ToplistákKedvenc szállások

2024-es bakancslista faházimádóknak – íme az 50 legszebb faház, ahová mindenképp szeretnétek majd eljutni

5 perces olvasási idő

Egy bájos faház télen, egy hófödte hegycsúcson vagy nyáron, egy madárcsicsergős erdő közepén talán mindenki bakancslistáján szerepel. Nem is csoda, hiszen ezek a fából készült, meleg hangulatú kuckók visszarepítenek minket gyerekkorunk mesevilágába.

Úgy érezhetjük magunkat bennük, mintha csak mi lennénk Jancsi és Juliska az erdőszéli mézeskalácsházban. És ha még a környékükön remek kirándulóhelyek is vannak, az már tényleg csak hab a tortán. Ebben a cikkben most olyan mesebeli faházakat szedtünk össze, amelyeket meglátva rögtön csomagolni támad kedvetek.

A listánkban találni fogtok olyan házakat, amelyek az erdő szélén álldogálnak, vagy épp egy sebesen csörgedező patak partján. Van, amelyiknek a kertjébe még az őzikék is betérnek, de olyan is, ahol magaslesről figyelhetitek az erdei állatokat.

TOP 25 legjobb faház az országban

1. Erdei Kisház, Noszvaj

Egy kedves, skandináv stílusú kuckó várja a faházak szerelmeseit a bükkös erdők által szegélyezett Noszvajon. A skandináv hangulatról nemcsak a ház lakberendezése gondoskodik, hanem a szauna is.

2. TreeHouses, Noszvaj

Sajátos mikroklímájának köszönhetően az ország legtisztább levegője áramlik át a völgyön, ahol ezek a különleges lombházak várják a pihenni vágyókat. A kuckók kifejezetten pároknak lettek tervezve, így ez a szálláshely nem gyerekbarát, hogy a vendégeket csak a teljes nyugalom és a természet csendje vegye körül.

Éjszakázzatok a fák tetején, hatalmas franciaágyon, extra finom ágyneműben, pihe-puha párnák között a TreeHouses lombházaiban!

3. Fenyőalja Vendégház, Őriszentpéter

Idős fák árnyékában találjátok a Fenyőalja Vendégházat az Őrségben. A kuckózós hangulatról ősszel és télen a fatüzelésű kandalló gondoskodik, míg nyáron a kert adottságait élvezhetitek.

4. Vackorkert Vendégház, Sirok

A Vackorkert Vendégház megmutathatja nektek, hogy milyen az igazi vidéki élet. A reggelit ugyanis a kertben termett zöldségekből, gyümölcsökből, házias kolbászból, szalonnából szolgálják fel. Sőt, még a kerti vagy a gazdaság körüli munkákba is beszállhattok, ha itt hajtjátok álomra a fejeteket.

5. Barna Faház, Tarnaszentmária

Közel a Tarna-patakhoz, egy zsákutcában találjátok meg a fák között megbúvó, barnára festett házikót. Bár a szálláshely alapterülete nem nagy, de mégis tágas terek fogadják a vendéget. A természetes fények és textúrák pedig segítenek ellazulni, és kiszakadni a megszokott városi környezetből.

6. Moha és Páfrány Kabinház, Dunakanyar Dömös

Madárfütty, patakcsörgés, csend: ezt nyújtja a Moha és Páfrány Kabinház a Dunakanyar egyik legszebb völgyében, a híres Rám-szakadéktól mindössze 800 méterre. Élvezzétek a ház előtt csordogáló Malom-patak hangját vagy a teraszról nyíló, Dobogókőre néző, csodás panoráma látványát. 

7. Fotel Home, Csókakő

A Fotel Home a Vértes lábánál, az erdő szélén található kisház saját kertecskével. A terasz a Bakony csendes, madárfüttyös erdeire néz. Az udvarban pedig bográcshely, faszenes grill, fűszernövény-ágyás teheti teljessé az itt töltött időt. 

8. Deer Forest Residence, Kaszó

A Deer Forest Residence tulajdonosai azt vallják, hogy mindenki másként szeret pihenni. Ezért igyekeztek a házat és szolgáltatásaikat úgy kialakítani, hogy azoknak is megfeleljen, akik az aktív pihenést részesítik előnyben, és azoknak is, akik inkább a passzív pihenést választanák.

9. Rezi-dencia Gyógynövényfalu, Rezi

Rezi község domboldalán találhatjátok a káprázatos panorámával rendelkező Rezi-dencia Gyógynövényfalut, ahol teljesen távol kerülhettek a nagyvilág zajától. Ha mégis elmerülnétek a programokban, akkor a Balaton-felvidék kitűnő lehetőséget kínál erre. 

