ToplistákCsaládi kiruccanásCsobbanóhelyekNyári vakációProgramok hétvégéreTéli tájolóWellness + Hotelek

TOP10 magyar fürdőváros, ahol télen-nyáron pihenhetsz

2 perces olvasási idő
Harkányi Gyógyfürdő

Hajdúszoboszlótól Siófokig, Egerszalókon át Harkányig számos település várja a pihenni, gyógyulni és feltöltődni vágyó vendégeket gyógyfürdőkkel, történelmi és természeti látnivalókkal, gasztronómiai és kulináris élvezeteket nyújtó programokkal. Ezért most összegyűjtöttük hazánk 10 legszebb, gyógyfürdővel rendelkező városát, ahová érdemes ellátogatni, ha igazi kikapcsolódásra, különleges élményekre és hamísítatlan magyar vendégszeretetre vágytok.

Hajdúszoboszló

Hajdúszoboszló, az Alföld üdvöskéje egy olyan úti cél, amely soha nem okoz csalódást! Fantasztikus, ahogy az Alföld messzibe nyúló rónái között egy ilyen nagy horderejű csodahely bújik meg.Természetesen a város és a hévíz felfedezése a tudományos vizsgálatokat végző szakembereket is vonzotta mindig, s mint kiderült, a város alatt elterülő víztenger összetétele teljes mértékben egyedi, Magyarországon mindenképp.

Termálfürdő

Dr. Bodnár János (1889-1953) vegyész professzor, valamint Dr. Dalmady Zoltán (1880-1934) szerint „a hajdúszoboszlói víz ötszörösen hígított tengervíznek tekinthető és nem más, mint a triász kori tenger felidézett szelleme.” S ha eddig nem vonzott titeket az Alföld, akkor a városban megtapasztalt gyógyító energiák után garantáltan minden szabadságot és szünidőt itt szeretnétek majd tölteni.

Szállást keresel Hajdúszoboszlón?

Hévíz

A Balaton és környékét senkinek nem kell bemutatni, ám ha télen is szívesen fürödnétek a szabadban, irány Hévíz! A város türkizkék színű tava és az őt körül ölelő erdő mindenki szívét első látásra elrabolja.

A frissítő és gyógyító hatása mellett a hévízi tó természeti ritkaság. Egyrészt egy biológiailag aktív tóról beszélünk, amely egyben a világ legnagyobb fürdésre is alkalmas gyógytava. A számos betegségre enyhülését és a gyógyulást hozó tó környezet és a jellegzetes tornyos, favázas épületek igazi romantikus hangulatot teremtenek. Itt minden együtt van ahhoz, hogy testileg és lelkileg is töltődjünk, gyógyuljunk.

Szállást keresel Hévízen?

Zalakaros

Most utazzunk Magyarország egyik legkisebb városába, ahol nincs rohanás, nincs nyüzsgés, ahol nyugodt, rendezett a központ, s ahonnan a zalai dombokra és a Kis-Balatonra gyönyörű kilátást nyújt a Parkerdő. Figyelem, ide csak az lépjen be, aki gyógyulni, pihenni vágyik, vagy a szabadságot nyugodt körülmények között akarja eltölteni. Zalakaros az a fürdőváros, ahol a teljes kikapcsolódás száz százalékosan garantált.

Szállást keresel Zalakaroson?

Bükfürdő

Európában a 20. század második felében sorra fedezték fel a mélyben megbújó gyógyvizeket, amelynek sokaságában hazánk kezdettől fogva élen járt. Így történt, hogy Bükfürdő is felkerült a gyógyturizmust kereső hazai és külföldi vendégek listájára.

A felbecsülhetetlen értékű hévízkincs, a szubalpin klíma, a látnivalókban gazdag környezet, a gondozott településkép és a magas színvonalú szolgáltatások gondoskodnak arról, hogy a vendégek nyugodt körülmények között gyógyuljanak és pihenjenek.

Szállást keresel Bükfürdőn?

Gyula

A város, ahol a történelem, a kultúra és az életet adó, egészséges gyógyvíz kéz a kézben járnak. Hiszen Gyula 800 éves történelmi múlttal rendelkezik, s ez az Erdély kapujában fekvő település még ma is őrzi 500 éves polgári stílusát.

