CsobbanóhelyekBudapest és környékeNyári vakációToplisták

TOP 5 kutyás strand Budapest közelében, ahol kutyusod is kedvére pancsolhat

1 perces olvasási idő

A legtöbb kutyus imádja a vizet, főként nyáron, amikor kutya meleg van. Ám nem is olyan egyszerű a dolgunk, ha szeretnénk a kedvére tenni, hiszen az emberi használatra szánt strandokra jogszabály alapján tilos kutyát bevinni (kivétel ez alól a vakvezető és az őrkutya). Szerencsére azonban egyre több kutyáknak szánt strand létesül Budapest közelében is, most ezek közül ajánlunk ötöt.

Hogyan strandolhat a kutyánk?

A rendelet szerint a kutyusok csak olyan helyen strandolhatnak, melyek nem kijelölt fürdőhelyek, illetve nincs megtiltva számukra a fürdés. Mielőtt elindultok a számotokra ideális kutyabarát strandra, érdemes végiggondolni néhány fontos dolgot, hogy a strandolás csupa szép élményt adjon. 

Alapvető fontosságú, hogy csak jól szocializált, egészséges, oltott kutyust vigyél fürdőhelyre, és mindvégig nagyon figyelj a biztonságára, illetve arra, hogy ne zavarjon másokat. Olyan helyet válassz, ahol van hűsítő árnyék, és mindig legyen számára elegendő víz és élelem. 

A legjobb kutyás strandok Budapest közelében

1. Göd – Homoksziget

Az egyik legnépszerűbb kutyás strand a Kis-Duna holtágnál található gödi homoksziget, amely igazi kánaán kutyának és gazdinak egyaránt. Megközelítése igen kalandos, hiszen a vízen átgázolva, gyalogosan kelhetünk át ide, az átkelőhelyet az Arany László sétány és a Bartók Béla út találkozásánál leled meg.

Ne gondold azonban, hogy feltétlenül nyakig érő vízben kell kommandóznod: a vízmélység nyári időszakban sokszor az 50 centimétert sem éri el. A sziget vadregényes, változatos környezete biztosan elvarázsol, további jó hír pedig, hogy legtöbbször nem kell tömegre sem számítanod. Ha megéheztél a pancsolásban, sétálj át a Bartók Béla úti Tó Bisztróba, ahol isteni hamburgert ehetsz. 

Top szállások Gödön >>

2. Fundy Fun Park – Gyál 

A Fundy Fun Park honlapja szerint ők a Budapest belvárosához legközelebb található kutyás fürdőhely. A gyáli kutyás strand területén több tó is várja a felfrissülni vágyó négy- és kétlábú látogatókat, ezek közül az egyik kifejezetten kutyastrand. Természetesen a gazdik is tökéletes strand-élményben részesülnek, hiszen harapnivalókat és italokat kínáló büfé, napágyak, strandröplabda pálya, sőt, Teqball-asztalok is találhatóak a vízparton. A kutyastrand mellett jet ski park is működik a Fundy-tónál, ahol SUP, flyboard és banana boat is kölcsönözhető. 

Kedvenc szállásaink Gyálon >>

3. Dunakeszi kutyás strand

Kutya és gazdi együtt pancsolhat Dunakeszin is, melynek ingyenes strandján kutyák számára kijelölt fürdőhely van. A másfél kilométer hosszú partszakasz gyönyörű fás-ligetes, ráadásul szép erdei út vezet a kutyás strandra, így még sétálhattok is egy jót pancsolás előtt vagy után. Ha megéheznétek, kényelmes sétatávolságra több vendéglátóhelyet is találtok. Érdemes felfedezni a Duna-parti sétányt a Révdűlő partig, vagy akár a Nagycsurgó patakig

TOP 5 kutyás strand Budapest közelében, ahol kutyusod is kedvére pancsolhat
Dunakeszi kutyás strand

Szállásajánlónk Dunkakeszin >>

4. Római-part

A Római-part Óbuda Duna felőli északi része, mely manapság reneszánszát éli. Igazi nyüzsgő, közösségi hely, ahol családias a hangulat és egymást érik a jobbnál jobb vendéglátóhelyek. Kerékpárosok és evezősök éppúgy imádják, mint a sütkérezni, pancsolni vágyó gyerekek, felnőttek, és persze a kutyusaik. Kijelölt strand nincsen a Rómain, ám a kutyák a part teljes szakaszán bemehetnek a vízbe. Ha Budapesten belül keresel kutyás strandot, erre indulj, itt biztosan jól fogjátok érezni magatokat.

Top szállások a közelben >>

5. Kolonics György sétány – Csepeli Duna-part

Talán nem az első ötleted a csepeli Kolonics György sétány, ha kutyás strandot keresel Budapesten és környékén, pedig itt is remek vizes élményekben lehet részed kutyusoddal.

A Gubacsi-híd és a Nádfedeles Csárda között egy közel 5 kilométeres szakaszon biciklizhetsz és sétálhatsz, és még a kutyaúsztatás is megoldható. A gyönyörű természeti környezet a négylábúak számára rengeteg izgalmas felfedeznivalót kínál, hiszen fürdőzés közben hattyúkkal, teknősökkel, kacsákkal is találkozhatnak. 

TOP 5 kutyás strand Budapest közelében, ahol kutyusod is kedvére pancsolhat
Kolonics György sétány – Csepeli Duna-part

Kutyajó szállások Budapest környéki kutyás strandok közelében 

1. Termál Hotel Vesta Tápiószecső****

2. Vendégház a Tábornokhoz Visegrád

3. Elsővölgyi Vendégház Nagymaros

4. Dean’s College Hotel Budapest***

5. Green Door Family Apartment Budapest

6. Duna Relax Hotel Ráckeve****

A legjobb kutyás strandok már csak titeket várnak, fedezd fel őket négylábú barátoddal együtt!

Kedvenceddel nem csak strandolnál? Ezeket a kirándulóhelyeket ajánljuk, ha kutyával indultok útnak >>

(Képek: Szallas.hu, facebook.com, instagram.com, shutterstock.com)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
100%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%
76 bejegyzés

A szerzőről
Két éve vagyok tagja a Szallas.hu blogíró csapatának. Ez idő alatt Olvasóinkat elkalauzolhattam már Magyarország és Horvátország bámulatosan szép tájaira, pompás éttermeibe és illatos cukrászdáiba. Szabadidőmet legszívesebben a családom körében töltöm, szeretünk túrázni, új tájakat felfedezni. Szívem csücske az ezerarcú Balaton, melyet második otthonomnak nevezhetek.
Bejegyzések
    Ajánlott bejegyzések
    Programok hétvégére

    A legjobb húsvéti programok Budapesten, kicsiknek és nagyoknak

    1 perces olvasási idő
    Ízkaland

    A legjobb helyek, ahol isteni húsvéti sonkát ehetsz és vehetsz – Lelőhelyek szállásajánlóval

    3 perces olvasási idő
    Tavaszi zsongás

    TOP 10 húsvéti úti cél Magyarországon

    4 perces olvasási idő