10. Barátságos Faházak, Kehidakustány

A három faházból álló vendégház-együttes nagyobb baráti társaságok számára tökéletes választás lehet. A házakat úgy építették meg a tulajok, hogy olyan hely legyen, ahová ők is szívesen mennének pihenni

11. Szajkó Fakuckó***, Tamási

A Szajkó faházacska mesés környezetben, egy kis lankás domb oldalában fekszik, ahol erdőre néző panorámában vagy épp a kertben legelésző őzekben gyönyörködhettek. Ébredjetek madárdalra és levendulaillatra Tamásiban!

12. Pipi Vityilló, Füzérradvány

Ez a vendégház igazi kuriózum azoknak, akik szeretik az állatokat és a természetet. Ha kipróbálnátok, hogy milyen kakaskukorékolásra ébredni, vagy csak üldögélnetek egy olyan kertben, ahol karnyújtásnyira tyúkok, kacsák, libák kapirgálnak, akkor a Pipi Vendégház szuper választás lesz számotokra. 

13. Pine Cottage, Cserszegtomaj

Mutatós kő és fa áraszt magából elképesztően bájos hangulatot Cserszegtomajon, a Pine Cottage-ban. Az óriási kert közepén álló ház mindössze 5 km-re van a Balatontól, így télen-nyáron érdemes itt foglalniuk szállást a magyar tenger szerelmeseinek. 

14. Linária Vendégház, Zebegény

A Dunakanyar legtávolabbi településén, Zebegényben találjátok a kétszintes, családbarát Linária gerendaházat. A babával érkezőknek babaágyat, ágyneműt és huzatot, fellépőt, etetőszéket, valamint babakádat is biztosítani tudnak, míg a kertben pedig a bográcsozás és a sütögetés kellékeit is megtalálhatjátok.

Még több varázslatos faház és búvóhely a Dunakanyarban >>

15. Gilice Vendégház, Parádsasvár

Erdőszéli, csendes utcában található a Mátra szívében a Gilice Vendégház. A környék túraútvonalainak bejárása után az udvaron található fatüzelésű dézsafürdőben ejtőzhetnek a megfáradt vándorok. A ház fűthető, így télen is jó választás lehet egy kis kuckózásra.

16. Kis Fakuckó, Sóly

A sólyi, békés szőlősorok között, szomszédok nélkül garantálja a teljes csendet a Kis Fakuckó. A masszázskád vagy a grillezési lehetőség pedig csak kiegészítheti a tökéletes kikapcsolódást. 

17. Mitlaker Faház, Kismaros

Egy pici piros, skandináv házikó vár rátok a Börzsöny kapujában, a Dunától 10 percre Kismaroson. A Mitlaker egy egész évben nyitva tartó, csendes sziget, ahol a küszöbön kívül hagyhatod a digitalizációt és a gondokat.

A felhasznált építőanyagok és berendezések kiválasztásakor törekedtek az újrahasznosításra, és amennyire lehetett, kerülték a műanyagokat is. Wifit tudatosan nem szereltek fel, mert filozófiájuk szerint a Mitlaker egy menedék a külvilág zaja elől.

18. Aranyalma Vendégház, Verőce

Kora tavasztól késő őszig vár titeket Verőce csendes, ám jól megközelíthető részén, a Duna-parttól pár perces sétára egy tágas, árnyas kert közepén az Aranyalma Vendégház Verőcén. A kikapcsolódást szolgálja a kertben lévő kétszemélyes függőágy, gyerekhinta, társasjátékok, könyvek, fedett terasz, kerti tűzhely, madárcsiripelés, tücsökzene és a mókusok ugrándozása.

19. Székely Gerendaházak, Geresdlak

A Kelet-Mecsekben, Geresdlak festői részén a „Grinnyének” becézett szőlőhegyen nyújtanak hangulatos, nyugodt pihenést a Székely Gerendaházak. Egy több százéves borospince, kültéri jakuzzi és finn szauna is várja itt a kikapcsolódni vágyókat.

20. Gyurka Kisrönkház, Ispánk

A Gyurka Kisrönkház barátságosan berendezett faházzal várja az Őrségben megszállni kívánó vendégeket. Saját kert, grillezési és bográcsozási lehetőség is a rendelkezésükre áll az erre kirándulóknak.

21. Lodge In the Nature, Szalafő

Egy másik őrségi gyöngyszem az Őrségi Nemzeti Park közepén található 100 négyzetméteres rönkház, ahol nagyobb társasággal is elfértek. A ház melletti, csodás réten elhelyezkedő magaslesről pedig még az erdők-mezők állatait is megleshetitek, ha kedvetek van hozzá.

