Vidéki víkendBarátokkalCsaládi kiruccanásHegyek-völgyekKastélyok és várakNyári vakációŐszi élményszüretRomantikus kikapcsolódásTavaszi zsongásToplisták

Aprócska falvak, meseszép panorámás kilátás – Top 10 zalai látnivaló és szállás

3 perces olvasási idő

Zala a rejtett kincsek fellegvára. Vegyétek célba idén! Mutatjuk, milyen különlegességeket fedezhettek fel az utatok során. Íme a top 10 zalai látnivaló, melléjük szállásajánlót is hoztunk.

Balatongyöröki Szépkilátó

A Balaton mindenhonnan fenséges látványt nyújt, azonban egyszer érdemes ellátogatni a balatongyöröki Szépkilátóhoz, ahonnan tényleg páratlan panoráma nyílik hazánk legnagyobb tavára.

Nem egy konkrét építményt kell keresnetek, hanem egy hatalmas fennsíkot közvetlenül Balatongyörök után a 71-es főúton, ahol az út a Badacsony felé fordul, a Balatoni Bringakörút pedig felkanyarodik a vízpartról.

Érkezhettek autóval, biciklivel, vagy gyalogosan is, a látkép minden járművel csodálatos. A közelben található még a Római-forrás, amit mindössze pár lépcsőfok választ el a kilátótól. 

Szépkilátó, Balatongyörök

Meseszép kilátással a Balatonra –  Tóranéző Vendégház Balatongyörök

Már a vendégház nevéből egyértelművé válik, hogy bizony csodálatos kilátásban lehet részetek, ha ezt a szálláshelyet választjátok. A Balatontól mindössze 500 méterre fekszik a szállás, a közelében kiváló étterem, kávézó, és a szépkilátói büfésor található. Családias hangulatú apartman, tiszta, jól felszerelt szobákkal és kedves vendéglátóval. Élvezzétek a kertben a panorámát, és fedezzétek fel a Balaton kevésbé ismert helyeit!

Zalaegerszegi Azáleás-völgy

A virágok kedvelőinek ajánljuk a zalaegerszegi azáleás-völgyet, amely májusban mutatja legszebb formáját. Több száz virágzó bokor kápráztat el benneteket a szivárvány összes színében, ráadásul mennyei illatukkal a tavasz igazi arcát mutatják.

Szerencsére a völgy az év bármely szakában szabadon látogatható, és olyan különleges növényeket fedezhettek fel séta közben, mint a Kolorádói jegenyefenyő, a mamutfenyő, vagy az európai és japán vörösfenyő. 

Azáleás-völgy, Zalaegerszeg

Madárcsicsergés a teraszon – Vizokuti Apartmanház Zalaegerszeg

A ságodi városrészben található apartman saját magánparkolóval várja az ide érkező vendégeket. Pihenjetek meg ti is túrázás előtt a tiszta, jól felszerelt szobákban, és élvezzétek a madárcsicsergést minden reggel a ház teraszáról.

Az azáleás-völgy mellett a közelben található a zalaegerszegi termálfürdő, valamint a Gébárti-tó is, ahol akár egy romantikus csónakázáson is részt vehettek. Pihenjétek ki a hétköznapi fáradalmakat ezen a különleges helyen!

Rezi-vár

Ha megcsodáltátok már a balatoni panorámát, érdemes felhúzni a túracipőt, és ellátogatni a Rezi-várhoz, ami a Zalaszántói-medence déli peremén, a Meleg-hegy szirtfokán található. A viszonylag könnyen megközelíthető romtól igazán különleges kilátás nyílik a Zalai-dombság nagyrészére.

A vár ingyenesen látogatható, és Reziből végig kitáblázott úton haladhattok a domb lábánál található parkolóig, ahonnan egy kényelmes 15 perces séta után már elétek is tárul egy különleges csodavilág.

Rezi várrom

Csend és nyugalom – Rezi-dencia Gyógynövényfalu Rezi

Rezi község a Balaton egyik ékköve, és a Rezi-dencia Gyógynövényfalu tökéletes bizonyíték erre. Egy mesterséges tó partján kialakított faházakkal tarkított szállás, ahol csend és béke honol, ahol tényleg a pihenésre tudjátok fordítani minden időtöket.

A helyszínen rendelkezésetekre áll egy napozóterasz, valamint térítés ellenében a finn szaunát is használhatjátok. A tulajdonosok kedvesek, mindenben a segítségetekre lesznek, ráadásul akár a kiskedvencetek is veletek lehet 1500 Ft/éj kifizetése esetén.

