Külföldi kalandokBarátokkalRomantikus kikapcsolódás

Élvezd a pezsgést, vedd fel Barcelona ritmusát!

2 perces olvasási idő

Bárcsak azt mondhatnánk, hogy a spanyol várost bejárhatod egy hétvége alatt! A helyzet azonban az, hogy amint megérzed Barcelona ritmusát, felülsz egy hullámvasútra, és 100 év után sem mondanád azt, hogy meguntad a várost. Ha nem hiszel nekünk, repülj Barcelonába, vegyülj el a helyiek között, rendelj egy tányér paellát, dőlj hátra, és szívd magadba a város pezsgését! 

Élvezd a pezsgést, vedd fel Barcelona ritmusát!
Sagrada Familia épülete Barcelonában

A legkisebb túlzás nélkül állíthatjuk, hogy Barcelona a tökéletes európai város. Az épületek, a parkok, a mediterrán hangulat és a fantasztikus ételek mellett már csak a homokos tengerpart és a pálmafák ígérnek még több felejthetetlen élményt. Hidd el, itt még a levegő is más, ennek köszönhetően szinte minden szembejövő helyinek és turistának mosoly ül az arcán. 

Barcelona – Fedezd fel a Güell Parkot és Gaudí más mesterműveit!  

Bármerre jársz a városban, mindenhol találkozol majd Gaudí munkáival, ugyanis ő tervezte a város leghíresebb épületeit.  

A Nau Gaudí volt a katalán építész első épülete, amely még ma is látogatható, kortárs művészeti kiállításoknak ad otthont. A nevéhez köthető még a Csontok háza, a Casa Calvet, és többek között a Casa Milà építése is. Ha Barcelonában jársz, mindenképpen keresd fel a Güell Parkot, és a szecessziós stílusú Güell-házat is. A városi park eredetileg lakótelepnek készült, Gaudí itt élt, a háza pedig még most is itt áll, és múzeumként működik. 

Casa Milá

A park népszerű látványosság, Barcelona egyik jelképe. A mozaikokhoz csak belépővel juthatsz, ezt a sok látogató miatt érdemes előre megvenni! 

Az ingyenesen látogatható részek is lenyűgözőek, biztosan imádni fogod a csodás színkavalkádot, a páratlan kilátást, no és persze a papagájokat, akik csivitelve repülnek közted, és a méretes mediterrán növények között. Ha csak néhány napod van Barcelonára, a parkot akkor is ejtsd útba!

Élvezd a pezsgést, vedd fel Barcelona ritmusát!
Güell Park

A Tibidabo környékére mindenképpen szánj egy napot! 

Nem csak az utcákat járva szeretnél közelebb kerülni Barcelonához? Szervezz egy kirándulós napot a Tibidabo tetejére, és nézz le 532 méter magasból a gyönyörű spanyol városra. A környező hegyekről, és a színes városról elképesztő fotókat készíthetsz, ha pedig szereted a Jóbarátok c. sorozatot, eszedbe jut majd a Tibidabo szóról Joey meséje is arról, hogyan csajozott Nyugat-Európában. Ugye tudod, melyik jelenetre gondolunk? 

A Tibidabo-hegy tetején

Tipp! Ha itt jársz, feltétlenül keresd fel Európa második legrégebbi vidámparkját, a Sagrat Cor templomot, és a Funicular del Tibidabot, amely egyike a város három siklóvasútjának. A pálya hossza 1130 méter, a szintkülönbség pedig 275 méter. A sikló érdekessége, hogy 1901 óra közlekedik! 

Élvezd a pezsgést, vedd fel Barcelona ritmusát!

Fürdenél a tengerben? – Csak bátran! 

