Budapest és környékeBarátokkal

Budapesti Duna-party – Sziesztázz és szórakozz a legjobb Duna-parti helyeken!

2 perces olvasási idő

Csíkos nyugágyak, gyöngyöző, hideg limonádé, koncertek, kertmozik, naplemente és a lustán locsogó víz. Hogy hol vár ez az idill? Természetesen Budapesten, nyáron, a Duna-parton!  Hogy te is megtaláld kedvenc lazulós vízparti helyedet, szemezgess a legjobb budapesti Duna-parti célpontok között!

Budapesti Duna-party – Sziesztázz és szórakozz a legjobb Duna-parti helyeken!

1. Margitsziget

Akkor igazi a buli, ha rengeteg ember nyüzsög körülötted a főváros szívében? Ez mind alap, ha a Margitszigetről van szó. Üljetek ki a betonozott rakpartra, nézegessétek az elhaladó hajókat, s közben váltsátok meg a világot!

Budapesti Duna-party – Sziesztázz és szórakozz a legjobb Duna-parti helyeken!
Margitsziget

Szabadtéri szórakozóhely a Margitszigeten: Hippie Island

A Hippie Island nevéhez méltón tökéletesen idézi meg a virággyerekek popkultúráját. Színpompás graffitik és kényelmes pihenőszékek között vacsorázhattok, iszogathattok a sziget Margit-hídhoz közeli féltekén. A hely családok számára is remek, a gyerekek imádni fogják.

Szálloda a Margitszigeten: Ensana Thermal Margitsziget****+superior

Családok, párok, egyéni utazók számára is kiváló szálláshely a Duna mellett az Ensana Thermal Margitsziget. A budapesti wellness szállodában mindenki megtalálja a legkényelmesebb szobát.

Ensana Thermal Margitsziget****+superior

2. Római-part

A Duna Óbudához tartozó partszakasza „a Római”, amely mindig is kedvelt célpont volt sétálók, családok, evezősök körében. Az elmúlt években igazi gasztronómiai és kulturális tényező lett, hiszen számos hangulatos szórakozóhely nyugágyaiban heverészve lógathatjuk lábunkat a víz közvetlen közelében.

Budapesti Duna-party – Sziesztázz és szórakozz a legjobb Duna-parti helyeken!
Római-part

Kiülős hely a Római-parton: Fellini Római Kultúrbisztró

Piros csíkos nyugágyak erdeje, hullámszínpad és Fellini filmzenéi jellemzik a Fellini Római Kultúrbisztrót. Kisgyerekkel, kutyával is remek úti cél, ha az egyik legszebb budapesti Duna-parton szeretnétek eltölteni néhány kellemes órát. 

Szállásajánlatunk Óbudán: Alfréd Panzió Budapest

Családias és kényelmes szálláshely az Alfréd Panzió Budapest. A bababarát budapesti panzió kitűnő kiindulópontja lehet akár a Dunakanyar felé induló kirándulásoknak is.

Alfréd Panzió Budapest

3. Kopaszi-gát

A Kopaszi-gát hihetetlenül népszerű szabadidős célpont Budán. A Lágymányosi-öbölbe nyúló földnyelven játszóterek, sétautak, sportolásra alkalmas helyek éppúgy találhatóak, mint óriási füves területek, melyek ideálisak egy kellemes piknikezésre. Falatozás közben az itt élő vadkacsákat is megfigyelhetitek.

Budapesti Duna-party – Sziesztázz és szórakozz a legjobb Duna-parti helyeken!
Kopaszi-gát

Szórakozóhely a Kopaszi-gáton: Vakvarjú Beach Bistro

Igazi Vakvarjú-minőséget kapsz a Vakvarjú Beach Bistroban, mely a Kopaszi-gáton, közvetlenül a Duna-parton található. Teraszán üldögélve, ínyencfalatok között válogatva gyönyörködhetsz a folyó látványában.

Szálláshely tippünk családoknak Budán: Buda Castle Apartment Budapest

A város egyik legszebb pontján, a Budai Vár lábánál található a Buda Castle Apartment Budapest. Az önálló kiadó apartman családok számára ideális, innen könnyedén elérhetitek a belvárost is.

Buda Castle Apartment Budapest

4. Óbudai-sziget

Az Óbudai–, más néven Hajógyári-sziget nevét hallva azonnal a Sziget Fesztivál jut eszünkbe, pedig ez a hely a hétköznapokban is remek helyszín, ha a tömegtől távol, nyugalmasabb környezetben szerveznétek családos vagy baráti találkozót. Hatalmas zöld területek, sétautak, és óriáscsúszdák között válogathattok. 

Stílusos vendéglátóhely az Óbudai-sziget közelében: This Is Melbourne Too

Bájos kis bodega fantasztikus kávékínálattal: így írhatjuk le a This Is Melbourne Too kávézót, mely a műemléki Gázgyári – lakótelepen található. A különleges kávék mellé finom sütiket is kóstolhattok.

Itt foglalj szállást Budán: Queen Diana’s Apartman Budapest

Csillaghegyen található a Queen Diana’s Apartman Budapest, mely családoknak, pároknak egyaránt remek választás. A modern, jól felszerelt apartmantól kényelmesen elérhető a Duna-part és a belváros is.

Queen Diana’s Apartman Budapest

5. Népsziget (Szúnyog-sziget)

Budapest legészakibb szigete, mely egyre népszerűbb és ismertebb a különleges Duna-parti élményekre vágyók között. A budapesti vízparti szabadidős helyek között csendesnek és félreesőnek számít, de egyre több futó, kutyás és pihenni vágyó fedezi fel értékeit. Kutyaiskola, lovarda és kecskefarm is található a szigeten.

