Kedvenc szállásokCsaládi kiruccanásRomantikus búvóhelyekRomantikus kikapcsolódásVidéki vendégség

10+ különleges faház Magyarországon – Erdei szálláshelyek, wellness faházak a természet ölelésében

3 perces olvasási idő

Ha lehunyod a szemed és magad elé képzelsz egy faházat, majdnem biztos, hogy erdő veszi körül, nyugalom és tisztaság. Egy ilyen mesébe illő helyen teljesen el tudnád engedni magad, elvonulhatnál a világ zajától, és semmi sem zavarhatná meg a pihenésedet.

Most pedig nyisd ki a szemed, hogy amit elképzeltél, meg is valósulhasson. Alábbi összeállításunkban ugyanis 10+ különleges faházat bemutató bővített listánkat olvashatod, melyek között biztosan ott lesz a te elképzelt kuckód is.

Wellness faházak Magyarországon

1. Erdei Kisház Noszvaj – Erdei szálláshely wellness élményekkel

Az Erdei Kisház Noszvaj az egyik legnépszerűbb wellness faház a Bükkben, mely minden ide látogatót lenyűgöz. A két apartmanból álló erdei szálláshely egy kis tó partján, fák ölelésében bújik meg. Találsz itt erdélyi fürdődézsát és szaunát, társasjátékokat, Playstationt, könyveket, sportfelszereléseket és bringát.

Programok Noszvajon és környékén >>

2. Székely Gerendaházak Geresdlak – Wellness faház jacuzzival

Ha olyan eldugott szálláshelyet keresel faházban, amely szuper wellness szolgáltatásokkal vár, akkor vedd az irányt a Székely Gerendaházak Geresdlak felé. A közelben található csodaszép kirándulási célpontok mellett ülő pezsgőpadot, jacuzzit és finn szaunát próbálhattok ki, s még négylábú kedvenceteket sem kell otthon hagynotok.

Geresdlak és környékének látnivalói >>

3. Kis Fakuckó Sóly – Bájos kis faház szomszédok nélkül a Balaton közelében

Gondozott szőlősorok között bújik meg az eldugott Kis Fakuckó Sóly, mely valóban minden igényt kielégítő felszereltséggel bír. A különleges faház klimatizált, fűthető, mindennel ellátott, ami egy kényelmes páros üdüléshez csak kellhet. Ingyenes wellness, játszótér, 4-féle terasz és hangulatvilágítás teszi teljessé a kikapcsolódást.

Sóly és a közeli Balaton rengeteg kikapcsolódási lehetőséget tartogat >>

4. Kárpát Kuckó Pilisszentiván

Aprócska, folklór hangulatú faház a Kárpát Kuckó, mely ötletes kialakítása révén kellemes szálláshelyet nyújt a Pilis szépségeit kedvelő vendégeknek. A dézsafürdővel is felszerelt különleges kis faház párok számára lehet remek választás.

5. Egzotikus Kert Bungalók Balatonalmádi

Laktál már hordóban, teljes kényelemben? Ha imádod az egyedi helyeket, légy az Egzotikus Kert Bungalók vendége Balatonalmádiban! Különleges kialakítású szálláshely egy mediterrán botanikus kertben, ahol családok és párok is feledhetetlen napokat tölthetnek.

6. Hilltop Hideout Szentendre

Pazar helyen, egy pilisi hegytetőn, mégis közel Szentendréhez áll a Hilltop Hideout luxus faház, mely vendégei szeretetén túl még az „Év Szállása 2019 – Szakmai Díj” III. helyezését is elnyerte. Csendes páros nyaraláshoz keresve sem találsz jobb helyet ennél a wellness faháznál, amely szaunával, jacuzzival, kandalló vár, sőt, még masszázs is kérhető.

7. Öreg Pajta Chalet Orfű

Két mézszínű faház áll egymás mellett az Öreg Pajta Vendégház kertjében, melyek kényelmes szálláshelyet biztosítanak Orfűn az őket választóknak. Kitűnő felszereltségük, illetve a borospince és a kerti medence mind tökéletes kikapcsolódásra nyújt lehetőséget.

Toplistás látnivalók Orfűn >>

8. Rezi-dencia Gyógynövényfalu Rezi

Hévíz közelében, a szőlőhegyen kapott helyett ez a hangulatos üdülőhely, melynek 5 faházában összesen 16 vendég élvezheti a nyugalmat, a táj szépségét. A finn szaunával is felszerelt, különleges szálláshelyre négylábú családtag is elkísérhet titeket.