További faházak az Őrségben, ahonnan nem akarsz majd hazatérni >>

22. Kisház, Gárdony

Kutyásokat, párokat, családokat, nagyvárosból természetbe vágyókat, bringásokat, egyszóval mindenkit vár a Velencei-tónál, háborítatlan környezetben a romantikus Kisház. Egy tókerülő bringatúra vagy egy vidám társasozás után megéri itt összebújni a függőágyban vagy a kiskályha fényénél.

23. Aqua Faház, Mesteri

Teljes testi és lelki kikapcsolódást biztosít a hangulatos Aqua faház a Ság-hegy lábánál lévő Mesteri-fürdő közvetlen közelében. Az egész évben nyitva tartó apró faház emeleti szobája a gyerekkorunk plédes kuckózásainak hangulatát árasztja.

24. MINARDI Vendégházak, Berekfürdő

Kakaskukorékolással, madárcsicsergéssel, játszótérrel, és azok kedvéért, akik a passzív pihenést kedvelik, Netflixszel vár ez a gyerekbarát faház Berekfürdőn. A faházhoz saját stég is tartozik. A kertben emellett grillezési lehetőség is adott.

25. Hilltop Hideout, Szentendre

A Dunakanyar kapujában, a Pilis tetején, szemet gyönyörködtető panorámával, kandallóval várja a kikapcsolódni vágyókat a Hilltop Hideout. Az elvonulásra tökéletesen alkalmas hely a természet kellős közepén áll, de csupán tíz perc autózásra mindazoktól az élményektől, amelyeket Szentendre és a környék kínál.

+25 mesebeli faházikó, ahova bekuckózhattok

1. Őze Tó és Faház, Bárdudvarnok

Ha szeretnél a világ zajától kicsit elvonulni, kikapcsolódni és pihenni, akkor ez a rusztikus faházikó tökéletes választás! Közvetlenül egy tó partján áll, így horgászhattok vagy akár csónakázhattok is. Igazi kis szerelmi fészek, a párok nagy kedvence.

2. Ló-Beálló Faház, Bárdudvarnok

A Ló-Beálló Faház egy domb tetején fekszik, ahonnan gyönyörű panoráma nyílik az érintetlen természetre. A naplementéket a lovakkal körülvett magaslesről csodálhatjátok meg, távol a nyüzsgéstől és a mindennapi problémáktól.

Az év minden napján használhatjátok a szaunát és a dézsafürdőt, a téli estéket pedig a kandalló ropogása teszi felejthetetlenné.

3. Ablak a Berekre Faház, Kismaros-Szokolya

Az erdőszéli, privát kuckó a pihenni vágyók részére határtalan nyugalmat kínál, az aktív kikapcsolódásra vágyók pedig jó néhány túraútvonal közül tudnak választani a közelben.

Az udvaron bográcsozhattak, szalonnát süthettek vagy akár grillezhettek is, reggelire pedig termelői „reggeli ládikó” házhoz szállítás kérhető.

4. Zöld Kabin Faház Kismaros

Az erdő mentén elhelyezkedő Zöld Kabin gyönyörű, hegyekre nyíló kilátással várja a vendégeit. A természet közelségét egy hatalmas teraszon élvezhetik a vendégek, ahol bográcsozni is lehet, ha pedig hűvösre fordulna az idő, az egyedileg készített üvegházba is bekuckózhattok. 

5. A Hely Vendégház Kismaros

Ha egy olyan nyugis és természetközeli helyre vágytok, ahol a reggeli kávé közben mókusokkal, szarvasokkal és őzikékkel is találkozhattok, akkor A hely Vendégházban biztosan nem fogtok csalódni. Itt télen-nyáron garantált a feltöltődés!

6. Csendes-völgy Faház, Verőce

A Csendes-völgy Faház Verőcén, a Dunakanyar egyik legszebb településén bújik meg, ahonnan bebarangolható az egész Börzsönyt. Itt szomszédokkal nem, maximum madarakkal vagy szarvasokkal találkozhattok, ahogy a kerítés mellett csemegéznek. A kertből nézve varázslatos a panoráma!

7. Észak Csillaga Vendégház, Mátraszentimre

Az Észak Csillaga Vendégház közel 800 méter magasan, a Felső-Mátrában, az Országos Kéktúra útvonaltól néhány perc sétára található. A környéken pihenhettek, kirándulhattok, biciklizhettek, horgászhattok.

A vendégház óriási udvarral, hatalmas ősfenyőkkel várja vendégeit, ahol bográcsozásra, grillezésre és fadézsás fürdőzésre is van lehetőség.

