Eldugott kirándulóhelyekCsaládi kiruccanásProgramok hétvégéreRomantikus kikapcsolódás

10+1 mesebeli, eldugott kirándulóhely – Vesd bele magad a természetbe!

2 perces olvasási idő

Unod már az ücsörgést a négy fal között? Akkor húzz bakancsot és mutatunk 10 csodálatos kirándulóhelyet, ahol csak elvétve találkozol lelkes túrázókkal – annál inkább a természet kincseivel! Térjünk vissza kicsit a természethez: íme néhány mesebeli, eldugott kirándulóhely Magyarországon!

10+1 mesebeli, eldugott kirándulóhely

Csodák a Bakonyban – tele rejtett látnivalóval

A Közép-Dunántúlon, Veszprém megyében található Bakonybél, mely a Gerence-patak közelében fekszik. A település elhelyezkedése miatt érdemes egy hosszabb erdei sétát tenned a vadregényes vidéken, aminek végén a Kőris-hegy csúcsán épült Vajda Péter kilátóba juthatsz. Nem is kell mondanunk, hogy milyen páratlan kilátás nyílik a Bakony legmagasabb pontjáról a környező vidékre… nézd meg a saját szemeddel is! Ha pedig van még erő a lábadban, akkor az Odvaskői-barlanghoz és a Hubertlaki-tóhoz is menj el!

10+1 mesebeli, eldugott kirándulóhely
Vajda Péter kilátó

Itt szállj meg, ha mész: Somhegyi Öreg Hársfák Major Bakonybél

Múltidéző barangolások, kirándulás Északon

Az Északi-középhegységben, Boldogkőváralja közvetlen közelében emelkedik a kalandos sorsú látnivaló, a boldogkői vár, mely több érdekes kiállításnak is otthont ad – a magyar történelem izgalmas csatáit például ólomkatonákkal örökítették meg. Hódítsd meg a várfalat és gyönyörködj a festői szépségű tájban, vegyél részt egy izgalmas tárlatvezetésen és nézd meg közelebbről a Kóbor lovagok párbaját! Érdemes a látogatást április elejére időzíteni, mert ekkor virágoznak a vár tövében ültetett barackfák!

10+1 mesebeli, eldugott kirándulóhely
Boldogkői vár

Itt szállj meg, ha mész: Mandalaház Boldogkőváralja

3. Egy kevésbé ismert úti cél – titkos, eldugott kirándulóhely

A horvát határtól nem messze bújik meg a Somogy megyei Babócsa, mely a természetvédelmi területen található mesebeli Basa-kertjéről híres. Áprilisban és májusban itt bont virágot hazánk legnagyobb csillagos nárcisz állománya, ami már önmagában elképesztő látványt ígér. Piknikezz vagy sportolj egyet a jó levegőn és nézd meg az Árpád-kori templomot is!

10+1 mesebeli, eldugott kirándulóhely

Itt szállj meg, ha mész: Éden Park Vízvár

4. Séta a világtól távol

Magyarország bővelkedik magával ragadó falvakban, de még ezek közül is kiemelkedik Jósvafő, mely az Aggteleki Nemzeti Park varázslatos vidékén fekszik. Fedezzétek fel a helyi tájházat, a malmot és a smaragdszínben játszó Tengerszemet vagy csodáljátok meg a páratlan Hucul ménest!

10+1 mesebeli, eldugott kirándulóhely
Jósvafő

Itt szállj meg, ha mész: Zuzmó Vendégház Jósvafő

5. Település a völgykatlanban – kirándulás fiataloknak

A Kelet-Mecsekben, Baranya megyében, egy védett kis völgyben található a „magyar Svájcként” is emlegetett Óbánya. A romantikus települést a takaros porták, a hegyoldalba süllyesztett pincék, a különlegesen szép turistaútvonalak és az eldugott kirándulóhelyek teszik egyedivé. Majszolj el egy szendvicset a Csepegő-sziklánál vagy az Óbányai-völgy pazar vízesései mellett.

10+1 mesebeli, eldugott kirándulóhely
Vízesés az Óbányai-völgyben

Itt szállj meg, ha mész: Kéktúra Vendégház Óbánya

6. Múltról suttogó kövek – balatoni kirándulás

A Balaton-felvidék festői vidékén rejtőzik a kőtengeréről elhíresült Szentbékkálla. Mondanunk sem kell, hogy a csodás vidék az Országos Kéktúra útvonalán fekszik, így a helyszínen több izgalmas túraútvonal közül is választhatsz – az ösvényeket pedig a tavasz hírnökei, virágai fogják színessé tenni.