9. Tölgyes Menedék Noszvaj

Az egyik legvonzóbb hegyvidéki falucska Noszvaj, itt vár mindannyiunkat egy önálló, 6 személyes faház, nagyszerű berendezéssel. Ha a csodás erdei környezet még nem lenne elég a teljes kikapcsolódáshoz, egész évben használható fürdődézsa is szolgálja a relaxációt. 

10. Vodila Vendégház Tiszadada

Szomszédmentes szállást keresel a Tisza mellett nagyobb családnak, baráti társaságnak? Akkor meg is találtad az ideális helyet! Ez a vendégház a Tisza, a Holt-Tisza és az ártéri erdő ölelésében fekszik, és a természeti adottságok mellett még egész évben üzemelő fűthető dézsa, jakuzzi, szauna és játszótér teszi teljessé a kikapcsolódást.  

11. Észak Csillaga Vendégház Mátraszentimre

Merülj el a skandináv viking mitológia világában ezen a hegyvidéki szálláshelyen, a Mátrában! A hatalmas ősfenyőkkel körülvett, önálló faház szaunával és dézsafürdővel egész évben nyitva áll a túrázást, természetet kedvelő vendégek előtt.

12. Szatmár-Beregi Élményliget Fehérgyarmat

Nagy társaságok számára sem lehetetlen szállást találni különleges faházakban, íme, a bizonyíték. A tölgyerdővel és akácsorral övezett Élményliget 5 összkomfortos faházában akár 30 vendéget is tudnak fogadni.

A helyszínen tenisz, strandröplabda, ping-pong, íjászat, darts, a wellness részlegen pedig hideg és meleg vizes medencékkel és finn szauna is gazdagítja a kínálatot. 

Még több különleges faház a természet ölelésében

13. Őze Tó és Faház Bárdudvarnok – Tóparti faház egy kis szigeten

Mintha a mesékből termett volna előttünk az Őze Tó és Faház Bárdudvarnok. A rusztikus kis faház egy halastóba benyúló szigeten áll, s a varázslatos környezeten túl egyedi fabútorzata is különlegessé teszi.

A tóparti faház ajánlott családoknak, pároknak, társaságoknak egyaránt. Ha kis sem szeretnétek mozdulni, horgászhattok és csónakázhattok, ám a környéken sok izgalmas családi program is vár.

Kalandozások Zselic és a Dunántúli-dombság területén >>

14. Ló-Beálló Faház Bárdudvarnok – Lovas élmények a nyugalom szigetén

Ismét a világtól eldugott Bárdudvarnok, ám egy egészen más hangulatú szálláshely a Ló-Beálló Faház. Bambuszbokrok között átsétálva találjuk magunkat a szépséges faház előtt, melynek vendégei lovagolhatnak és kocsikázhatnak is.

Ha már telítődtél a világ zajaival és szabadulnál a mindennapos stressztől nyugalomra lelsz, ezen a WIFI- és televíziómentes a szálláshelyen.

15. Pine Cottage Cserszegtomaj – Bababarát szállás faházban közel a Balatonhoz

A Balatontól néhány kilométernyire, egy hatalmas kertben áll a Pine Cottage Cserszegtomaj, amely faburkolatú helyiségeivel, fabútoraival otthonos hangulatot áraszt. Ideális választás családoknak, társaságoknak ez a modern, tiszta faház, amely bababarát szálláshely, ahol a legfontosabb babagondozási kellékeket is megtalálod.

Cserszegtomaj és környéke számos remek programmal vár >>

16. Ház Az Erdő Szélén Nagymaros – Eldugott faház a Dunakanyarban

A Ház Az Erdő Szélén szálláshely nemcsak minden igényt kielégítő felszereltségével ejti rabul az utazót. A megújult 5 férőhelyes faház az erdő szélén áll, teraszáról és kertjéből pedig egyedülálló panoráma nyílik a visegrádi várra. Az eldugott, csendes szálláshelyen friss levegőt, nyugalmat, pihenést találsz, a környék pedig bővelkedik kirándulási lehetőségekben.

Nagymarosi barangolás >>

17. Duna Glamping Faház Dunabogdány – Öko szálláshely keleti stílusban

Igazi különlegesség a Duna Glamping Faház Dunabogdány, ahol az egyediség, a természet védelme és a tudatos fogyasztás kap hangsúlyt. A szállás két 20 négyzetméter alapterületű vászon sátor, melyeket zárható faház vesz körül. A sátrak egyenként 2 személyesek, s mindkettő egyedi, keleti stílusú enteriőrrel rendelkezik.

