Nyári vakációCsaládi kiruccanásCsobbanóhelyekVidéki víkend

Nyári mini szabi – 3 napos útiterv Zalakarostól Keszthelyig

2 perces olvasási idő

Nincs időtök vagy lehetőségetek hosszabb nyaralásra, de szívesen feltankolnátok új élményekből? Akkor jó helyen jártok, mert a most következő útitervet azoknak állítottuk össze, akik rövid idő alatt szeretnének minél több programra benevezni. Interaktív tanösvények, gasztrokalandok, szuper strandok és fürdők is akadnak a 3 napos mini szabihoz készített listánkon. Csak bírjátok a tempót!

1. nap: Zalakaros

A dimbes-dombos Zalakaros igazi üdülőparadicsom, mely mágnesként vonzza a nyugodt pihenésre vágyókat és az örökmozgó felfedezőket, így családdal, barátokkal vagy párban is tökéletes választás lehet egy nyári kiruccanáshoz. 

Kalandok a természetben

Érkezés után érdemes egyből a nyakatokba venni a települést és közelebbről szemügyre venni a főbb látványosságokat – élükön a nádasszigetekkel, hidakkal, víziutakkal tarkított hatalmas Termáltó és Ökoparttal, melyet csodás fogadóépület, játszótér, sövénylabirintus, óriáscsúszda, valamint számos interaktív tanösvény ölel körül! Nekünk a könnyen teljesíthető Égerösvény tetszett a legjobban, melynek kanyargó fapadlói mentén izgalmas információs játékokat helyeztek el. 

Tipp: Ha nem szeretnétek az egész napot gyaloglással tölteni, akkor fel is dobhatjátok a kirándulást egy kerékpár-, segway- vagy kenus túrával!  

3 napos útiterv egy nyári mini szabihoz – Zalakarostól Keszthelyig
Kenutúra, Zalakaros

Csobbanás a javából

Vagy jobban kedvelitek a láblógatós nyaralásokat, amikor kiadós wellness, hűsítő strand és gyógyító termálvíz is akad a láthatáron? Ez esetben térjetek be egy egész napra vagy néhány órára a híres Zalakarosi Fürdőbe, mely vadvízi sodrással, óriáscsúszdákkal, pezsgőfürdőkkel, élménymedencékkel és színes szaunavilággal gondoskodik a tökéletes testi-lelki feltöltődésetekről!

Naplementés panoráma és csodás vacsora

Alkonyat előtt, üres hassal vágjatok neki az Erdész Kilátó felkeresésének, melynek lábánál finom falatok is várnak rátok – persze miután kigyönyörködtétek magatokat a mesés panorámában. A nap hangulatos lezárását ugyanis a Kilátó-Borozóban elfogyasztott vacsora adja meg, ahol omlós csülköt, ropogós bőrű kacsacombokat és aludtejes prószát is kóstolhattok!

3 napos útiterv egy nyári mini szabihoz – Zalakarostól Keszthelyig
Kilátó-Borozó

Legjobb szállástippjeink:

Otthonos és barátságos: Katalin Apartmanház Zalagyöngye

Kényelem felsőfokon: Napfény Hotel***

2. nap: Zalaszabar

A Kis-Balaton mentén északi irányába továbbhaladva, a második napon Zalaszabart vesszük célba, de már egyből a szomszédos településen, Garaboncon is megéri beiktatni egy plusz megállót – főleg gyerekekkel. Itt lelt otthonra ugyanis a 7 Vezér Történelmi Kalandpark és Garabonciás Farm, ahol a honfoglalás kora elevenedik meg előttetek.  

7 Vezér Történelmi Kalandpark és Garabonciás Farm

Innen csak egy ugrás a Zalaszabaron található Zobori Élménypark, mely hullámvasúttal, rengeteg különböző csúszdával, modern VR zónával, szabadesés toronnyal, hófánkkal, vizes játszótérrel és még olyan sok más programmal készül az érkezésetekre, amiket felsorolni is nehéz lenne. Egy viszont biztos: az egész napot rá kell szánni arra, hogy a kalandok legalább nagy részét le tudjátok tesztelni. Azért néha pihenjetek meg, mert két játék között a festői tájat is ajánlott szemügyre venni!