10+1 mesebeli, eldugott kirándulóhely
Szentbékkállai kőtenger

Itt szállj meg, ha mész: Judit Vendégház Szentbékkálla

7. Két csodás arborétum egy helyen

A Jeli arborétum ihlette a Zalaegerszegen létesített Azáleás-völgyet leginkább április végén és május elején érdemes felkeresni, ha pompás illatra és csodás látványra éheztek a természetben. Jó hír a természetjáróknak, hogy a városban egy másik botanikus kert is található: a Csácsbozsoki Arborétum, ahol két hangulatos tó mellett is elsétálhattok.

10+1 mesebeli, eldugott kirándulóhely
Azáleás-völgy Zalaegerszegen

Itt szállj meg, ha mész: Nosztalgia Vendégház Zalaegerszeg

8. Kaland a szabad ég alatt

A Kőszegi-hegység keleti lábánál egy igazán hangulatos kis falu vár rád, mely a Cák nevet viseli. A település különlegessége a hangulatos pincesor, ami egykor bort, később pedig már csak gyümölcsöt rejtett. Cák nem csak eldugott kirándulóhely, de szálláshelynek sem utolsó, ugyanis a Szabadtéri Néprajzi Múzeumban sátorozásra is van lehetőség, ha pedig gyerkőccel érkeznél, akkor jó hír, hogy játszótér és hatalmas szabad terület várja, hogy együtt vegyétek birtokba.

10+1 mesebeli, eldugott kirándulóhely
Cáki pincesor

Itt szállj meg, ha mész: Lilaakác Vendégház Cák

9. Több napra elég élmény

Hazánk legnagyobb arborétuma jelenleg Szarvason található, ahol 3 izgalmas és változó időtartamú és programú útvonal áll a rendelkezésedre. Az egyórás kis körtúrán megnézheted a mamutfenyőt és a különleges Mini Magyarország Makettparkot is, míg az Óriás Körtúrán a kilátót és a hajókikötőt is útba ejtheted. Látogassatok el a Varázstanyára vagy próbáljátok ki a vízi tanösvényt is! 

10+1 mesebeli, eldugott kirándulóhely
Mini Magyarország makettpark

Itt szállj meg, ha mész: Virág Üdülőház Szarvas

10. Pecázz a Szajki-tavaknál – eldugott kirándulóhely

Madárcsicsergés, nyíló virágok, valamint  tökéletes béke vár rád a Szajki-tavaknál, ahol andalgásra és egy remek horgászatra is lehetőséged kínálkozik. A pecázás szerelmesei főleg pontyot, keszeget és kárászt akaszthatnak horogvégre.

Itt szállj meg, ha mész: Garamszegi Szajki Vendégház Hosszúpereszteg

+1: Noszvaj, te csodás! A különleges szálláshelyek gyűjtőhelye

Egy igazi mesefalu vár rád a Bükk déli kapujában. Látogassatok el a Noszvajon található különleges Barlanglakásokba, keressétek fel a De la Motte-kastély varázslatos épületét és természetesen kortyoljatok bele – az élmények mellett – a vidék mennyei boraiba!

10+1 mesebeli, eldugott kirándulóhely
De la Motte-kastély, Noszvaj

Itt szállj meg, ha mész: Tündérkert Hotel és Rendezvényközpont Noszvaj ***

Rejtélyes Kéz kilátó

A Cserhát vonulatai között elhelyezkedő Felsőtold neve nagy valószínűséggel sokaknak ismeretlen, hacsak nem járták már végig az Országos Kéktúra itt elhaladó szakaszát. A festői kis falu nevét azonban érdemes lesz megjegyezni, mert egy olyan eldugott kirándulóhely és egy rejtélyes „kéz kilátó” is rejtőzik itt, amik a szó szoros értelemben is titkosak, hiszen a nyomtatott turistatérképek még egyáltalán nem jelölik, de a Google Maps is csak 2020 novembere óta jegyzi.

Időutazás a Bakonyban, ahol egykor trópusi tenger hullámzott

Nem tévedés, 100 millió évvel ezelőtt a Bakony területén valóban trópusi klíma uralkodott, s a helyet tenger borította. Ennek emlékét őrzi az úrkúti, vagy más néven Csárda-hegyi őskarszt, mely visszarepít a kréta időszakba. Most megtudhatod, miért kihagyhatatlan látványosság ez az eldugott kirándulóhely.

A misztikus hangulatú eldugott kirándulóhely, a bakonyi Gyilkos tó

Bakonybél közelében fekszik a Hubertlaki-tó, melyet a bakonyi Gyilkos-tóként is emlegetnek. Most eláruljuk, honnan ez a hátborzongató név, és hogy miért érdemes mindenképpen felkeresni.

Még több belföldi szálláshelyet találsz a szallas.hu oldalán >>

(fotók: shutterstock, szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
86%
Imádom
Imádom
8%
Vicces
Vicces
1%
Hűha
Hűha
3%
Nem tetszik
Nem tetszik
2%