10 különleges hely, ahol biztosan nem jártál még a Dunakanyarban! >>

18. Apám Világa Vendégház Zalaszentgrót

Ha imádsz együtt főzőcskézni a barátaiddal, ne is keress tovább nagy társaságnak tökéletes, stílusos szálláshelyet. Az Apám Világa saját szőlőbirtokon, szomszédoktól mentes helyen áll, és olyan lehetőségekkel csábít, mint a rendezvényterem borospincével, a kemence vagy a platnis tűzhely. Az udvaron parajdi sós vízzel feltöltött dézsafürdőben ejtőzhettek.

Top 10 zalai látnivaló és szállás >>

19. Csillagkabinok Viszák

Szinte mesebeli az a szálláshely, amelyet a piciny őrségi községben, Viszákon létrehoztak. Az erdővel körülvett területen három luxus szinten felszerelt, különleges faház áll, ahonnan mintha karnyújtásnyira lennél a csillagoktól. Kisgyerekesek pihenését babagondozási felszerelésekkel teszik kényelmessé, a szállás 18 éves korig ráadásul ingyenes.

5+1 ok, hogy miért tökéletes nyaralóhely az Őrség >>

20. Mandulás Kabin Balatongyörök

Ha pároddal elbújnátok a világ elől egy kedves kis faházban, és az áhított célpont a Balaton-felvidék, meg is van a legjobb szálláshely számotokra. A Mandulás Kabinban nemcsak nyugalmat találtok, hanem dézsafürdőt, állatseregletet, és lenyűgöző balatoni panorámát is. 

21. Zam zam Apartman Zamárdi

Újrahasznosított, újjá varázsolt boronafalas faházak sorakoznak Zamárdiban, egy a tihanyi apátságra néző panorámás telken. A különleges üdülőfalu faházaiban pazar berendezés, világos, nagy terek fogadnak, ráadásul egész évben nyitva állnak. 

22. Csendár Ház Tapolca

Tapolca mellett, a Csobánc hegy oldalában áll ez a barátságos kis mobilház, amely tökéletes helyszíne lehet egy családi pihenésnek. A Balaton-felvidék természeti kincsei, rengeteg túraútvonala és kulturális programjainak sokasága könnyen elérhetőek innen.

A Balaton-felvidék kincsei >>

23.  Marina And Camp Faház Verőce

A Duna méltóságteljes látványában gyönyörködhetsz nap, mint nap, ha ezt a közvetlen folyóparti, dézsafürdős szállást választod. A Verőce üdülőövezetében található faház pároknak, családoknak egyaránt kínál ideális szálláslehetőséget túraútvonalak közelében.

24. Harmónia Faházak Bogács

A Hór-patak mellett, a híres gyógyfürdő és a pincesor közelében állnak a Harmónia Faházak, melyek remek felszereltségük és központi elhelyezkedésük révén ideális bázisai lehetnek minden tartalmas családi vagy páros pihenésnek. A kisgyermekkel utazók számára kiságyat és etetőszéket is biztosítanak.

25. Szajkó Fakuckó*** Tamási

Fűthető pince, szőlőlugas, játszótér és tűzrakóhely is tartozik ehhez a csodás faházhoz, amely a hegyoldalban, erdei környezetben kapott helyet. Nemcsak a fantasztikus táj, de a barátságos hangulatú fabútorok is azonnal levesznek a lábadról. 

Már rég felírtad a bakancslistádra az üdülést egy különleges faházban? Ha igen, akkor most itt a lehetőség, hogy meg is valósítsd ezt a terved. Foglald le kedvenc faházadat néhány kattintással, s már indulhatsz is kipihenni magad a természet közelében. Különleges belföldi faház szálláshelyeinket itt találod >>

Bakancslista faházimádóknak – további szuper faházakat találtok ebben a cikkünkben >>

(Fotók: Szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
80%
Imádom
Imádom
11%
Vicces
Vicces
1%
Hűha
Hűha
4%
Nem tetszik
Nem tetszik
4%
76 bejegyzés

A szerzőről
Két éve vagyok tagja a Szallas.hu blogíró csapatának. Ez idő alatt Olvasóinkat elkalauzolhattam már Magyarország és Horvátország bámulatosan szép tájaira, pompás éttermeibe és illatos cukrászdáiba. Szabadidőmet legszívesebben a családom körében töltöm, szeretünk túrázni, új tájakat felfedezni. Szívem csücske az ezerarcú Balaton, melyet második otthonomnak nevezhetek.
Bejegyzések
    Ajánlott bejegyzések
    Családi kiruccanás

    Top 5 húsvéti gyerekbarát program, ahol fergeteges móka vár a kicsikre

    2 perces olvasási idő
    Családi kiruccanás

    Lássuk a medvét! Medveébresztő a Veresegyházi Medveotthonban

    1 perces olvasási idő
    Programok hétvégére

    Ezekbe a múzeumokba ingyenes a belépés március 15-én

    2 perces olvasási idő