Wellness + HotelekCsaládi kiruccanásKastélyok és várakRomantikus kikapcsolódásToplisták

TOP15 elegáns kastélyszálló Magyarországon

3 perces olvasási idő

Elegancia, kényelem, élmények. Ezt ígéri a következő 15 kastélyszálló, amelyek Magyarország legszebb vidékein, főúri körülmények között várják a vendégeket. A nemesi hangulat garantált, már csak az a kérdés, mivel töltjük el az időt ezekben a csodás hotelekben!

Kastélyhotel Sasvár Resort Parádsasvár

A Sasvár Resort Kastélyhotel Magyarország egyik legszebb vidékére, a Mátra domborulatai közé invitálja vendégiet. A hotelben 53 szoba és 5 lakosztály  került kialakításra.

A vendégek három épületszárny közül választhatnak, amelyeket föld alatti folyosó is összeköt, valamint ezen keresztül érhető el az elegáns élményfürdő. A fürdőben víz alatti masszázzsal, ellenárammal működő medence, pezsgőfürdő, szauna és gőzfürdő, szolárium, masszázs, fitness terem és napozó terasz található.

További információk a szállodáról >>

Puchner Kastélyszálló és Reneszánsz Élménybirtok Bikal ****

A bikali Puchner Kastélyszállóban gyönyörű környezetben hétféle szálláshangulat várja mindazokat, akik egy kis kikapcsolódásra vágynak távol a város zajától. A Kastély az elegancia és a főúri életérzés megtestesítője, mintha a Habsburgok korába csöppentünk volna vissza. A reneszánsz Palota szobáiban és lakosztályaiban a Mátyás király korabeli főúri kényelem élvezetének különleges érzését élhetjük át.

A hotel valódi wellness fellegvár: Francia élményfürdő, marokkói hangulatú fürdőtér, VIP fürdő és reneszánsz palotafürdő várja a wellness szerelmeseit.

Még több fotó a szállodáról >>

La Contessa Kastélyhotel Szilvásvárad ****

Az Egertől 25 km-re, Szilvásváradon található La Contessa Kastélyhotel – a Pallavicini őrgrófi család egykori birtoka – a rég letűnt idők eleganciáját és nyugalmát kínálja 80 kétágyas szobájával és 650 m2-es wellness részlegével. A szobákban elegáns olasz bútorok és nemes anyagú függönyök garantálják a hamisítatlan kastély élményt, melyek a modern kor elvárásainak megfelelően kerültek kialakításra.

A Bükk lábánál, a közel 7 hektáros ősparkban fekvő neobarokk kastély 2009 óta megújulva, ugyanakkor régi pompáját megőrizve köszönti vendégeit.

Foglald le most szállásod az elegáns kastélyhotelben! >>

Batthyány Kastélyszálló Zalacsány****

A szálloda csendes, nyugodt, 10 hektáros parkosított környezetben, Zalacsány szélén fekszik. A több száz éves épületet ölelő parkban szabadtéri termál medence, gyermekjátszótér, strandröplabda, minigolf, footgolf, teniszpályák, lengőteke, grillterasz, és bár található.

Számos sportolási lehetőség, lelkes animátorok által szervezett programok, korlátlan wellness használat garantálja a teljes kikapcsolódást.

Szállásfoglalás >> 

Szidónia Kastélyszálloda Röjtökmuzsaj ****

A romantikus kastélyszállóban, Röjtökmuzsajon bárki megérezheti a régi idők hangulatát, de élvezheti a jelen kor kényelmét is.

Testi-lelki-szellemi megtisztulást, felfrissülést, angyali étkeket, különleges erőteret, békességet és kényeztetést ígér a Szidónia Kastélyszálló Soprontól mindössze 20 km-re, a wellness, a pihenés, a konferenciák és rendezvények különleges világában.

Még több fotó a szállodáról >>

Hercegasszony Birtok Mezőtúr ****

Az Alföld apró szegletében, a Körös túrtői holtágának közvetlen vízpartján megnyitotta kapuit a hotelként újjáépült mezőtúri Hercegasszony Birtok, amely a vidék és a stílus ötvözésével idézi fel a 30-as évek nemesi életének hangulatát.

