Vidéki vendégségBarátokkalCsaládi kiruccanásNyári vakációŐszi élményszüretRomantikus búvóhelyekRomantikus kikapcsolódásTavaszi zsongásToplisták

TOP 10 csendes faház az Őrségben, ahonnan nem akarsz majd hazatérni

2 perces olvasási idő

Ha az embernek már elege van a városi zajból és stresszből, és belép az Őrség vidékére, fejbe kólintja a kontraszt. Hullámzó zöld dombok, virágtól tarkálló rétek, és hagyományőrző, barátságos falvak fogadnak, miközben a tájra oly jellemző, időtlen nyugalom vesz körül. 

Már csak egy csendes faház kell az idillhez! Ha szeretnétek madárcsicsergésre vagy patakcsobogásra ébredni, szemezgessetek a listáról: íme, a top 10 őrségi szállás + ízelítő a legnépszerűbb őrségi látnivalók közül!  

TOP 10 őrségi faház, ahová nem követ a városi nyüzsgés:

Egy vadregényes őrségi szállás: Gyurka Kisrönkház Ispánk

Nem is olyan kicsi ez a „kisrönkház”: az 50 m2-en még akkor is kényelmesen elfértek, ha a kutya és macska is veletek tart (felár ellenében). A tágas, remekül felszerelt beltér csak a kezdet: a lényeg ugyanis a gyönyörű udvar, ahol fenyők nyújtóznak az égbe és vadregényes kilátás tárul elétek. Ha a teraszon ücsörögtök, nem csak a harapnivalóan friss levegőt szippanthatjátok agatokba, hanem a természetből áradó békét is. 

Az Őrségi Nemzeti Park közepén: Lodge In the Nature Szalafő

Falu végén, erdő szélén” – mondja a mese, és éppen ilyen helyen fekszik ez a komfortos őrségi szállás is. A 4 fős házikótól pár lépésre terül el a 15 hektáros erdő-mező, ahol vadállatokat is kiszúrhattok, illetve a magaslesről különféle madarakat is sasolhattok. Mivel a faház mellett jó minőségű bicikliút halad, és gyalogos turistaösvény is indul a kapu mellől, így kiránduláshoz tökéletes választás lesz.

Patakcsobogás a lovasbirtokon: Kerca BioFarm Kercaszomor

Ha szeretitek az állatokat, akkor irány a farm, ahol összesen 4 db, lombok közt megbújó faház vár! Gyönyörű táj vesz körül: az erdőszéli birtokon csobog vígan a Kerca-patak, a faházak körül pedig andalúziai lovak legelésznek. Lovagláson és kocsikázáson is részt vehettek. Ha pedig már a hőguta fenyeget, csobbanjatok egyet az úszómedencében!

Kuckós őrségi faház a világtól elzártan: Kiskemence Vendégház Szatta

Mit is jelent az, hogy a „nyugalom szigete”? Például azt, hogy az egyutcás faluban alig van autóforgalom, a térerő is gyenge, az erdő mellett pedig egy romantikus gerendaház áll, csendbe burkolózva. Mivel a ház 9 férőhelyes, így akár baráti társaságoknak vagy nagyobb családoknak is kiváló választás. Bónusz, hogy innen Szlovéniába, Ausztriába, sőt Horvátországba is könnyedén át lehet ruccanni. 

Egy csipet luxus a természet lágy ölén: Őrség Cottage Luxury Vendégház Magyarszombatfa

Ideje már egy romantikus elvonulásnak? Íme – esősorban párok számára szuper hely ez a hangulatos őrségi szállás, ahol mindjárt érkezéskor bekészített borhűtő vár. Belül modern kényelemre számíthattok, kint pedig meseszép táj vesz körül. Nem is kell jobb program, mint egy naplementés piknikezés, de biciklire is pattanhattok, vagy elsétálhattok a közeli tópartig, ahol a fűben heverészve élvezhetitek a nyugalmat.

Egy különleges őrségi faház: Apartman egy Makovecz Imre tervezte házban Ispánk

Ez a 6 fős apartman egy családi ház földszintjén található, ahová külön bejáraton lehet bejutni, úgyhogy nyugi, senki sem fogja zavarni a pihenéseteket! Kiülhettek a csodás kertbe grillezni vagy borozgatni, miközben a rét mögött lebukó Napban gyönyörködtök. A tulajdonosok a vendégértékelések szerint nagyon kedvesek, igény szerint különféle programlehetőségeket is nyújtanak nektek.

Panorámás nyugalom: Naturpark Őrség Szalafő

Hol is kezdjük a faház előnyeinek felsorolását? Mondjuk ott, hogy fantasztikus kilátás nyílik a hatalmas udvarról a környező erdőségre; rengeteg túrázási és kerékpáros lehetőség akad a környéken; az egyterű konyha-nappali roppant otthonos és tágas; teljes csend vesz körül, mivel a szállás az Őrségi Nemzeti Park szívében található. Ja, és Blökit is magatokkal hozhatjátok, mert kutya-macska ingyenesen elszállásolható! 

Családbarát faház a tó mellett: Vadása Camping és Faházak Hegyhátszentjakab

Hangulatos őrségi faház, ami víz közelében található? Ez lesz az: az alpesi stílusú kabinoktól csupán 150 méter a kellemes vizű Vadása-tó. Igaz, talán nem ez a létező legcsendesebb szállás (kemping lévén), de valami fantasztikus helyen található, nyugalmat árasztó fák ölelésében, ahol minden irányban üde zöld vesz körül. Igazán családbarát szállás, játszótérrel, focipályával, tűzrakóhellyel, de akár biciklit is bérelhettek.

Ahol patakcsobogás ébreszt: Őrségi Ház Kondorfa

Ha nagyon szigorúak vagyunk, el kell ismerni, hogy ez nem faház, de mit számít, ha tökéletesen megfelel az erdőszéli-faházikó koncepciójának? Az önálló kis ház telkében patak csordogál, és azon sem kell meglepődni, ha a kertben egyszer csak felbukkan egy őz. Odabent pedig a gerendás szerkezet és a kandalló teszi még meghittebbé a hangulatot. Ez a hely kimeríti az idilli őrségi szállás fogalmát!

Erdei faház az ország csücskében: Glamping Merida Vendégház Orfalu

Itt szó szerint elbújhattok az egész világ elől: ez az őrségi szállás az ország legnyugatibb szegletében található. Társaságotok csupán a környező természet lesz! A téliesített, emeletes faház ízléses berendezéssel fogad, és nagyobb társaságok is kényelmesen elférnek benne. Az erdő mellett bográcsozni egy langyos nyári estén – verhetetlen élmény. Érdemes azonban a közeli Osztrák-Szlovén-Magyar hármashatárhoz is elkirándulni!

Ha szeretnétek többet megtudni a glamping varázsáról, és hogy melyek a legszuperebb glamping jurta szállások, itt olvashatjátok a részleteket >>

Mit érdemes megnézni az Őrségi Nemzeti Park területén? Népszerű őrségi látnivalók a teljesség igénye nélkül:

Az őrségi látnivalók teljes listáját itt találjátok >>

Nektek melyik őrségi faház a legszimpatikusabb? Vagy még több őrségi szállás közül válogatnátok? Semmi akadálya – itt listázzuk az összes, Őrségi Nemzeti Park területén található szálláshelyet >>

Tippek az őrségi kikapcsolódáshoz:

(Képek: Szallas.hu, shutterstock)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
86%
Imádom
Imádom
14%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%