Vidéki víkendBarátokkalCsaládi kiruccanásÍzkalandŐszi élményszüretProgramok hétvégére

Csabai Kolbászfesztivál – A csabai Békéscsabán az igazi!

1 perces olvasási idő

Idén 23. alkalommal rendezik meg Békéscsaba egyik legnépszerűbb gasztroeseményét, a Csabai Kolbászfesztivált, ahol csaknem tízezer kiló kolbászt gyúrnak a négy nap alatt. Ezúttal is versenyek, gyerekprogramok és neves fellépők gondoskodnak a jó hangulatról október 24-27. között a városi sportcsarnokban. Csabai Kolbászfesztivál – Ott a helyed!

Csabai Kolbászfesztivál

Milyen versenyeket rendeznek a Csabai Kolbászfesztivál idején?

A fesztivál nyitónapján, október 24-én, csütörtökön 10 órától az óvodások, általános iskolások, 25-én, pénteken szintén 10 órától a közép- és főiskolások, valamint egyetemisták ingyenes kolbásztöltő versenyét rendezik meg a Mokry-sátorban 200-200 gárda részvételével. A nyitónapon, tehát 24-én, csütörtökön 10 órától a Munkácsy-sátorban a nyugdíjas klubok, egyesületek, civil szervezetek, nagycsaládosok és hátránnyal élők támogatott gyúróversenyét tartják meg várhatóan 50 csapattal.

A főattrakció ismét a 26-i, szombati frisskolbászkészítő verseny lesz 750 csapattal, a nevezők mindkét nagysátorban, valamint a sportcsarnok küzdőterén gyúrnak 10 órától. Október 27-én, vasárnap 10 órától a Munkácsy-sátor a helyszíne a mangalica gyúróversenynek, a szabadtéri színpadnál pedig 9 órától a töltöttkáposzta-főző versenyt tartják.

Kik lesznek a fellépők a Csabai Kolbászfesztiválon? 

A négy nap alatt fellép többek között a Saragossa Band, Kowalsky meg a Vega, a Neoton Família Sztárjai, a Magna Cum Laude, a Halott Pénz, a Punnany Massif, a Follow the Flow, a Band Of StreetS. Lesz Retro Rádió Party, benne TNT, Cory/Happy Gang, Kefir/V-Tech/, DJ Dominique. Koncertezik Horváth Tamás, a Bagossy Brothers Company is. A fiataloknak DJ  Metzker Viktória, DJ Szecsei,  DJ Lotfi Begi, DJ Hlásznyik, DJ Dandee, DJ Seolo szolgáltatja a jó hangulatot. Minden este video retro discóval zárják a napot.

Október 27-én, vasárnap, a családi napon a gyermekeknek a Kicsi Gesztenye Klubbal, a Buborék és az Alma Együttessel, a békéscsabai Napsugár Bábszínház Bolondos mesék című előadásával, a közlekedési élményprogramban Tóbiással és Balambérral, emellett Game Pub virtuális játékokkal, valamint Zöld sziget családi játszóházzal  is kedveskednek. Ezen a napon a tíz év alattiaknak ingyenes a belépés, és a sült kolbászt, hurkát, cigánkát is féláron árusítják a vendéglátóhelyeken.

Milyen programok várhatók a Csabai Kolbászfesztivál 4 napján? 

A még több programmal, a gyerekek kedvenc előadóival kibővített vasárnapi családi nap a mangalica népszerűsítésének a napja is lesz. Ennek az őshonos magyar fajtának a húsából rotyognak majd az ételek a bográcsokban a töltöttkáposzta-főző versenyen, valamint a csapatok ilyen húsból készített kolbászokkal versenyeznek vasárnap. Disznóvágást naponta rendeznek a Csabai Kolbászklub tagjai által, vasárnap mangalicát dolgoznak fel, csodálatos szalonnákat, sonkák készítenek. Az egyik napon az idei vendégváros, Érsekújvár csapata is bemutatja, náluk miként dolgozzák fel a sertést.

Hogyan lehet eljutni a helyszínre? 

A Gyulai út egy szakasza is standokat alakítanak ki a fesztivál idején, emiatt Békéscsabáról Gyula felé egy sáv lesz járható.

Csabai Kolbászfesztivál
Fotó: Incze László
  • Gyuláról Békéscsabára a sportcsarnoktól mindkét sávot lezárják, és a Bajza utca felé terelik a forgalmat a programsorozat végéig.
  • Az autóbusszal és vonattal érkezők az OBI előtt lévő autóbusz-megállóból helyi járattal kényelmesen kijuthatnak a fesztivál területére. A helyi járatok számai: 8A és 8V.
  • Az autóval parkolás a szokott helyeken és módon történik.
  • Érdemes a fesztivál idejére a különjáratokat  tanulmányozni, főként a Békéscsaba – Gyula és a Békéscsaba – Békés vonalakon, hogy mikor indulnak az első és utolsó buszok.

Hégely Sándor fesztiváligazgató a rendezvényről:

,,Minden évben azt gondoltuk, hogy az érdeklődést nem lehet már fokozni, mégis sikerült, várják a látogatók a fesztivált. A népszerűségét jelzi, hogy Békéscsaba 50 kilométeres sugarú körzetében már alig lehet szálláshelyet találni. A 20. rendezvényen számoltam ki, hogy az addigi fesztiválokon készített kolbászok hossza elérne a Viharsaroktól a fővárosig. Azóta ez a kolbászhossz tovább nőtt, de a szlogen maradt: ,,A csabai Csabán az igazi!”

Csabai Kolbászfesztivál

Hogy senki ne maradjon szálláshely nélkül a Csabai Kolbászfesztivál alatt sem, érdemes körülnézni a szallas.hu kínálatában >>

Még több szállásajánlat Békés megyében

Luxus Wellness Apartman Békéscsaba

Luxus Wellness Apartman Békéscsaba

Leteszteltük! A beszámolót itt olvashatod: Menekülj el a hétköznapok elől és töltődj fel Békéscsabán, a Luxus Wellness Apartmanban!

Hunguest Hotel Erkel Munkácsy Gyula ***

szállások várak panoráma
Hunguest Hotel Erkel Munkácsy Gyula ***

Várfürdő Panzió Gyula

Várfürdő Panzió Gyula

Németház Szabadkígyós

Bodor Porta Doboz

Végvár Deluxe Apartman Gyula

Végvár Deluxe Apartman Gyula

Még több Békés megyei szálláshely >>

További információk a 23. Csabai Kolbászfesztiválról: csabaikolbaszfesztival.hu


Ezeket a programokat se hagyd ki, ha a Csabai Kolbászfesztiválra látogatsz:

Népszerű programok Békés megyében ⬇️⬇️⬇️

(Fotók: Csabai Kolbászfesztivál, szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%