A wellness részlegben jakuzzi, úszómedence, finn- és infraszauna nyújt különleges, stresszoldó élményt a 21. század emberei számára, akik pár napra elmenekülnének a város zajától. Az étteremben helyi gasztronómiai specialitásokkal fokozzák majd a stílusos vidék feledhetetlen élményét, amit nyáron óriási grillterasz tesz teljessé.

További információk a szállodáról >>

Teleki-Degenfeld Kastélyszálló Szirák ****

Az 1748-ban épült egykori Teleki-Degenfeld kastély az egyik legszebb barokk kastélyok közé tartozik, jelenleg  27 db kétágyas fürdőszobás szobával és lakosztállyal várja vendégeit.

A Kastély főépületi szobák alapterülete, korhű berendezése, süvegboltíves mennyezete és a teljes miliő tökéletesen felidézi a XVIII. század eleganciáját. A kastély parkjában, a főépülettől 50 méterre található régi fogadó épületében került kialakításra a Sonya Wellnes Health & Beauty Központ, amelyben ellenáramoltatású medence, jacuzzi, szauna, wellness pihenő, wellness koktélbár, Sonya Wellness superior szoba és Sonya Wellness lakosztály található.

További részletek >>

Hunguest Hotel Palota Lillafüred ****

Lillafüred legszebb részén, erdei környezetben fekszik a Hunguest Hotel Palota, amelynek ablakaiból és tornyából a környező hegyek és a közelben fekvő Hámori-tó látványában is gyönyörködhetünk

A kastélyszálló építésének története a XX. század elejéig nyúlik vissza, a szálloda történetét egy kiállítás mutatja be a torony alatti helyiségben. 

A kastélyszálló 131 szobával, wellness élményekkel, valamint hazai, regionális és nemzetközi fogásokkal várja vendégeit Miskolctól alig 10 km-re. A szálloda mellett található a Lillafüredi vízesés és a Függőkert, a közelben erdei vonatozásra, barlanglátogatásra és libegőzésre is van lehetőség. 

A hotel ideális választás romantikára vágyó szerelmesek és gyermekekkel érkező családok számára egyaránt.

Még több információ a Palotáról >>

Századfordulós hangulat Lillafüreden:

Fenyőharaszt Kastélyszálló Verseg-Fenyőharaszt ****

Budapesttől mindössze 50 km-re, egy 13 hektáros őspark hatalmas fáinak ölelésében található a Podmaniczky-kastély, amely 1805-ben épült, klasszicista stílusban

A négycsillagos kastélyszálló 22 korhűen berendezett, légkondicionált szobával és 4 külső apartmannal várja azokat, akik a 200 éves falak között szeretnének kikapcsolódni.

A vendégek számára pihentető élményt nyújt a szabadtéri pezsgőfürdő, a finn és infraszauna, illetve a belső, fűtött medence, emellett masszázson is részt vehetnek. A nyári hónapokban a völgyben saját privát strand is rendelkezésre áll gyermek és felnőtt medencével.

Foglalj szállást most a kastélyszállóban >>

Gróf Degenfeld Kastélyszálló Tarcal ****

A Tokaj-hegyaljai borvidék szívében, Tarcalon található Gróf Degenfeld Kastélyszálló festői környezetben, szeretettel várja a kitűnő borokat, természetet szerető, igényes kikapcsolódásra vágyó vendégeket.

A 100 hektáros Gróf Degenfeld szőlőbirtok központjában álló, egykori kúriából kialakított négy csillagos, kastélyszállodában húsz kétágyas szoba és egy lakosztály áll a vendégek rendelkezésére. A vendégszobák a régi idők hangulatát a jelen kényelmével ötvözve nyújtanak kellemes élményt a vendégek számára.

Szállásfoglalás >>

Újhuta Kastélyszálló Háromhuta

Az újhutai völgybe érkező vendégeket impozáns látvány fogadja a korabeli stíluselemeket megőrző kastélyszállót megpillantva. A tornyokkal ellátott, fehérre festett falak, zöld zsalugáterekkel, a fő homlokzaton napórával a XIX. századba repítik a látogatókat. Az idillikus környezetet a gondozott park, a halastó, a környező erdők és a csörgedező patak teszik vonzóvá.

