VárosnézésekCsaládi kiruccanásÍzkalandŐszi élményszüretProgramok hétvégéreRomantikus kikapcsolódás

A legjobb őszi programok és gasztrohelyek Gyulán

2 perces olvasási idő
A Gyulai Vár madártávlatból

Ha megfelelő úti célt keresgéltek egy őszi hosszú hétvégére – megvan a megoldás! Gyula azon városok közé tartozik, amely mind a 4 évszakban sok-sok élményt nyújt az odalátogatóknak. Szórakozás, ismeretterjesztés, pihenés, gasztronómia: mindenből jut egy kicsi. Íme, a legszuperebb programok Gyulán, amik rossz időben is kivitelezhetők!

őszi programok és gasztrohelyek Gyulán

A Gyulai Vár madártávlatból

Gyulai Várfürdő 

Fürödni nem csak nyáron lehet! A Gyulai Várfürdő joggal az ország egyik legnépszerűbb fürdője. Gyógyvize hatékony segítség a mozgásszervi betegségben szenvedőknek, és a télen-nyáron működő gyógyászaton reumatológus szakorvos irányítja a kezeléseket. A Szaunaparkban az összes létező szaunatípust megtaláljuk, a Masszázs Szalonban pedig számos masszázsfajta közül választhatunk. 

őszi programok és gasztrohelyek Gyulán

Gyulai várfürdő

Emellett van még víziparadicsom a gyermekeknek, élménymedencék és csúszdák is. Mivel fedett, rossz időben is kiváló program. A fürdő közvetlen környezete pedig a bónusz: a csodás Almásy-kastély 8,5 hektáros, természetvédelmi területté nyilvánított parkjában található, ahol megéri egy kellemes sétát tenni. 

A nyitva tartásról és a belépőkről ITT tájékozódhattok.

Gyulai Vár 

Gyula egyik fő látványosságát nem szabad kihagyni, ha a városba látogatunk! Tudtátok, hogy ez az egyetlen olyan téglából épült vár az Alföldön, ami épen megmaradt, és ami az egri vár mellett a másik legjelentősebb végvárunk volt? A gyulai vár a 16. századi ostrom emlékét idézi fel, amikor az oszmán túlerővel szemben mintegy kétezren védték hősiesen a várat. 

őszi programok és gasztrohelyek Gyulán

Gyulai vár

Manapság a látogatók bejárhatják a várat és megtekinthetik, hogyan rendezték be a várúr lakosztályát, hogyan nézett ki a kovácsműhely, a várbörtön, az éléstár vagy a kápolna. A gyerekeket múzeumpedagógiai foglalkozások is várják. Kihagyhatatlan látnivaló Gyulán!

Felnőtt belépő 1900 Ft, kedvezményes belépő 950 Ft.

Egyéb programok a Gyulai Várban a „Múzeumok Őszi Fesztiválja” keretében:

  • november 9-ig minden szombaton „Vár a Vár – Reneszánsz délelőtt” programon vehetünk részt, ahol történelmi séta, solymászbemutató és korhű ruhába öltözés is van
  • október 19. szombaton „Kortyolgatott történelem” csokoládé- és kávékóstolással kísért gasztrotörténeti előadás lesz

Gyulai Kolbász Múzeum 

Ha Gyula, akkor kolbász! Bizonyára többen vagyunk, akik a boltban gyakran vásárolnak gyulai kolbászt – hát most itt a remek alkalom, hogy kicsit közelebbről is megismerkedhessünk az eredetével. A tárlatvezetés során megismerhetjük a híres gyulai kolbász történetét és az egykori gyulai hentesek hagyományait. Természetesen kolbászkóstolóra is lehetőségünk van, illetve vásárlásra is. Kíváncsi ínyenceknek kihagyhatatlan!

Felnőtt belépő 500 Ft, gyermek belépő 300 Ft.

őszi programok és gasztrohelyek Gyulán

Kolbászmúzeum

Almásy-kastély 

Ha mindig is érdekelt, ki mosta a kastély grófnőjének a fehérneműjét, jó helyen jártok! Az Almásy-kastély igazi „színfalak mögött” élményt nyújt a látogatóknak. Nem csak azt ismerhetjük meg, hogyan éltek egykor az arisztokrata főurak, hanem azt is, hogyan teltek a szolgák láthatatlan, rejtélyes mindennapjai. Az interaktív kiállítás révén megtudhatjuk, hogyan nézett ki a személyzet napirendje és kinek-mi volt a feladata. Időszakos kiállításokra is sor kerül; ez 2019 őszén nem más, mint a „Kincsek Őrzője – 150 éves a gyulai Erkel Ferenc Múzeum”. 

