Hegyek-völgyekBarátokkalBudapest és környékeCsaládi kiruccanásKutyás-cicás tekergésNyári vakációŐszi élményszüretProgramok hétvégéreRomantikus kikapcsolódásTavaszi zsongásToplisták

10 kihagyhatatlan erdei szállás és a legjobb látnivalók a Pilisben – kiránduljatok Pajkaszeg környékén!

2 perces olvasási idő

Szurdokokkal, sziklákkal, kilátókkal és családbarát kirándulóhelyekkel teszi különlegesebbé a kikapcsolódást a Pilis. Mutatjuk, melyik az a top 10 szállás és látnivaló a környéken, ami felejthetetlen élményekkel ajándékoz meg.

Top 10 kihagyhatatlan szállás és látnivaló a Pilisben

Mindig is szeretted volna végigjárni a Pilis legszebb helyeit? Összegyűjtöttük azokat a látnivalókat, amelyeket nem érdemes kihagyni, ráadásul megkerestük hozzájuk a környék legizgalmasabb szállásait is! 

Pilisszentlélek pálos kolostorrom – Kirándulás Esztergom környékén

Pilisszentlélek határában található az egykori pálos kolostor romja, a kápolnát és a kolostort a szerzetesek 1287-ben építették. Az utolsó írásos emlék 1512-ből származik az egyházi épületről. Napjainkban csak az épület alapjait láthatjuk, ha Pilisszentlélek környékén kirándulunk. 

Top 10 kihagyhatatlan erdei szállás és látnivaló a Pilisben
Pilisszentlélek pálos kolostorrom, Esztergom

Szállástipp: Pilis Lelke Vendégház Esztergom

A hangulatos vendégház a Pilis szívében, Pilisszentléleken várja a kirándulás szerelmeseit. Ideális választás romantikus kikapcsolódáshoz azok számára, akik felfedeznék a környék legszebb panorámáját és látnivalóit. 

Teca kocsmája – „Pajkaszeg” emblematikus forgatási helyszíne

A Pilis kanyargós útjai Teca kocsmájához, A mi kis falunk című sorozat egyik kultikus helyszínéhez vezetnek. Készítsetek egy képet a pajkaszegi kocsma, azaz Pilisszentlélek sörözőjének teraszán, és kössétek össze a forgatási helyszín felkeresését egy kirándulással a Pilisben. 

Top 10 kihagyhatatlan erdei szállás és látnivaló a Pilisben
Teca kocsmája, Esztergom

Szállástipp: Kékház Kicsi Apartman Esztergom

Az apartman csendes, nyugodt helyen fekszik, erdei környezetben, Esztergomtól 6 km-re. Aki szeret kirándulni, horgászni, és szívesen ébredne madárcsicsergésre reggelenként, annak tökéletes választás a szálláshely. 

Teve-szikla – Pilisborosjenő beszédes sziklája

A Pilisborosjenőn található Teve-szikla a Pilis egyik legnépszerűbb látnivalója, amelyet évente több száz kiránduló keres fel. Ha megfelelő szögből nézzük, a természeti képződmény hasonlít a róla elnevezett állatra.

A sziklához kisebb gyerekekkel is érdemes útnak indulni, hiszen a táv nem hosszú, a helyszín 1 km-es könnyed sétával megközelíthető, és a szintemelkedés sem megerőltető. A szikla mellől csodálatos kilátás nyílik a környező hegyekre.

Top 10 kihagyhatatlan erdei szállás és látnivaló a Pilisben
Teve-szikla, Pilisborosjenő

Szállástipp: Körte Lak Pilisborosjenő

A két férőhelyes vendégház tárt karokkal várja azokat, akik a kutyájukkal együtt pihennének az Országos Kéktúra mentén. A szálláshelyen ingyenes a parkolás és a wifi. 

Egri vár másolata – Sétálj az Egri csillagok forgatási helyszínén!

