenőtér és kis bár, öltözők és masszázs helyiség.  A bárrészből pedig egy kis, nyitott terasz biztosít tökéletes panorámát a hűség városára.

A Hotel Sopron étterme

A hotel 250-300 fő befogadására alkalmas étterme az elmúlt évtizedekben leginkább a rendezvények étkeztetéséről, a tömegek kiszolgálásáról szólt. 2017-ben a 4 csillagos szálloda vezetősége elérkezettnek látta az időt nyitni a modern gasztronómia irányába. Új konstrukcióval, új ötletekkel alakították át nem csak a konyha személyzetét, de az étlapot is, ahol innentől már az a la carte vonal is fontos szerephez jutott a félpanzió és a reggeli mellett, mely utóbbi minden nap változó kínálatot biztosít a vendégeknek.

A büféasztalos reggeli 6 fajta melegételt és ugyanennyi felvágottat vonultat fel friss pékáruk és tejtermékek kíséretében. Italok terén sem szűkebb a választék, a szokásos kávé- és teakínálat mellett gyümölcslevek és ivójoghurtok is megtalálhatók a büféasztalon. Mivel a vezetőség továbbra is úgy érezte, rengeteg potenciál van étteremben, olyan séfben kezdtek el gondolkodni, aki a la carte szinten elismert, és egy új szemléletet, ízvilágot tud hozni vendégeink számára. Ekkor esett a választás Csomós Andrásra.

Csomós András, séf

A gönci református családból származó séf miután Írországot megjárta, a ma már legjobbak közé tartozó vidéki éttermek konyháját építette fel. A debreceni IKON étteremben kezdte sous séf-ként, ahova később séfként tért vissza, majd a Miskolcon található Dűlő étterembe igazolt. Ezután Egerben a Macok bisztró és borbár konyháját építette fel, majd egy újabb IKON-ba – immár séfként – való igazolás után jelenleg a Hotel Sopronban található étterem konyhájának a séfje.

Szakmai életében a legfontosabb origó a minőségi gasztronómia felépítése és prezentálása a vendégei felé. Ezért a Hotel Sopronban található étterem fogásainak kialakításakor fő szempont volt az ízek harmóniája mellett összetett élmények biztosítása is. Így nemcsak a húsok korszerű technológiai elkészítése, hanem a hozzájuk ajánlott köretek kidolgozottsága is komoly hangsúlyt kapott.

„Ma sokan szeretik „újra gondolni” a klasszikus ételeket, én sokkal inkább hiszek a tradíciók életben tartásában, a technológiai fejlődés követésével. Azt gondolom, fontos küldetése a vendéglátásnak, hogy az alapanyagok minél szélesebb körű felhasználását bemutassa, és utat találjon az emberek ízlésvilágához.” Ezért a Hotel Sopron éttermébe érkező vendégek számos tradicionális magyar étellel találkozhatnak, nem megfeledkezve a nemzetközi gasztronómia szereplőiről sem. Csomós András és kollégái figyelmet fordítanak a különböző ételérzékenységgel bíró vendégekre is nem csak az a la carte étkezéskor, hanem a reggeli menü összeállításakor is.

 

Vinosseum Borház, a poncichterek birodalma

A különleges, 300 éves bor – és rendezvényházba érkező vendégek betekintést nyerhetnek a Soproni Borvidék titkaiba, ahol megismerhetik ennek a magyar borvidék legnemesebb borainak varázslatos világába. A pincerészben lehetőség van vacsorával egybekötött borkóstolóra is, ahol a soproni borosgazdák (poncichterek) különleges ételeit elevenednek meg a soproni vörös és fehér borok legjobbjai kíséretében.

Hotel Sopron****

A fejlesztések nem érnek véget 2018-ban a wellness részleggel, hiszen a hotel vezetősége a jövőben a kültéri medence rekonstrukcióját, a földszinti terek átalakítását és a harmadik emeleti szobák megújítását tervezi.

További információk a szállodáról >>

 


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%