Családi kiruccanásHegyek-völgyekProgramok hétvégéreTavaszi zsongásToplisták

5 szuper bakonyi kirándulás gyerekekkel

1 perces olvasási idő
Cuha-patak

A Bakony egyik mesés hegységünk. Nyaláboljátok fel a lurkókat, vigyétek el őket bakonyi túrákra! Íme, néhány tipp, hogy felejthetetlen legyen egy bakonyi kirándulás gyerekekkel!

A Bakony az egyik legnagyobb területű hegységünk. Közel 7 budapestnyi területen találjátok a legnagyobb hazai egybefüggő erdőket. A hegyek belseje pedig sok helyen olyan, akár az emmentáli sajt; tele van barlangokkal. Nem véletlen, hogy Sobri Jóska és egyéb rosszarcú emberek búvóhelyre leltek itt. „Hunnia új szegénylegényét, őrzi nevetve, s beszórja virággal a Bakony” – írja Ady Endre Páris, az én Bakonyom című versében. Meglehet, a magyarországi realitások elől menekülő Ady a megváltást ígérő rengeteget a francia fővárosban vélte megtalálni. „Rejtve, kábultan és szabadon” – így a költő az idézett versszakban. Nos, ti is hasonló érzésekkel fogjátok járni az őszi erdőt a bakonyi kiránduláson. Közben vitassátok meg azt is, hogy vajon az angol szalonna szónak – bacon – lehet-e köze a Bakony nevéhez!

5 bakonyi kirándulás

5 bakonyi kirándulás gyerekekkel

Cuha-völgyi pihenőpark és erdei tanösvény

Bakonyszentlászló szomszédságában tudtok ismerkedni a legendásan szép Cuha-völgy különleges növény- és állatvilágával, a vasútvonalnak köszönhetően némi indusztriál emlékekkel megtűzdelve. A Vinye és Porva-Csesznek vasúti megállóhelyek között találjátok a tanösvényt. Részei akár terep babakocsival is abszolválhatók.

5 bakonyi kirándulás
Cuha-patak

Vajda Péter Kilátó, Kőrishegy

709 méteres magasságával a Kőrishegy a Bakony teteje. Ha tegyük fel borzavári szállást foglaltok, a Országos Kéken tudjátok megközelíteni a csúcsot. Inkább ajánlanám ezt a túrát a nagyobb gyerekeseknek. Szépalmapusztáig kocsival is el tudtok menni, és innen indultok a kéken. A kilátóból páratlan kiállítás nyílik a Magas-Bakonyra. A gyerkőcök tudományos fantáziáját pedig biztosan megmozgatja a magyarországi polgári légi irányítás futurisztikus radarja.

Bakonybél

Bakonybél a Magas-bakonyi túrák egyik középpontja. Nem túlzunk, ha azt állítjuk, a turistajelzések minden színe érinti a települést. A Kőrishegyre innen is fel tudtok mászni a kéken. Esténként pedig szemetek a csillagos égboltra vessétek, látogassátok meg a Pannon Csillagdát

Bakonybéli szállások >>

Szent László Kalandpark 

Ha esetleg a bakonyi túrák nem fárasztották le a gyerekeket teljesen, a bakonyszentlászlói Szent László Kalandpark felteheti a pontot az i-re. Október 19-ig hétvégén nyitva. 10% kedvezmény jár a belépőből a Szallas-hu-s foglalásért cserébe. Bakonyszentlászlói szállást itt találtok >>

Szent László Kalandpark  – aktív pihenés és kirándulás gyerekekkel

Cseszneki vár 

A kölkök imádni fogják. Tatárjárás utáni vár egy meredek sziklaszirten, csodás kilátással. Egészen jó állapotban megmaradt vár. Sőt, cseszneki szállás foglalásáért cserébe 28% kedvezményt kaptok a belépőből. 

 +1 Eplény

Eplényt leginkább a sípályáiról ismerjük. Bizonyára nem lesz még hó az őszi kirándulós időszakban, viszont annál szebb turistaösvényeken csaphattok egy őszi bakonyi kirándulást a gyerekekkel. Eplénytől nem messze találjátok az Eprjes Tanösvényt, ahol földtörténet középkorába nyerhettek betekintést egy egykori bánya helyén. És persze, ha már Eplény, látogassátok meg a Kaland Hegyet is; 20% kedvezmény jár a Szallas.hu-s szállásfoglalásért. Eplényi szállások >>

5 csodás libegő Magyarországon >>

Használjátok ki a változás évszakának szép napjait és induljatok akár többször is bakonyi kirándulásra a gyerekekkel!

Még több szálláshely a Bakonyban, ha több naposra nyúlik a kirándulás gyerekekkel >>

(fotók: szallas.hu, shutterstock)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
90%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
10%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%