A főúri vadászkastély hangulatát idéző épület első emeletén 3 db lakosztály, 6 db kétágyas és 1 db kétágyas akadálymentes szoba található. A tetőtérben további 11 db kétágyas szoba várja a pihenni vágyókat.

További részletek a kastélyszállóról >>

Fried Kastélyszálló Resort Simontornya

A Fried Kastélyszálló Resort igazi főúri hangulattal várja a birtokon azokat a vendégeket, akik megismerkednének a több hektáros franciaparkkal, a kastéllyal, a Liliom szárny és a Vadászház épületegyüttesével, a Wellness-Fitness Központtal és a saját borospincével

A szálloda 3 épülete lehetővé teszi, hogy a szecessziós stílusú kastély elegáns és romantikus szobáiban, vagy akár a Liliom szárny modern stílusú szobáiban pihenhessünk. A vadászház a családias légkör megtestesítője.

A wellness részleg használata mellett gasztronómiai élmények, gyermekbarát szolgáltatások és sportprogramok teszik színesebbé a kikapcsolódást.

Még több fotó a kastélyról >>

Károlyi – Kastély Hotel & Restaurant Fehérvárcsurgó

A fehérvárcsurgói Károlyi-Kastély Hotel & Restaurant a nyüzsgő, rohanó várostól távol, Székesfehérvártól mindössze 15 percre várja vendégeit hangulatos környezetben.

Az épületben 23 szoba (melyből 6 lakosztály) szolgálja a vendégek kényelmét, emellett 2 könyvtár, egy 500 m²- es pince, 6 konferenciaterem, saját tó és arborétum, valamint egy 70 fő befogadására alkalmas étterem színesíti a szolgáltatások palettáját.

A kastélykert hangulatos helyszín a romantikus sétákhoz, míg az étterem a kulináris élmények fellegvára.

Megnézem a hotel oldalát >>

Huszárvár Hotel Kastélyszálló Szerencs

A Huszárvár Hotel Szerencs központjában található, a reneszánsz stílusú épület különlegessége, hogy nevét Rákóczi Zsigmondról kapta, aki hangulatos várkastéllyá alakította a Rákóczi-várat. 

Ezen a kiemelkedő történelmi helyszínen 20 felújított szobával, összesen 55 férőhellyel várja vendégeit a kastélyszálló, amelynek közelében kerékpárbérlésre és túrázásra is van lehetőség.

Foglalj szállást a hotelben most >>

Szelcepuszta Kastélyszálló Szin

A Szelcepuszta Kastélyszálló az Aggteleki Nemzeti Park területén található, erdei környezetben, ahol a friss levegő és a természetközeli élmények garantáltan pihentető élményt nyújtanak. 

A 13 fő elszállásolására alkalmas 5 superior szobával rendelkező villa ideális választás azok számára, akik szeretnek túrázni, és örömmel grilleznének, vagy bográcsoznának a villához tartozó egyedi hangulatú 1000 négyzetméteres parkban.

Tovább a kastélyszálló oldalára >>

(Képek: Szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
90%
Imádom
Imádom
8%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
1%
108 bejegyzés

A szerzőről
Turisztikai újságírással foglalkozom, utazás közben elsősorban az élményeket gyűjtöm, egy-egy új hely megismerését valódi kalandként élem meg. A belföldi utakat kedvelem, az otthonom a Dunakanyar, de az ország legszebb vidékeit járva a Balatonon, egy kutyás túra során, motorozás közben, vagy egy kirándulóhajó fedélzetén is éppen olyan jól érzem magam.
Bejegyzések
    Ajánlott bejegyzések
    Kastélyok és várak

    Fedezd fel az ország leggyönyörűbb kastélyait a Szallas.hu NAGY TÉRKÉPES KASTÉLY GYŰJTEMÉNYÉNEK segítségével!

    15 perces olvasási idő
    9.6
    Wellness + Hotelek

    Felnőttbarát éden a Balaton-parton

    1 perces olvasási idő
    Toplisták

    Tavaszi-nyári bakancslista – 30+ szuper látnivaló, amit muszáj megnézned

    2 perces olvasási idő