8. Halacs Homes Boutique Cabins, Balatonalmádi

Egy elrejtett, titkos helyen, az erdőtől karnyújtásnyira várja vendégeit a Halacs Homes Boutique Cabins. Ha csendre és nyugalomra vágytok, meseszép környezetben szeretnétek túrázni, vagy csak pezsgőfürdőzni akartok egy pohár borral a kezetekben, miközben a festői tájban gyönyörködtök, akkor megtaláltátok, amit kerestek!

9. Dream Cottage, Fonyód

A Dream Cottage, kétfős faházikó privát kis akácerdővel várja a pihenni vágyókat. A teraszon fűtött jakuzzi, valamint infraszauna biztosítja a vendégek testi-lelki megújulását, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a természetre. 

10. Mandulás Kabin, Balatongyörök

A Mandulás Kabin a Balaton északi partján bújik meg, kilátással a tóra és a Badacsonyra. Egy zsákutca utolsó házikója, saját, titkos kis kerttel és óriási diófával. Ideális búvóhely, ha elvonulnátok a város zajától és kiszakadnátok a mindennapokból.

Plusz pont, hogy a házikóhoz tartozik egy fürdődézsa, amiben a nap végén a meleg vízből, egy pohár bor társaságában csodálhatjátok a Balatonon megcsillanó esti fényeket.

11. Fakocka Apartman, Noszvaj

Csendes, nyugodt, erdei környezetben várj a pihenni vágyókat a Fakocka Apartman, melynek udvarán bográcsozhattok vagy szalonnát is süthettek. Ha elbújnátok a világ elől, ez a faházikó tökéletes menedék lehet a számotokra!

12. Erdei-lak Faházikó, Bélapátfalva

Hegyekkel övezett, gyönyörű környezetben fekszik az Erdei-lak Faházikó, parkosított udvarral és fedett terasszal. Szerintünk télen, a havas tájban a legvarázslatosabb!

Egy vendég így írt róla a Szallas.hu oldalán: „Ez egy pici Édenkert… Csendes helyen, szép környezetben van a kis házikó. A közelben van egy tó, a partján két étteremmel. Nem messze található Szilvásvárad és Eger. A kertben van bográcsozási, szalonnasütési lehetőség. Két kerékpár is van, hogyha valaki biciklivel szeretne kicsit kirándulni. Nagyon hangulatosan van kialakítva a világítás a házikó körül, este kiül az ember a teraszra és csak élvezi a nyugalmat és a látványt. Nagyon jól éreztük magunkat!”

13. Kikapcsol-lak Faház, Bogács

 A Kikapcsol-lak egy egyedülálló rejtekhely, ahová, ha megérkeztek, teljes egészében át adhatjátok magatokat a jól megérdemelt lazításnak!️

A kertben minden adott a kikapcsolódáshoz: tollaslabda, ping-pong asztal, trambulin, függőágy, biciklik, kerti zuhany, grillezési lehetőség. A házikóban pedig egy hatalmas, 3 méter széles ágyon pihenhettek!

14. A Fák Ölelése Vendégház, Bükkaranyos

Ebben a hatalmas fenyőkkel körülvett, a kíváncsi tekintetek elől eldugott faházikóban minden a pihenésről szól. A reggeli kávétok mellett élvezhetitek az erdő illatát és a friss hegyi levegőt, miközben a mókusok ugrálnak a fákon.

A kerti sütés-főzéshez, bográcsozáshoz biztosítva vannak az eszközök, ha pedig egy kis kényeztetésre vágytok, csobbanhattok a kerti jakuzziban

15. Galamboki Rönk Vendégház, Galambok

A vendégház ligetes erdők között, egy meseszép tó partján fekszik, így tökéletes kikapcsolódást kínál mindazoknak, akik a város zajától távol szeretnének pihenni. Itt madárcsicsergésre ébredhettek és friss levegőt szívhattok be a reggeli kávétok mellé, miközben a festői környezetben gyönyörködhettek.

16. ChillHouse by Kis Veréb, Békésszentandrás

A telek Békésszentandráson, a falu szélén található, közvetlen szomszéd nélkül. Nagyon csendes környezetben, csodás kilátással a határra és a közeli nyárfásra. Az állatok közel merészkednek, szinte minden nap lehet látni őzikéket és nyulakat.

A szállás egyik legjobb része pedig kétségtelenül a fűtött úszómedence, melynek vizét folyamatosan minimum 30 fokon tartják, ami forró időben még éppen hűsít, de hűvösebb időben vagy éjszaka pont kellemesen meleg. 