Kapcsolódjatok ki teljes nyugalomban, és élvezzétek a Balaton páratlan ökoszisztémáját

Göcsej Falumúzeum Skanzen

Az 1950-ben nyitott Göcsej Falumúzeum Zalaegerszeg központjától nem messze, a Zala-folyó mellett található. Ez volt az ország első szabadtéri múzeuma, amelyben Szentmihályi Imre, néprajzkutató által gyűjtött kincsek díszelegnek.

Állandó és időszaki kiállításai visszarepítenek bennünket a múltba, felfedezhetjük, hogyan éltek a zalai emberek. A múzeum keddtől vasárnapi látogatható 10-18 óra között, a belépő pedig 1500 forintba kerül. 

Göcseji Skanzen, Zalaegerszeg

Önálló kerttel – Göcsej Vendégház Zalaegerszeg

Az 50 négyzetméteres vendégház saját kerttel, autóbejáróval és cserépkályhával is rendelkezik, így a szeszélyes időjárás miatt sem kell aggódnotok. 2011-ben teljeskörűen felújították, padlófűtéssel és új szigeteléssel gazdagodott az apartman.

A szállásadó rendkívül rugalmas, legyen szó későn érkezésről, vagy a foglalás meghosszabbításáról, mindenre talál valami megoldást. 

Festetics-kastély

Zala megye egyik legnépszerűbb látnivalója a Festetics-kastély. Vétek lenne kihagyni annak, aki erre a környékre érkezik, a gyönyörű barokk épület lenyűgöző látványt nyújt, valamint a hatalmas kertben tett séta során egy pillanatra a főúri méltóságok helyében érezhetjük magunkat.

Számtalan programot szerveznek tavasszal és nyáron a kastélyparkban, érdemes úgy érkezik, hogy akár egy szabadtéri színházi programon is részt vegyetek.

Festetics-kastély, Keszthely

A kastély szomszédságában – Kisfaludy Apartman Keszthely

A kastély és a sétálóutca szomszédságában található ez az újépítésű apartman, amely saját kerttel, amerikai konyhás nappalival és kényelmes hálószobával rendelkezik. A kertben grillezhettek, vagy elfogyaszthattok egy romantikus vacsorát, és élvezhetitek a kellemes meleg időjárást egy tavaszi estén. 

Keszthelyi zsinagóga

Valószínűleg sokaknak nem Keszthely ugrik be először, ha egy zsinagógát szeretnének megnézni. Pedig a Sétáló utca egyik boltíves kapujának túloldalán bújik meg a különleges építmény, amit tényleg csak az találhat meg, aki tudja, hogy mit keres.

Éppen ezért egyedi ez az építmény, hiszen a kíváncsi szemek elől elrejtve húzódik meg. Az épülethez egy különleges Bibliai kertet is építhettek, ahol megismerkedhettek a Bibliában található növényekkel és megnézhetitek a Genezáreti-tó kicsinyített mását.

Új építésű nyaraló – Strand Apartman Keszthely

A 2015-ben épült, vadonatúj, kertes nyaraló közel fekszik Keszthely egyik népszerű kirándulópontjához, a Libás strandhoz. Csendes, nyugodt helyen található, jól felszerelt, és akár egy kisebb baráti társaság is kényelmesen elfér benne.

Kérésre kisgyermekek számára minden fontos dolgot biztosítanak a tulajdonosok, valamint kerékpárt is tudtok a helyszínen bérelni, ha szeretnétek kétkeréken felfedezni a környéket. Pihenjetek aktívan!

Zalaszántói Sztúpa

Európa egyik legnagyobb buddhista emlékhelye, vagyis sztúpája található Zalaszántón. A különleges építmény nem csak a vallás hívőinek lehet érdekes, hanem azok számára is, akik érdeklődnek a keleti kultúra iránt.

A belsejében egy hatalmas életfa található, amely a békét hívatott elhozni Magyarországra, azonban sajnos az ajtót két szerzetes őrzi, így csak kívülről tudjátok megcsodálni a szentélyt. A hegynek azt a részét, amin az építmény található, az Emberi Jogok Parkjának hívják.

Zalaszántói Sztúpa

Elvonulásra tökéletes – A Vidám Vándor Vendégház Zalaszántó

Mindössze 15 percnyi sétára fekszik a sztúpától A Vidám Vándor Vendégház, amely Zalaszántó völgypanorámás szőlőhegyén található. Itt tényleg csend és nyugalom vesz benneteket körül, közel, s távol nem sok ember akad, mindössze a szomszéd, kedves idős párral találkozhattok.

A kis kőház tiszta, jól felszerelt, és elszigeteltsége mellett azért 4G internet a rendelkezésetekre áll. Bográcsozhattok, túrázhattok, vagy csak egyszerűen hűsölhettek a nagy diófa árnyékában, ha ezt a szállást választjátok.

