CsobbanóhelyekBalcsiCsaládi kiruccanásŐszi élményszüretProgramok hétvégéreRomantikus kikapcsolódásTéli tájolóVidéki vendégség

Varázslatos vízitúra a meleg vizű Hévízi-patakon – Párába burkolt utazás

1 perces olvasási idő

Vagány és nem mindennapi programot kerestek akár a hideg napokra is?  Van egy remek tippünk, hogy merre induljatok! Varázslatos vízitúra lehetőség vár egész évben, ugyanis a Hévízi-patak hőmérséklete a legnagyobb zimankóban sem csökken 22 fok alá! 

Varázslatos vízitúra a meleg vizű Hévízi-patakon - Párába burkolt utazás
A patak vize soha nem csökken 22 C alá

10 km vízitúra az Ingó-berek nádason át

Nem csupán hazánkban, hanem egész Európában csodájára járnak a Hévízi-pataknak, mely magas hőmérsékletének köszönhetően még a legzordabb télen sem fagy be. Így kitűnően alkalmas arra, hogy csónakba pattanva gyönyörködhessetek a trópusi folyókra emlékeztető élővilágban – egy finom bögre forró kakaó, tea vagy bor társaságában. De, hogyan lehetséges mindez?

Varázslatos vízitúra a meleg vizű Hévízi-patakon - Párába burkolt utazás
Vízitúra a Hévízi-patakon

A Hévízi-tó a világ legnagyobb, biológiailag aktív, természetes termáltava, mely méltán híres a gyógyvizéről. A nyáron 36, télen pedig 24 fokos tó vízelvezető lefolyását a Hévízi-patak biztosítja, amely ideális környezetet teremt ahhoz, hogy még a leghidegebb évszakban is megcsodálhassátok a tündérrózsák szépségét.

A kb. 13 kilométeres csatornából 10-et ölel fel a vízitúra, mely keresztülfut az Ingó-berek nádasán, ahonnan a megtisztított víz már egyenesen a Zala-folyóba ömlik. Bár tanácsos jól felöltözni, fázni nem fogtok, ugyanis a „padlófűtéses” csónakok gondoskodnak arról, hogy komfortosan teljenek az utazás percei. Ne felejtsétek el behúzni a nyakatokat a csőhíd alatt és kikerülni a nádszigeteket!

Mesés kalandok nyomában…

A program kezdő vízi túrázóknak is ideális választás, ugyanis a sodrás minimális, a vízmélység meglehetősen alacsony, a 10-12 méteres szélességű szakaszokon pedig bőven lesz látnivaló. Végre lehetőségetek lesz megismerni az itt élő állat- és növényvilágot is, melyek között védett fajok is szép számmal megtalálhatók. Csak arra vigyázzatok, hogy ott tartózkodásotok észrevétlen maradjon a természet számára: kerüljétek ki az utatokba eső növényfoltokat és ne zavarjátok az állatokat sem! A környék ugyanis több védett fajnak is otthont ad. Ha szerencsétek van, akkor egy pompás színekbe öltözött jégmadarat vagy a kárókatonák seregeit is megcsodálhatjátok!

Varázslatos vízitúra a meleg vizű Hévízi-patakon - Párába burkolt utazás

Tipp: Ne felejtsétek el, hogy a Hévízi-patakon való evezés, vízitúra engedélyköteles. Az ehhez szükséges igazolás ára 1000 Ft/fő/nap.

Próbáljátok ki bátran ezt a nem mindennapi vízitúrát, melynek során – a patak gőzébe burkolózva – egy valódi, életre kelt mesevilágban találhatjátok magatokat!

Figyelem! Indulás előtt mindenképp tájékozódjatok, hogy a program a járványhelyzetre való tekintettel megtartható-e, és vegyétek figyelembe, hogy a Hévízi csatornán a vízitúrázás 2021. március 15-ig terjedő időszakban folytatható csak – a természetvédelmi érdekekre való tekintettel! 

Szállásajánlat a kiránduláshoz

Ide foglaljatok, ha mentek: Hévíz Lake Apartman Hévíz

Jó ár-érték arányban szeretnétek kifogni egy szuper szálláshelyet? Megtaláltátok! A csendes utcában elhelyezkedő Hévíz Lake Apartman kényelmes sétára fekszik a központtól, mégis nyugodt helyen. Élvezzétek a pihenés gondtalan perceit egy tágas és otthonos apartmanban, ahol a jól felszerelt konyhát kapszulás kávéfőző, mosogatógép, valamint főzőlap egészíti ki!

Ide foglaljatok, ha mentek: NaturMed Hotel Carbona Hévíz****

Merüljetek el a wellness kalandokban a NaturMed Hotel Carbona négycsillagos szállodájában, melyben termál-, élmény-, gyógy-, valamint gyermek medence is helyet kapott! Az úszás után egy kiadós szaunával lazulhattok majd le, a vízi örömöket pedig pezsgőfürdőzéssel koronázhatjátok meg, de érdemes kipróbálni a sokszínű masszázskínálatot is!

Ide foglaljatok, ha mentek: Manor Villa Hévíz

Barátságos, meseszép panorámával megáldott helyszínt kerestek a feltöltődéshez? A Manor Villa pont ilyen! A légkondicionált, tiszta szobák csak az érkezésetekre várnak. Egy fárasztó városnézést pedig mivel lehetne jobban kipihenni, mint egy kis infraszaunával és jakuzzival? 

Ide foglaljatok, ha mentek: Nexus Apartman Hévíz

Takaros és tágas lakások közül választhattok a Nexus Apartmanokban, melyekben a modern berendezés és a jól felszereltség ötvöződik. Ráadásul a Hévízi-tó is elérhető közelségben fekszik. Töltődjetek fel, és élvezzétek ki a nyaralás minden percét!

Még több hévízi szálláshelyet találtok (nem csak a vízitúra idejére) a szallas.hu oldalán >>

(fotók: szallas.hu, shutterstock)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
100%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%