Eldugott kirándulóhelyekHegyek-völgyek

Egyedülálló természeti csoda Egerszalókon

1 perces olvasási idő

Egyetlen dolog miatt várom a hidegebb napokat: ősszel és télen a legjobb gyógyfürdőbe menni! Amikor a kinti hőmérséklet már 10 fok körül van, a víz viszont kellemesen meleg, nincs is jobb egy relaxáló fürdőnél akár a szabadban, akár fedett medencében. Ha pedig a meleg vízben való feltöltődés egyedülálló látvánnyal is párosul, mint Egerszalókon, végképp ott a helyem! 🙂

Szerencsére Magyarországon számos termálfürdő között válogathatunk akár egyszeri belépésre, akár egy wellnesshétvégére vágyunk, az egerszalóki sódombnak azonban nincs párja belföldön, de még külföldön sem igazán.

Az egerszalóki sódombhoz hasonló természeti képződményből ugyanis még kettő hasonló van a világon: egy Törökországban, a világhírű Pamukkale termálfürdő, a másik pedig az USA-ban, Yellowstone Nemzeti Parkban található.

A település déli részén 410 méter mélyről tör fel a 65-68 °C-os melegvízű hőforrás, amelynek a domboldalon lefolyó vize csodálatos természeti képződményt hozott létre.

Egerszalóki szállások >>

A kalciumot, nátriumot, magnéziumot, ként tartalmazó hidrogénkarbonátos gyógyvizet 1992-ben az Egészségügyi Minisztérium gyógyhatásúnak minősítette, ezzel Egerszalók is felkerült a magyarországi gyógyvíz-térképre.

TIPP:

A sódomb látványát nemcsak a közeli hotel vendégei élvezhetik, hanem a Gyógyfürdő medencéiből is élvezhető a nem mindennapi látvány. De ha valaki mégsem fürödne, egyszerűen csak megcsodálná a különleges képződményt, a Nosztalgia Fürdő parkolójából induló ösvényen felsétálva egészen közelről is megtekintheti.

Egerszalóki szállások >>

Egerszalóki programok >>

***

Ti jártatok már Egerszalókon?

Szeretettel:

a

pkl

 


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
50%
Imádom
Imádom
25%
Vicces
Vicces
25%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%