Kápolnapusztai Bivalyrezervátum

Valószínűleg sokan nem is gondolnák, hogy bizony, a bivaly őshonos magyar állat, és Kápolnapusztán található hazánk legnagyobb, látogatható bivalycsordája. Az egész évben látható rezervátumon keresztül egy sétaút vezet, ahol információs táblákról tudhatunk meg többet az állatokról, valamint egy játszótér és egy állatsimogató is kialakításra került a kicsik örömére.

Az istállóban több régi infografika és képek is kiállításra kerültek, a fogadóépületben pedig akár bivaly szalámit is vásárolhattok. Április 1. és május 31. között mindennap délelőtt 9 és délután 5 között látogatható, nyáron ez az időpont 1 órával hosszabbodik (9-18 között). A belépő 1400 Ft/fő.

Bivalyrezervátum, Kis-Balaton – Kápolnapuszta

Hatalmas beltéri medencével – Borisz Apartman Zalakaros

A Zalakarosi gyógyfürdőhöz közel kapott helyet a Borisz Apartman, amely egy hatalmas, beltéri medencével és finn szaunával várja a látogatókat. A jól felszerelt apartman extra nagy méretekkel bír, 40 négyzetméteren pihenhetitek ki a fáradalmaitokat. A Szallas.hu-n foglaló vendégek akár egy órával korábban érkezhetnek a helyszínre, valamint egy órával később hagyhatják el azt a távozás napján.

5 szuper gyerekprogram Zalakaroson >>

Aquacity Vízicsúszda és Élménypark

Tartalmas kikapcsolódásra vágyóknak ajánljuk a zalaegerszegi Aquacity-t. Számtalan medence, csúszda, és további wellness szolgáltatások szolgálják a kényelmeteket, valamint több étterem, bár, és üzlet is helyet kapott a hatalmas komplexumban. A felnőtt belépő 3200 Ft/fő, a diák 2400 Ft/fő, a gyermek és nyugdíjas jegy pedig 1800 Ft/fő.

Aquacity Vízicsúszda és Élménypark, Zalaegerszeg

Új hotel bőséges reggelivel – Willis Hotel Zalaegerszeg****

2020 őszén nyitott meg a zalai dombság szívében a Willis Hotel, amely kellemes földszíneivel a garantált pihenést részesíti előnyben. A szobákban extra vastagságú gyógymatrac, wellness tea, és luxus piperecikkek találhatóak. A bőséges büféreggelinél odafigyelnek a speciális étrendet tartókra, glutén – és laktózmentes, diétás, valamint vegetáriánus verziók is felkerültek a menüre. 

Balatoni Múzeum

Ha szeretnétek megismerni a magyar tenger történetét interaktív módon, akkor mindenképpen ejtsétek útba a Balatoni Múzeumot Keszthelyen. Több mint 700 négyzetméteren közel 10.000 kiállítási tárgyat fedezhettek fel, számtalan állandó és időszaki kiállítást is megnézhettek, sőt, akár a Festetics szabadulószobát is kipróbálhatjátok.

Felnőtteknek 2000 Ft/fő a belépőjegy ára, és Keszthely bármely pontjáról könnyen megközelíthető akár gyalogosan, busszal, vagy autóval.

Balatoni Múzeum, Keszthely

Vadonatúj hotel félpanzióval – Sirius Hotel Keszthely****+superior

A Sirius Hotel Keszthelyen 2023 májusában nyitja meg a kapuit, így elsők között lehettek, akik kipróbáljátok ezt a modern, letisztult szállodát. A szobákat félpanzióval tudjátok foglalni, változatos spa és wellness szolgáltatásokat próbálhattok ki, valamint örökpanorámás kilátással tölthetitek el a jól megérdemelt szabadságotokat. A hotel saját parkolójában 1000 Ft/autó/éj áron tudjátok otthagyni a gépkocsitokat, a hotel saját éttermében pedig pazar fogásokat fogyaszthattok minden reggel és este.

Zala vármegyében mindenki megtalálhatja a számára szimpatikus látnivalókat, legyen szó múzeumról, állatokról, vagy éppen fürdőről. Látogassatok el hazánk ezen csücskébe, fedezzétek fel a környéket, és pihenjetek a felsorolt apartmanok, vendégházak, vagy hotelek egyikében.

Körülnéznétek még a környék szállásai között? Válasszatok a Szallas.hu kínálatából, és foglaljátok le még ma! >>

Hévíztől Zalakarosig – Fürdőkörkép Zala megyéből >>

(Képek: Szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
91%
Imádom
Imádom
4%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
4%