17. Szerelem Nyaraló, Ráckeve

A Szerelem Nyaraló Ráckeve legkülönlegesebb vízparti szálláshelye, ami a Duna partjától mindössze néhány percre bújik meg. Családok vagy baráti társaságok számára tökéletes választás, ugyanis a nyaraló 16 főre lett kialakítva.

Ha szeretitek a természetet és a víz közelségét, ezt a házikót mindenképp vegyétek fel a bakancslistátokra!

18. Dunaparti Kisház, Ráckeve

Ráckeve, amit a vizek városának is neveznek, mindössze egy órányira található Budapesttől. Itt található a Dunaparti Kisház, ami kifejezetten a romantikázni vágyó pároknak lett megtervezve. Vízparti panoráma, privát stég, dézsafürdő…mi kell még?

19. Lujza-majori Kulcsosházak, Lovasberény

A Lujza-majori kulcsosházak öt ízlésesen berendezett házikóval várják a pihenni vágyó vendégeket és akár házi kedvenceiket is. Itt garantált a csend és a nyugalom, az udvaron pedig bográcsozásra és szalonnasütésre is van lehetőség.

Az egyik vendég így értékelte a Lujza-majori kulcsosházat a Szallas.hu-n: „Kedves fogadtatás. Csönd, nyugalom. Szép környezet.

20. Sombereki Horgásztó Rönkház, Somberek

A hangulatos, mesebeli rönkházban három- és négyfős napfényes, tóparti apartmanok foglalhatók, melyek teljesen felszerelt konyhával, külön fürdőszobával, törölközővel és ágyneművel várják a vendégeket. Ha szerettek horgászni, ez a szálláshely lesz a telitalálat! 

21. Turista Park Faház, Miskolc

Ha vágytok a csendre, a jó levegőre és a természetre, akkor a Bükk-hegység egyik legszebb részén, a Kis-fennsíkon található Turista Park Faházat nektek találták ki. Ez Magyarország legmagasabban fekvő kempingje, ami minden évszakban csodálatos, de az őszi és téli tájban igazán mesébe illő otthonotok lehet néhány napig.

22. Gong Faház*** Eger

A Gong Faház minden eleme a belső lecsendesedést és a békés önmagunkhoz találást segíti. Itt egy nagyon csendes, természetközeli házikóban pihenhettek háborítatlanul a barátaitokkal, családotokkal vagy egy kisebb közösséggel.

A téliesített faház különleges, letisztult keleti („zen”) hangulatú belső térrel, fa burkolatokkal és sok-sok természetes elemmel segíti a vendégeket a béke érzésének megteremtésében. 

23. Vadása Camping és Faházak, Hegyhátszentjakab

Az Őrség dombjai rejtik a Hegyhátszentjakab mellett található, kempinget, ami 3 hektár természetvédelmi területen fekvő, 19 db alpesi stílusú, otthonos faházikókkal várja a kikapcsolódni vágyó vendégeket.

Az udvaron bográcsozhattok, sütögethettek, valamint lehetőség van bicikli bérlésre is. A kempingben büfé is üzemel, így ha megéheztek vagy megszomjaztok, nem kell messze mennetek!

24. Intertranscoop Lake House, Vámosszabadi

Az apartman 2 faházból áll, melyek egy halastó mellett helyezkednek el, amihez egy hatalmas parkosított terület tartozik. A birtokon kültéri konyha, kerti bútorok és tűzrakó hely is a vendégek rendelkezésére áll, így hangulatos kerti partikat szervezhettek. A tavon csónakázhattok vagy akár horgászhattok is!

25. Marpa Ház, Hejce

A Marpa Ház egy aprócska, igényes faházikó a Zempléni-hegységben, Hejcén, egy csendes zsákutcában. Tökéletes kiinduló pont lehet, ha túráznátok, kirándulnátok vagy akár sziklát másznátok, de ha csak pihenni szeretnétek és kicsit elbújni a világ elől, akkor is tökéletes választás lehet.

Az egyik itt megszálló vendég így értékelte a Marpa Házat a Szallas.hu oldalán: „Szuper szállás, jól felszerelt konyha. Rend, tisztaság. A csend, nyugalom szigete Hejce, várak közel, túrázási helyek szintén. Szállásadó rugalmas, segítőkész. Köszönünk mindent!

Nektek melyik a kedvencetek? További faházas szállástippekért látogassatok el a Szallas.hu oldalára >>

Ha kifejezetten gyerekbarát faházat kerestek, szemezgessetek cikkünkből >>

(Képek: Szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
88%
Imádom
Imádom
6%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
3%
Nem tetszik
Nem tetszik
3%