Wellness + HotelekHegyek-völgyekÍzkalandNyári vakációRomantikus kikapcsolódás

Századfordulós hangulat és természetközeli élmények? Irány Lillafüred és a Hotel Palota!

1 perces olvasási idő
Lillafüredi Palotaszálló (ma Hunguest Hotel Palota****)

Amikor kislányként szüleimmel nyaralásaink alatt olyan kastélyokat látogattunk meg, mint a Gödöllői- vagy Eszterházy-kastély Fertődön, mindig elképzeltem, hogy milyen lenne földig érő hatalmas szoknyákat viselni, minden nap a derékig érő, hosszú hajamat szépen befonni, szobáról szobára járkálni talán órákig egyedül, esténként bálokon részt venni, várni a hercegemre, aki nem baj, ha nem szőke és kék szemű, sőt, ha fekete lovon érkezik, az sem baj. Hosszú sétákat tennénk a kastélyparkban, minden reggel kilovagolnánk, este pedig miénk lenne a nyitótánc. Sissi-filmeken nőttem fel, legyen ez mentségemre.

Lillafüredi Palotaszálló (ma Hunguest Hotel Palota****)

Álomból valóság

Sok-sok évvel később ezen az álmon mosolyogva, elmerengve ültem a barna hajú, túrabakancsos és nyakában fényképezőgépet szorongató hercegemmel Lillafüreden a Palotaszálló kényelmes foteljeiben, miközben a délutáni kávénkra vártunk, és hallgattuk a kint szemerkélő tavaszi eső hangját. Ez az álomkép teljesen illett ide, mintha ott éreztem volna magam abban az elképzelt századfordulós világban, a Hunguest Hotel Palota az én kastélyom lett, legalábbis pár napra.

A nemzeti értékként számon tartott Palotaszállót 1925-ben kezdték el építeni, és 1930-ban nyitotta meg kapuit a Hámori-tó mellett, Lillafüreden, amely már akkor is egy közkedvelt kiránduló- és üdülőhely volt. A II. világháborúig az elit körök látogatták, majd a német és orosz katonák szálláshelyéül szolgált, illetve 1950-től SZOT-üdülőként működött.

1993-tól került a Hunguest Hotels tulajdonába, ettől kezdve folyamatosan felújították, korszerűsítették és bővítették szolgáltatásainak körét. Ennek köszönhetően ma a korabeli hangulata, kávézója, étterme mellett találhatunk a szállodában jól felszerelt konferenciatermet, és a feltöltődésre vágyókat kitűnő wellness-szolgáltatásokkal várja a híres Palotaszálló.

Toronylátogatás

A hercegnős álom nem lenne teljes a palota tornya nélkül, így tettünk ott egy látogatást, közben lépésről lépésre végigolvasva, megszemlélve a Palotaszálló építéséről, történetéről szóló iratokat, emlékeket és fényképeket egy teljes körű kiállításon. A toronyból a kilátás Lillafüredre, a szálloda kertjére és természetesen a Hámori-tóra még esőben is varázslatos!

Kilátás a Hámori-tóra

Foglalj még ma szállást a lillafüredi Palotaszállóba >>

No de lássuk, mit is lehet itt még csinálni, ha kilépünk a szállodából!

Jó idő esetén a Hámori-tó csónakázási lehetőséget kínál, így távolabbról is megszemlélhetjük a Palotaszálló csodálatos épületét, és kicsit romantikázhatunk a csendet élvezve.

Lillafüredi vízesés

A szálloda függőkertjében se felejtsünk el tenni egy sétát! Innen pár perc alatt megközelíthető Magyarország legmagasabb vízesése, a Lillafüredi vízesés, de az egész természet mesés a környéken, mi többször is, más napszakokban körbesétáltuk az épületet.

Természeti kincseknél maradva két barlang is bejárható túravezetővel, egyik az Anna mésztufa barlang, a másik pedig a Szent István-cseppkőbarlang. Arra figyeljetek, hogy csoportos vezetést biztosítanak óránkénti indulással.

Legújabb attrakcióként nem messze a hoteltől, kortól függetlenül, felkereshetjük a Lillafüredi Sport- és Kalandparkot, ahova a szállóvendégek kedvezményesen léphetnek be.

Lillafüredi kisvasút

Az erdei kisvasút elhalad a Hámori-tó mellett

A szálloda mögül indul az erdei kisvasút, amely hatalmas élmény mind felnőttnek, mind gyereknek. Miskolc irányában kirándulást tehetünk a Diósgyőri várhoz, Garadna irányában pedig végigutazhatunk a Hámori-tó partján a Pisztrángtelepig. Mi az utóbbit választottuk látogatásunkkor, ez a táj és vidék még ismeretlen volt számunkra ellenben Miskolccal és Diósgyőrrel, illetve érdekesnek ígérkezett. A Pisztrángtelep egy szabadtéri étteremmel várja a vendégeket, ahol frissen fogott, sült halat próbálhattok ki ebédre, isteni!

Pisztrángtelep

Pisztrángos étterem

Lillafüred büszkesége Hermann Ottó, akinek egykori lakóhelyén emlékházat alakítottak ki, és egy elsőrangú kiállítás mutatja be a Bükkhöz való kötődését. Szerencsére nyitva találtuk, így ismereteinket kiadósan sikerült bővítenünk természettudományból.

Tökéletes helyszín egy hétvégi feltöltődéshez, egy kiránduláshoz és élmények egész kincsesbányája Lillafüred, maga a Hotel Palota pedig mindehhez tökéletes választás, bármikor újra úti célunkká választanánk!

Szállásfoglalás >>

Lillafüredi programok >>

/Fotók: Dézma Tímea, Kiss Gyula/

 


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
50%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
50%