őszi programok és gasztrohelyek Gyulán

Almásy-kastély, Gyula

TIPP: A „Múzeumok Őszi Fesztiválja” apropójából november 9-én szombaton élő hangszeres zenetörténeti előadás lesz a kastély évszázadaiból. A kastély különböző termeiben különböző hangszerek csendülnek fel, különféle korszakokat felelevenítve!

Odalent Kalandpince Gyula 

Egy kis kakukktojás; ha a fürdés, múzeumlátogatás és városnézés után egy csapatépítő, izgalmas kalandra vágytok, ami rossz időben is kivitelezhető, íme a tökéletes program! 60 percetek van rá, hogy logikával és leleménnyel kijussatok a vastag falú, hűvös pincéből. A játékhoz legkevesebb 2 fő szükséges.

A szállás.hu-s foglaláshoz járó kuponnal 15 % kedvezményt kaptok a belépő árából!

+TIPP: Béreljetek biciklit, és fedezzétek fel Gyulát két keréken! 

A gyulai Tourinform Irodában bérelhetünk biciklit, így nem csak a városban közlekedhetünk könnyedén, hanem egész kirándulásokat is szervezhetünk. Több túraútvonal is van a környéken; például teljesíthetjük a Körös-menti túrát, eltekerhetünk a mályvádi őstölgyesbe, vagy meglátogathatjuk a Wenckheim-kastélyokat is. Gyula nem szűkölködik látnivalókban, és biciklivel felfedezni ezeket igazi aktív, családi program. Ilyenkor a legalkalmasabb, most, hogy már nincs pusztító kánikula, de még a téli hideg sem köszöntött be.

A kölcsönzés díjából 20 % kedvezményt kaptok, ha a szállás.hu-val foglaltok Gyulán szállást!

Gasztro programok Gyulán: ezeket a vendéglátóegységeket keressétek fel, ha megéheztek!

Géza Konyhája Étterem Gyula 

A város szívében találjuk ezt az otthonos éttermet, ahol korszerű, nemzetközi ételeket szolgálnak fel. Frissen sütött kenyerek, sajtkülönlegességek, több, mint 80 féle magyar és erdélyi bor, illetve mediterrán jellegű ételek, csak hogy egy pár finomságot említsünk. Jól hangzik, ugye? Kiülhetünk az étterem Körös-parti teraszára is, így még kellemesebb környezetben étkezhetünk.

Szállás.hu kedvezmény a számla végösszegéből a közelben foglalóknak: 15 %

őszi programok és gasztrohelyek Gyulán

Géza Konyhája Étterem Gyula

Komló Étterem Gyula 

Próbáljátok ki a város egyik legújabb éttermét! A Komló Étterem art deco stílusú, tágas belső térrel rendelkezik és hatalmas étel-ital választékkal várja a vendégeket.

Komló Étterem Gyula

Szállás.hu kedvezmény a számla végösszegéből a közelben foglalóknak: 10 %

Beer Corner – Viharsarki Sernevelde Gyula 

A Sernevelde látványéttermét egyetlen üvegfal választja el a sörfőzdétől, így evés közben megleshetjük, hogyan készülnek a legfinomabb helyi sörök.

őszi programok és gasztrohelyek Gyulán

Beer Corner Gyula

Százéves Cukrászda Gyula 

Nem csak a minőségi desszertek kedvelői, hanem a történelem iránt érdeklődők is ellátogathatnak ide, mivel ez Magyarország második legrégebbi cukrászdája! A reformkort felidéző enteriőr és az ízletes sütemények visszarepítenek a 19. századba.

Adunk néhány tippet, hol szálljatok meg Gyulán!

Part Apartman Gyula 

Part Apartman Gyula

Corvin Hotel Gyula *** 

Corvin Hotel Gyula***

Erzsébet Panzió Gyula 

Erzsébet Panzió Gyula

Park Hotel Gyula *** 

Park Hotel Gyula***

Szigeterőd Apartman Gyula 

Szigeterőd Apartman Gyula

Irány Gyula! Több szállást a városban itt találtok >>

(fotók: szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
100%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%