Almásy-kastély, Gyula

A látnivalók rendkívül színes és széles palettáját kínálja. A védett lakóépületek közül kiemelkedik a Ladics-ház és a város jelképe, a Közép-Európa egyetlen épen maradt síkvidéki, gótikus téglavára. Plusz kuriózum, hogy az egykori Almássy-kastély 8,5 hektáros kastélyparkjában kapott helyett Magyarország egyik legszebb fürdője, a gyulai Várfürdő, amely minden évszakban várja a pihenni vágyókat.

Szállást keresel Gyulán?

Sárvár

Sárvár igazi gyógyhelyként van számon tartva, amelynek életében 1961-től van jelen a gyógyvíz. A szerencsés véletlen következménye, hogy kőolaj helyett értékes gyógyvizet találtak.

 

A 1200 méteres mélységből feltörő 43 celsius fokos és a 2000 méterről feltörő 83 celsius fokos víz fontos összetevője a nátriumklorid, a hidrogénkarbonát, a jód, a bróm, a fluor. A fürdő a színvonalas szolgáltatásai miatt 2004-ben az Európai Királyi Fürdők Szövetségének (Royal Spas of Europe) tagjává vált, hiszen a természeti adottságai a gyógyhely cím elérésének megfeleltek, gyógyvize kiváló, minősített.

Szállást keresel Sárváron?

Egerszalók

Tegyünk egy utazást a Gyógyvizek Völgyének legszebb településébe, Egerszalókra, amely finom boraival, gyógyvizével, gyógyhelyi környezetével és egyedülálló hőforrásával, a szimbólummá vált sódombbal páratlan kikapcsolódást jelent az idelátogató vendégek számára.

Az itt csörgedező hévízforrás helyi védelem alatt áll, nem véletlenül, hiszen a több száz méter mélyről feltörő 65-68 celsius fokos víz által létrehozott képződményhez hasonló csak Törökország ázsiai részén, Pamukkale-ban, valamint az Egyesült Államokbeli Yosemite Nemzeti Parkban található.

Szállást keresel Egerszalókon?

Siófok

Érdekes módon a már az őskortól lakott település sem a rómaiak, sem a törökök idején nem számított jelentős helynek, a Sió-csatorna és a török korban itt található erőd ellenére sem.

Siófok belvárosa

A nagy áttörést az 1861-ben átadott Budapest-Nagykanizsa közötti vasútvonal jelentette, amely érintette Siófokot is. A korabeli leírások alapján tudjuk, hogy amikor 1866-ban Végh Ignác megnyitotta az első balatoni tavi fürdőt, akkor Siófok már közös fürdőházzal, vendéglővel és szállásokkal várta az ide érkező vendégeket. Azóta pedig turisztikai jelentősége csak nő, köszönhetően kellemes balatoni elhelyezkedésének, remek strandjainak és fedett élményfürdőinek.

Szállást keresel Siófokon?

Harkány

A Villány-Siklós borvidék közelében egy Európában is egyedülálló települést találhatunk, amelynek természetes klímája, környezeti adottságai, izgalmas kulináris kincsei mellett a gyógyvize is ezreket vonz évről évre.

Harkányi Gyógyfürdő

Az itt található áldásos víz klinikailag igazoltan alkalmas mozgásszervi problémák, nőgyógyászati panaszok, valamint bőrbetegségek (psoriasis) gyógyítására. Egy korábbi vizsgálat szerint a fogamzásra képtelen nők mintegy harmada egy gyógyvízkúra után képes lett foganni, így nem kétséges, hogy életadó energiák „házába” értünk, ahol a bor és a gyógyvíz közös, áldásos tevékenysége örök boldogságot hoz.

Szállást keresel Harkányban?

Igal

Egy kedves, külső Somogy határán lévő kisvárosba utazunk, amely hangulatos utcáival, történelmi emlékeivel, vendégszerető lakosaival és messze földön híres gyógyfürdőjével vált kedvelt úti céllá a gyógyulni és pihenni vágyó turisták körében. Ide ellátogatva találkozunk a festői szépségű somogyi dombsággal, de a Kánya dombról tiszta időben gyönyörű kilátás nyílik északi irányban egészen a Balatonig, délen pedig a Mecsek és a Zengő vonulatáig. S ha a fürdő történetét tekintjük át, akkor itt is hálásak lehetünk azért, hogy olaj helyett 651 méter mélységből 81 fokos gyógyhatásáról híressé vált víz tört felszínre.

Szállást keresel Igalon?

Ti melyik fürdővárost választjátok a következő hosszú hétvégére?

Még több belföldi fürdő >>


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
75%
Imádom
Imádom
25%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%