Mámorító ízek egy különleges helyen

Bár igaz, hogy a Zobori Élménypark területén több büfé, étterem és kávézó is helyet kapott, de romantikus pillanatokhoz és baráti csevejekhez a nap végére feltétlen tervezzétek be a Kányaváry Borbirtok meglátogatását is. Ezen a gyönyörű, álomszép panorámát kínáló teraszon ugyanis még egy kiváló borkóstoláson is részt vehettek, ahol lelkes sommelier avat be benneteket az ízletes nedűk készítésének fortélyaiba. Ó, és nem kell aggódni, mert éhesek sem maradtok, ugyanis kortyolgatás közben fejedelmi ételekkel tehetitek igazán felejthetetlenné az ízutazást!

Legjobb szállástippjeink:

Csodás kilátás és nyugalom: Kányaváry Borbirtok

Élmények közepén: Zobori Panzió

3. nap: Keszthely

Azért, hogy a magyar tengert se hagyjuk ki a vakációból, a Balaton nyugati csücskébe beékelődött városban, Keszthelyen zárjuk háromnapos nyaralásunkat, mely autóval nagyjából félórás távolságra van csak Zalaszabartól.

Bámulatos tárlatok és programok

A délelőtti városnézéshez szinte kötelező felkeresni a múltról regélő és kiállításokban bővelkedő Festetics-kastélyt, ami után még útba ejthetitek az izgalmas Balatoni Múzeumot vagy a 14 évig épített Csigaparlamentet is. A varázslatos csobogókkal, szobrokkal, épületekkel színesített Fő teret sem szabad kihagyni a látnivalók közül, de előtte jól teszitek, ha vesztek pár gombóc mennyei fagylaltot a közeli Jordanics Cukrászdában. A programot pedig a Balaton-partján, madártávlatból fejezhetitek be az égbe repítő, 50 méteres Óriáskeréken

Tipp az étkezésekhez: Az éhes hasak ellen legjobb ellenszer a John’s Pub & Restaurant, mely csavaros street food ételeket, Nápoly ihlette pizzákat, falatozgatásra hívogató tálakat és zseniális főételeket tartogat. Ne hagyjátok ki a mini szabi alatt!

Hűsítő pancsolás a Balatonban

Szerencsére, Keszthelyen nem csupán egy jó fürdőzőhelyre bukkanhattok, ha az utolsó pihenőnapon még megmártóznátok a Balatonban. A Városi- és a Helikon Strand is tárt karokkal fogad benneteket. Sőt! Előbbin lehetőségetek lesz kajakot, kenut vagy SUP-ot is bérelni

Legjobb szállástippjeink: 

Pezsgőfürdős lazítás: Matrix Apartman

Kényeztető kikapcsolódás: Wellness Hotel Kakadu***

Top 10-es keszthelyi szálláshely listánkat itt találjátok >>

Reméljük, hogy kedvet kaptatok ehhez az élménydús, belföldi mini szabihoz, amit akár egy vagy több nappal is megtoldhattok, ha van rá lehetőségetek. Ha az úti cél már megvan, a legkényelmesebb szállásokat itt találjátok.

(Képek: Szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%
84 bejegyzés

A szerzőről
Több mint 10 éve foglalkozom újság- és szövegírással, -szerkesztéssel, valamint kiadványok tördelésével. A szüntelen kíváncsiságom vitt előre, amikor 2019-ben szabadúszóként csatlakoztam a Szallas.hu csapatához. Azóta együtt hódolunk közös szenvedélyünknek, az utazásnak. Az évek alatt 200-nál is több cikket írtam élményekről, valamint szállásokról. Fedezzük fel együtt hazánk kincseit!
Bejegyzések
    Ajánlott bejegyzések
    Vidéki víkend

    Tavaszi ébredés Gyulán

    1 perces olvasási idő
    Wellness + Hotelek

    Ahol a nyuszi is szívesen megszállna - Top 15 hotel húsvétra

    2 perces olvasási idő
    Városnézések

    10+1 kihagyhatatlan látnivaló a Hírös városban, szállásajánlóval

    3 perces olvasási idő