Az egri vár másolata a Kevélyhegyi tanösvény egyik állomása. A 10 km-es tanösvény érinti a Kevélyhegyi Levendulamezőt, a Teve-sziklát, a Jenői tornyot, és a Kőfülkét is. Az egri vár másolatát az Egri csillagok című film forgatásához építették, később itt forgatták a Magyar Vándor és a Vaják című sorozat egyes jeleneteit is. 

Top 10 kihagyhatatlan erdei szállás és látnivaló a Pilisben
Egri vár másolata, Pilisborosjenő

Szállástipp: Malomdűlő Farmház Pilisborosjenő

A Malomdűlő Farmház Pilisborosjenő külterületén található, festői környezetben, egy tó partján. A nagy, szépen gondozott kertben sütögetésre is van lehetőség.  

Nagy-Kevély – Sziklás túraútvonal mesés panorámával

A Nagy-Kevély egy 534 méteres bérc a Pilisben, Pilisborosjenő közelében. A hegy a Kevélyek hegycsoport, azaz az Ezüst-Kevély, a Nagy-Kevély, és a Kevély-nyereg központi tömbje.

A sziklákról lenyűgöző kilátás nyílik a környező tájra, gyalogosan elérhető innen a Kevélyhegyi Levendulamező, a Teve-szikla és az egri vár másolata is. 

Top 10 kihagyhatatlan erdei szállás és látnivaló a Pilisben
Nagy-Kevély, Pilisborosjenő

Szállástipp: Csobánka Vendégház Csobánka

A három férőhelyes, kényelmes, otthonosan berendezett vendégház jól felszerelt konyhával és gondozott kerttel várja vendégeit. Teraszáról látni a Hosszú-hegy lankáit

Dera-szurdok – Szurdoktúra Pilisszentkereszt legszebb részén

A Dera-szurdok Budapesttől körülbelül 30 km-re található, Pilisszentkereszt déli határánál.  A szurdok a több helyen átívelő kis fahídjairól ismert, ez az egyik legbájosabb látnivaló a Pilisben. A 4 km-es útvonal babakocsival nem járható, de a körtúrát az 5-6 éves gyerekek könnyedén teljesítik. A szurdok déli végpontjánál pihenőhelyeket alakítottak ki.

Top 10 kihagyhatatlan erdei szállás és látnivaló a Pilisben
Dera-szurdok, Pilisszentkereszt

Szállástipp: Pilisi Piroska Porta Pilisszentkereszt Dobogókő

Az egyszobás, két férőhelyes ház Dobogókőtől mindössze 4 km-re fekszik, közel a környék legizgalmasabb túraútvonalaihoz. A házban ingyenes a wifi és a légkondi. 

Holdvilág-árok – Pomáz kalandos szurdokvölgye

A Holdvilág-árok a Duna-Ipoly Nemzeti Park területén, a Pilisben található, Pomáz közelében. A Dera-szurdokhoz hasonlóan az árok valójában egy patak medre, itt is hidakon, és falépcsőkön kell haladni, a patak útvonalát keresztezve.

Hangulatát tekintve a Holdvilág-árok sokkal inkább hasonlít a Rám-szakadékhoz. Nagyobb gyerekekkel tökéletes úti cél egy kalandos kiránduláshoz

Top 10 kihagyhatatlan erdei szállás és látnivaló a Pilisben
Holdvilág-árok, Pomáz

Szállástipp: Teleki-Wattay Kastély Pomáz

A Pomáz óvárosi részében található Teleki-Wattay kastély 16 szobával, 42 férőhellyel várja a családokat, és nagyobb baráti társaságokat. A 2 hektáros barokk park közepén álló kastély ideális szálláshely túrázóknak, kerékpárosoknak és a Pilis szerelmeseinek.

Boldog Özséb-kilátó – Hódítsd meg Pilisszántón a Pilis-tetőt!

A Dunántúli-középhegység legmagasabb pontjáról, 756 méter magasból tekint le a környező tájra a Boldog Özséb-kilátó. Kihagyhatatlan látnivaló a Pilisben, amely egész évben látogatható. Teraszáról a Visegrádi-hegység, a Pilisvörösvári-medence és a Budai-hegység vonulataiban is gyönyörködhetünk.

