7+1 glamping és jurta szállás Magyarországon

Szallas.blog.hu 2019-07-05
szallas.blog.hu

A glamping szót a glamorous (lenyűgöző) és camping (kempingezés) szavak összevonásával az előző évtized közepén alkották a komfortos, már-már pazar körülmények közötti sátrazásra, illetve jurta szállásokra.

7+1 glamping és jurta Magyarországon

Meglehet, a szó új, de a jelenség a melegvíz feltalálásának esete: gondoljatok csak a római centuriók sátraira, a bennük lévő kerevetekre. Hasonlóképpen a török efendik is ilyen körülmények közt basáskodtak, miközben a katonáik mondjuk épp az egri várat ágyúzták. Vagy ott van a szafarik világa. A magyarországi glamping leginkább a jurta szállás hagyományaira épít.

7+1 glamping és jurta Magyarországon

7+1 magyarországi glamping és jurta szállás

Jurta Szállás Dobogókő

Egész évben üzemel ez a jurtaszállás. Hat, egyenként nyolcfős jurtát vehettek ki a 700 méter magas Dobogókő árnyas erdőiben. A környék ideális túrázásra, bringázásra és a Dunakanyar sincs messze.

glamping jurta
Akhal Ménes Jurtaszállás Ópusztaszer

Bio Apartman Üröm

Hatfős apartmant foglalhattok a Budapest közeli Ürömön, ahol minden természetes, minden bio. A 22 négyzetméteres, galériás szálláshoz tartozó zöld udvart szabadon használhatjátok; van itt szauna, bio fürdőtó.

Bio Apartman Üröm

Kerca BioFarm Kercaszomor

Zala és Vas megye határán, az Őrségi Nemzeti Park területén bújik meg Kercaszomor, ahol egy 10 hektáros lovasbirtokon 4 különálló házban összesen 25 fő fér el. A házakban felszerelt konyhát találtok, a birtokon közös úszómedence van. A cirkuszkocsi pedig mindent visz.

Kerca BioFarm Kercaszomor

Jurta Hotel Balatongyörök

Bámulatos balatoni panoráma tárul elétek, ha a 9 jurtaszállás egyikét kiveszitek. A kétszemélyes, fürdőszobás jurtákban igazán elvonulhattok a világ elől.

glamping jurta
Jurta Hotel Balatongyörök

OrfűFitt Jurtatábor Orfű

A dél-dunántúli Orfűn a sátorhelyek mellett 9, ötágyas jurtából foglalhattok. „Minden jurta fa padlós, szőnyegekkel borított, ágyakkal, asztalkákkal, kisszékekkel és szekrénnyel felszereltek, világítással, elektromos csatlakozással ellátott” – tudjuk meg az üzemeltetőktől.

glamping jurta
OrfűFitt Jurtatábor Orfű

Akhal Ménes Jurtaszállás Ópusztaszer

Aligha lehetne történelmibb helyet találni magyarországi jurtaszállás esetében, mint a honfoglalás tematikájú kiállításnak is otthont adó Ópusztaszer. Összesen 42 vendég fér el itt hét jurtában.

glamping jurta
Akhal Ménes Jurtaszállás Ópusztaszer

+1 Romantikus pihenés mesés Superior jurtában, Ruzsatanyán

A Dél-Alföld varázsét élvezhetitek egy régi paraszti épületegyüttesben, melyet egy minden igényt kielégítő boutique hotellé alakítottak át, vagy 7, egyedileg kialakított, a nomád magyar törzsek életét szimbolizáló jurtában.

Karaván Vendégház Tahitótfalu

A sornak itt nincs vége! Bár csak októberig foglalható, de jövő tavasszal csapjatok le a Tahitótfaluban található vendégházra, amelynek kertjében egy cirkuszi kocsi áll. A két szállás mindegyike 4-4 személy elszállásolására alkalmas és külön-külön, valamint együtt is kivehető. Kipróbálnád?

Ha szeretnétek máshogy és máshol megszállni, mint a szállodák jól ismert világában, a magyarországi glampingek, jurta szállások kínálata nektek szól!

Még több hazai szálláshely a szallas.hu oldalán >>