Eldugott kirándulóhelyekÉrdemes megnézniHegyek-völgyek

A misztikus hangulatú bakonyi Gyilkos tó – Mindent a szemnek, semmit a kéznek

1 perces olvasási idő

Bakonybél közelében fekszik a Hubertlaki-tó, melyet a bakonyi Gyilkos-tóként is emlegetnek. Most eláruljuk, honnan ez a hátborzongató név, és hogy miért érdemes mindenképpen felkeresni.

Hol található a bakonyi Gyilkos-tó? 

Bakonybél közelében, a Somberek-séd völgyében hullámzik a Hubertlaki -, más néven bakonyi Gyilkos-tó. Régen a gróf Esterházy család nagystílű hubertlaki vadászkastélya állt itt, ám az épület 1967-ben leégett. Helyén ma vadászház áll, melyet 2014-ben a Bakonyerdő Zrt. felújított, és ma kulcsosházként üzemeltet.

Egy hangulatos erdei séta a Bakonyban minden évszakban kitűnő program, de miért ne kereshetnénk ehhez valami egyedi szépségű helyet? Elég egy pillantást vetni a bakonyi Gyilkos-tó sejtelmesen fodrozódó víztükrére, és máris magával ragad a hangulata. A völgyzáró gát is remek fotózási pont, közelében tűzrakó helyek, pihenőpadok várják a kirándulókat. 

A misztikus hangulatú bakonyi Gyilkos tó - Mindent a szemnek, semmit a kéznek
A misztikus hangulatú bakonyi Gyilkos-tó

A bakonyi Gyilkos-tó nevének eredete 

A Hamuházi-séd forrásai által táplált tavat az 1980-as évek közepén, mesterségesen hozták létre, egy égerliget elárasztásával. Nevét azért kapta, mert híres erdélyi névrokonához hasonlóan vizéből, mint kinyúló kezek, halott fák csonkjai merednek az ég felé, földöntúli és hátborzongató látványt nyújtva. 

Éppen ezért a Hubertlaki-tóban fürdeni, csónakázni tilos, de a látvány mindenért kárpótol. A fatörzsek tökéletes élőhelyül szolgálnak több növényfajnak is, de a tó lakója a pettyes gőte és több békafaj is. 

Körtúra a Hubertlaki-tónál

Gépjárművel érkezve a legegyszerűbb Bakonykoppány felől közelíteni, ahonnan a Hubertlak fatábla jelzést követve a településre juthatunk. Autóval is behajthatunk a tóhoz, ám ahhoz, hogy az oda vezető erdészeti magánutat használhassuk, engedély szükséges. Murvás, majd aszfaltos úton érkezünk meg a Hubertlaki vadászházhoz, ahonnan nagyjából 700 méteres sétával érjük el a tavat. 

Bakancsos turisták számára a legjobb választás, ha az Ugod-Huszárokelőpusztáról induló 8 kilométeres Hubertlaki tanösvényen végigsétálva fedezik fel a tó környékét. Egy 15 állomásból álló, kényelmesen végigjárható körtúra vezet minket végig a vadregényes bakonyi Gyilkos-tó körül. A túra során információs táblákról ismerhetjük meg az erdő növény- és állatvilágát, az erdészek munkáját.

5 szuper bakonyi kirándulás gyerekkel

Ha még több különleges magyarországi kirándulóhelyet felfedeznél, 10+1-et összegyűjtöttünk Neked >>

Szállástippek a bakonyi Gyilkos-tó közelében

1. Haász Apartman Bakonybél

A Haász Apartman egy kényelmes, önálló kiadó szálláshely Bakonybélben, ahol akár tizennégyen is megszállhattok. Két különálló apartmanja közül az egyik akadálymentesített. Kertjében szép látványkemence és kis játszótér várja a vendégeket. 

A misztikus hangulatú bakonyi Gyilkos tó - Mindent a szemnek, semmit a kéznek
Haász Apartman Bakonybél

2. Ferrata Vendégház Csesznek

A Ferrata Vendégház minden földi jóval felszerelt szálláshely a Bakonyban, a híres cseszneki vár tövében. Látványkemencés fedett kerti kiülője, kültéri medencéje, napozóterasza garancia a tökéletes ellazulásra. 

A misztikus hangulatú bakonyi Gyilkos tó - Mindent a szemnek, semmit a kéznek
Ferrata Vendégház Csesznek

3. Faunus Vendégház Hárskút

A Faunus Vendégház Hárskút barátságos hangulatú, stílusos vendégház a Bakonyban, ahol párok és családok egyaránt igényes környezetben tölthetik szabadságukat. A szálláshelyen babagondozási kellékek is várják a kisgyerekkel érkezőket. 

A misztikus hangulatú bakonyi Gyilkos tó - Mindent a szemnek, semmit a kéznek
Faunus Vendégház Hárskút

4. Kristály Hotel Konferencia & Wellness Ajka****

A Kristály Hotel Konferencia & Wellness Ajka a Bakony-vidék egyik legjobb wellness szállodája. Akár családdal, akár párosan vagy egyénileg merülnél nyakig a wellness élményekben, itt megtalálod, amit keresel. 

Kristály Hotel Konferencia & Wellness Ajka****

Ha a legszebb kirándulóhelyet keresed a Bakonyban, a Hubertlaki-tó biztosan elvarázsol majd. Vedd elő a fényképezőgépet, csomagolj be a bőröndbe, és indulj a tó felfedezésére! Ehhez a legjobb szállásokat megtalálod a szallas.hu oldalán >> 

(fotók: szallas.hu, Instagram)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
87%
Imádom
Imádom
8%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
2%
Nem tetszik
Nem tetszik
3%