Top 10 kihagyhatatlan erdei szállás és látnivaló a Pilisben
Boldog Özséb-kilátó, Pilisszántó

Szállástipp: Hosszúhegyi Vendégház Pilisszántó

A Hosszú-hegy déli oldalán fekvő, csodálatos panorámájú vendégház romantikus hangulattal és hatalmas teraszokkal várja vendégeit az Országos Kéktúra, a Pilis Bike és Pilis Ride útvonalainak szomszédságában.

Dévényi Antal-kilátó – Piliscsaba legendás Jenga-kilátója

A Dévényi Antal-kilátó Piliscsaba közvetlen közelében található, a Nagy-Kopasz-hegy 447 méteres magaslatán. Alakját a Jenga játék alapján álmodták meg, ehhez hasonló a szentendrei Bölcső-hegyi kilátó formája is.

A 11,5 méter magas Dévényi-kilátóról letekinthetünk a Pilisre és a Budai-hegységre. Az emelvény lábánál padok, asztalok, valamint tűzrakóhelyek várnak.

Top 10 kihagyhatatlan erdei szállás és látnivaló a Pilisben
Dévényi Antal-kilátó, Piliscsaba

Szállástipp: The Other House Piliscsaba

A 4 szobás, 8 férőhelyes vendégház Piliscsaba Klotildligeten fekszik, csendes környezetben. A házhoz közel gyalogos és biciklis túraútvonalak indulnak, a közelben található az Üvegtigris büfé és a dorogi Palatinus-tó is. 

Solymári vár – Parányi vár Szentendre szomszédságában

A Solymári vár Solymár mellett, a Pilis és a Budai-hegység között várja a látogatókat. A vár hangulatos erdei környezetben, a Mátyás-dombon áll, ahonnan csodálatos panoráma tárul a szemünk elé.

A felújítás során megépítették az eredeti öregtornyot és kapuzatot, illetve a feltételezett kinézetű kilátótornyot, kaput és színpadot is. Kevésbé ismert, rejtett látnivaló a Pilisben. 

Top 10 kihagyhatatlan erdei szállás és látnivaló a Pilisben
Solymári vár, Solymár

Szállástipp: Rita Vendégház Solymár

A gyermekbarát és kutyabarát szálláshely tárt karokkal várja vendégeit a Pilis panorámájával. A masszázskád térítés ellenében használható, a kertben grillezésre és parkolásra is van lehetőség. 

Felfedeznéd a Pilis legszebb látnivalóit? Nézelődj a Szallas.hu kínálatában, és foglalj szállást még ma >>

Ha szeretsz kirándulni és elbújni a világ elől akkor ezeket az erdei szállásokat ajánljuk >>

(Képek: Szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
100%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%
108 bejegyzés

A szerzőről
Turisztikai újságírással foglalkozom, utazás közben elsősorban az élményeket gyűjtöm, egy-egy új hely megismerését valódi kalandként élem meg. A belföldi utakat kedvelem, az otthonom a Dunakanyar, de az ország legszebb vidékeit járva a Balatonon, egy kutyás túra során, motorozás közben, vagy egy kirándulóhajó fedélzetén is éppen olyan jól érzem magam.
Bejegyzések
    Ajánlott bejegyzések
    Kastélyok és várak

    Fedezd fel az ország leggyönyörűbb kastélyait a Szallas.hu NAGY TÉRKÉPES KASTÉLYGYŰJTEMÉNYÉNEK segítségével!

    15 perces olvasási idő
    Toplisták

    Tavaszi-nyári bakancslista – 30+ szuper látnivaló, amit muszáj megnézned

    2 perces olvasási idő
    Wellness + Hotelek

    TOP 50 családbarát wellness hotel – íme a Blog.szallas.hu országos összeállítása

    9 perces olvasási idő