Élmények bűvöletében: ha tehetnénk, receptre írnánk fel a Hévízi nyaralást!

1 perces olvasási idő

Zala megyében bújik meg hazánk egyik legkedveltebb turista célpontja, ahol varázslatos természeti környezetben adhatod át magad a teljes kikapcsolódásnak. Lélegezd be a tiszta, friss levegőt, élvezd a madárcsicsergést, majd nyújtóztasd ki monitor előtt megfáradt tested az éltető termálvízben! Kapcsolj offline üzemmódra, mert kezdődik a hévízi vakáció!

Végre kiszabadultunk az otthonunk falai közül és megízlelhettük a régen vágyott szabadság ízét! A home office-ban eltöltött hosszú hónapok emlékeit azonban még mind magunkon viseljük. Különösen igaz ez az édesanyákra, akik egyszerre küzdöttek meg a digitális oktatás nehézségeivel és az otthoni munka kihívásaival. Nincs is alkalmasabb pillanat ennél egy igazi testi-lelki feltöltődésre. Egy utazásra, ahol a család apraja-nagyja minőségi időt tölthet együtt. Tarts velünk Hévízre … Érezz rá a vízére! 

Élmények bűvöletében: ha tehetnénk, receptre írnánk fel a Hévízi nyaralást!
Hévízi-tó

A természet kincse

Nem csak Magyarországon, hanem Európában is egyedülálló a település természetes, tőzegmedrű meleg vizű tava, a több, mint 4,6 hektáron elterülő, Hévízi-tó. Ez a páratlan természeti képződmény ásványi anyagokban igen gazdag, így nem csoda, hogy már kétezer évvel ezelőtt is különleges gyógyhatást tulajdonítottak az itteni fürdőkúráknak. A termálvíznek köszönhetően télen-nyáron nyugodtan elmerülhetsz a türkizkék hullámok között, ugyanis a tó hőmérséklete még a leghidegebb nyári napokon sem süllyed 31 fok alá.  

A Tófürdőben számos kiváló wellness szolgáltatás közül is választhatsz, a regeneráló kezelésektől a jól megérdemelt beauty vonalig. Próbáld ki a páratlan iszappakolás erejét, a szépítő kozmetikát vagy a tökéletes relaxáció érdekében a legjobb masszázsokat!

Kalandok a láthatáron

Nem csupán a láblógatáshoz, hanem az aktív kikapcsolódás szerelmeseinek is remek úti cél lehet Hévíz, ahol a városnézést fáklyás esti sétával vagy akár gasztrotúrával is összekötheted! Az sem gond, ha nem bírod már szusszal a gyaloglást, ugyanis túra és városi kerékpárok, e-bike-ok, valamint elektromos rollerek is kölcsönözhetők a Hévízi Tourinformban. Szükség esetén még ingyenes térképeket és kiadványokat is adnak, hogy biztosan az összes kalandra rálelj, akár kerékpáron, akár futva vagy éppen egy jó kis gyalogtúrát megtéve.

Ezen a környéken szinte lehetetlen unatkozni. Hévíz és környéke minden évszakban tartogat meglepetéseket. A tavaszi és nyári hónapokban Hévíz számos kisebb-nagyobb rendezvénynek ad otthont, melyek között főszerepet kapnak a kulináris élvezetek és a zenés-táncos mulatságok is. Ősszel is jó célpont lehet az Egregyi borhegy, ahol a környék szőlőinek mámorító ízeit hörpinthetitek fel, télen pedig nincs jobb egy kenuzásnál a párasapkába bújt Hévíz-patakon!

Programbörze minden korosztálynak

Természetesen nem csak helyben, hanem a környéken is érdemes körülnézni. Ideális elhelyezkedése miatt ugyanis Hévíz a magyar tenger közvetlen közelében fekszik. Csobbanj a Balaton legjobb strandjain, nyerj bepillantást a főurak életébe a keszthelyi Festetics kastélyban, barangold be a Sümegi- vagy a Szigligeti várat, mászd meg a meseszép panorámát ígérő kilátókat és fedezd fel a természet kincseit a Balaton-Felvidéki Nemzeti Parkban!

… vagy ennél is többre vágysz? Akkor irány a Zobori Élménypark, ahol abban is biztos lehetsz, hogy az időjárás sem fog megtréfálni! Izgalmas attrakciók ugyanis nem csak a szabad ég alatt, hanem beltéren is szép számmal akadnak! Pattanj csónakcsúszdába, tedd próbára a bátorságodat a szabadesés toronyban, majd ülj fel egy körre a hullámvasútra is!

Tovább növelnéd az adrenalin szintet vagy próbára tennéd erőnléted egy vadiúj, fedett, európai szinten is egyedi élményparkban? Akkor feltétlen látogass el az alsópáhoki BOBO FUN PARKba, mely interaktív mászófalaival, kalandpályákkal sőt még kincskereső barlanggal is várja vendégeit – igen, biztosan imádják majd a gyerekek is!

Meseszép hévízi szállások

Összekészítetted már a bőröndöt? Remek! Már csak a szállásfoglalás van hátra, melyet a széles választéknak hála maximálisan az igényeidhez és a pénztárcádhoz igazíthatsz. Minden igényt kielégítő wellness hotelt vagy inkább minősített magánszálláshelyet keresel? Esetleg szeretnél dönteni a család- és felnőttbarát szolgáltatások között? Hévíz mindenre tudja a megoldást! Ne feledd: „A pihenés természetes, az élmény ráadás!”

Díjnyertes élmények: Hotel Európa Fit Hévíz ****

Családbarát hévízi wellness: Kolping Hotel Spa & Family Resort Alsópáhok ****

Saját medencés apartman: Marietta Apartman Hévíz

Pénztárcabarát hévízi szállás: Apartmanház Napfény Hévíz

Tapasztald meg a hévízi élményt te is és foglald le a számodra tökéletes szálláshelyet a szállás.hu kínálatából >>

(Fotók: Hévízi Tourinform, szallas.hu, shutterstock)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
20%
Imádom
Imádom
70%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
10%