Népszerű szórakozóhely a Népszigeten: Kabin 

Újpest – Városkaputól sétatávolságra található a csodás kis Kabin, mely egyre inkább fogalom a Duna-parti kiülős helyek között. Az egyedi stílusú pihenőszékekben ejtőzve megkóstolhatjuk a Kabin ital- és ételkínálatát, gyönyörködhetünk a Duna látványában és pihentető órákat tölthetünk barátokkal, családtagokkal. 

Budapesti hotel ajánlatunk: Mercure Budapest Korona Hotel****

Színvonalas szálloda közel mindenhez: ezt nyújtja a Mercure Budapest Hotel Korona. Akár párosan, akár családdal töltenél el néhány napot egy budapesti szállodában, ez jó választás lesz.

Mercure Budapest Korona Hotel****

6. Csepeli Kis-Duna-part

Az egyik legszebb Duna-parti sétány a csepeli Kis-Duna-part, mely 2017 óta Kolonics György, a fiatalon elhunyt olimpiai bajnok kenus nevét viseli. Az 5 kilométer hosszú sétány szépen gondozott, mégis vadregényes hangulatú, partját öblök, nádasok szegélyezik, ahol vadkacsák, hattyúk élnek. 

Budapesti Duna-party – Sziesztázz és szórakozz a legjobb Duna-parti helyeken!
Kis-Duna-part

Étterem a csepeli Kis-Duna-parton: Kis-Duna Büfé

Igazi hangulatos vízparti vendéglátóhely a Kis-Duna Büfé, mely specialitásokkal várja az erre sétálókat. Visszatérő vendégeik nagy kedvence a Nyári Box, melybe 2 szelet zsíros kenyér, tepertő, lila hagyma és kovászos uborka kerül. Ha ezt befaltuk, jöhet a kézműves fagyi!

Szállástipp Budapest belvárosában: Astoria Heritage Suites M Apartman Budapest

Modern szálláshely klasszikus vonásokkal az Astoria Heritage Suites M Apartman Budapest, mely négy vendég számára tökéletes megoldás budapesti pihenéshez. Ha éjszakába nyúló programod akad, ide akkor is könnyen hazajutsz. 

Astoria Heritage Suites M Apartman Budapest

7. Molnár-sziget

Meglepő szépségű, eldugott Duna-parti hely kikapcsolódáshoz, mely a Ráckevei Kis-Duna-ág egyik szigete, épp szemben a Kolonics György sétánnyal. Nevét a valaha itt működött vízimalmokról kapta, manapság azonban horgászok, kutyások és a buja természet szépségeit keresők paradicsoma.

Budapesti Duna-party – Sziesztázz és szórakozz a legjobb Duna-parti helyeken!
Molnár-sziget

Cukrászda a Molnár – sziget közelében: NASs Cukrászda

Ínycsiklandó tortakülönlegességek, sütiköltemények és habos kávé várja a NASs Cukrászdába betérőket. A népszerű desszertbolt mentes süteményeket is kínál.

Családias szálláshely a kertvárosban: Bai Panzió Budapest

Barátságos hangulatú szálláshely a Molnár-sziget vonzáskörzetében a Bai Panzió Budapest. Családi apartman éppúgy megtalálható náluk, mint párok számára ideális szobakínálat.

Bai Panzió Budapest

Különleges szórakozóhelyek a Duna közelében

8. Budapest Garden

A Budapest Garden a Görzenál felújítása és kibővítése után született meg, s már nem csak a gördeszkások és rollerosok Mekkája, hanem kitűnő szabadidős hely lett családok számára. A Garden az óbudai Duna-parton, a Margitszigettel szemben működik, extrémsport – pályák, trambulin, Ninja – pálya, kertmozi és bográcsozóhely mind található itt.

Budapesti Duna-party – Sziesztázz és szórakozz a legjobb Duna-parti helyeken!
Budapest Garden

Szállástippünk a Duna közelében: Hotel Regnum Residence Budapest****

Akár páros romantikázáshoz, akár családi üdüléshez keresel színvonalas szállodát a fővárosban, a Hotel Regnum Residence Budapest mindenképp remek választás lesz. A friss, fiatalos stílusú hotelben babagondozási kellékeket is találsz.

Hotel Regnum Residence Budapest****

9. Pagony

Az egyik legkülönlegesebb szabadtéri szórakozóhely a Duna –part közelében a Pagony, melynek képében nem más, mint a Gellért-fürdő egykori gyerekmedencéi születtek újjá. Élményszámba megy már az üldögélés is a régi medencékben, amit megkoronáz a sok felszolgált finomság. 

Patinás szálláshely a Pagony mellett: Danubius Hotel Gellért Budapest****

A több, mint 100 éves Gellért Szálló nemcsak gyógyfürdője miatt népszerű a külföldiek körében is. Ha meseszép díszletek között szeretnél eltölteni üdítő napokat Budapesten egyénileg vagy pároddal, ne is keress más szállást. 

Danubius Hotel Gellért Budapest****

Ha kisüt a nap, irány a Duna-part! Látogasd végig a vízparti lazulós helyeket és próbáld ki, hol a legfinomabb a lángos és a limonádé idén nyáron Budapesten. Vidékről jössz? Akkor nézd végig budapesti szállásaink óriási kínálatát és foglalj most! >>

Még több program Budapesten és környékén:

(fotók: szallas.hu, instagram, shutterstock)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
100%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%