Mielőtt telepakolnád a bőröndödet, gondolj arra, hogy a fürdőruhának is mindenképpen maradjon benne hely, ugyanis itt még tavasszal és ősszel is fürödhetsz a tengerben. Ha bátor vagy, te lehetsz az első áprilisban, aki otthagyja a mezítlábas lábnyomát a homokban, miután a tengerparton ki-be futkározol a vízben. Előtted van a kép, igaz? Miért hagynád veszni a pillanatot?  

Élvezd a pezsgést, vedd fel Barcelona ritmusát!
Barcelona strandja

Rendelj egy jó nagy tányér tengeri herkentyűs paellát, és élvezd a hullámok hangját. Ne kapkodd el ezt a napot, elvégre Barcelona alaposabb megismeréséhez a tengerpartot is be kell járnod!  

Programtipp! Egy strandolós nap végén bérelj biciklit, és tekerd körbe a város legnépszerűbb, és legeldugottabb részeit! Hidd el, ha úgy közlekedsz, mint a helyiek, egész más szemmel látod majd Barcelonát! 

Élvezd a pezsgést, vedd fel Barcelona ritmusát!
Paella

Merülj el az ízekben Barcelona leglátványosabb piacán!  

A La Boqueria egyértelműen bakancslistás hely, ha kedveled a kulináris különlegességeket. A piac egyedi és kihagyhatatlan, még a Time magazin is a világ öt legnevezetesebb piaca közé sorolta. Ez azért elég garancia a minőségi gasztrokalandra, ugye? 

A világ összes árnyalatával találkozol majd a piac standjai között sétálva. A gyümölcsök, a zöldségek és a tengeri élőlények mellett a helyi fűszereket is megismerheted, és betankolhatsz belőlük, hogy otthon se kelljen lemondanod Barcelona ízeiről. 

Élvezd a pezsgést, vedd fel Barcelona ritmusát!
La Boqueria piac

Hogyan képzeld el a piaclátogatást? 

Biztosak vagyunk benne, hogy minden standnál hosszú percekig állsz majd, és azon tanakodsz, hogyan szerepelhet ennyi érdekes, illatos, és színes finomság egy helyen!? Úgy érzed majd, hogy ha tehetnéd, becsomagolnál mindent egyetlen piknikkosárba, és hazavinnéd, hogy hetekig, vagy akár hónapokig innen gyűjthesd be a főzéshez a friss alapanyagokat. 

És ami a legfontosabb: az osztrigát feltétlenül kóstold meg! 

Élvezd a pezsgést, vedd fel Barcelona ritmusát!

Egy pinchos nem pinchos – Teszteld az ízeket!  

A Carrer Blai Barcelona Tapas utcájaként ismert. A turisták imádják, hiszen a pultok roskadásig vannak isteni pinchosokkal, színes koktélokkal, és őrületes ízekkel! Ha a legjobb helyen szeretnél ismerkedni a spanyol ízekkel, válaszd a Blai 9 nevű helyet, ahol minden falat ételnél úgy érzed majd, hogy ez már szinte költészet! 

Az asztalok nem túl nagyok, ezért ne lepődj meg, ha falatozás közben meg kell osztanod másokkal is a helyed. Nézd a jó oldalát: szuper ismeretségeket köthetsz, és a spanyol nyelvtudásodon is csiszolhatsz! Fizetni a pinchosba szúrt pálcikák alapján kell, a sima pálcikák ára 1 Euro, a piros pálcika pedig 2 Euro! 

Élvezd a pezsgést, vedd fel Barcelona ritmusát!
Tapas és montaditos

Tudni szeretnéd, hol a legfinomabb Barcelonában a churros?

Ó, hát persze, hogy tudni szeretnéd! Ki ne kóstolná meg szívesen ezt a fánkkülönlegességet? A Granja Dulcinea, a La Nena, a Granja La Pallaresa, a Xurreria Trebol, és a Churrería Laietana pótolhatatlan ízeket tartogat számodra, és a forró csokiról sem kell lemondanod!  

Churros

Barcelonából sosem elég! 

Fedezd fel, milyen a La Rambla, Barcelona híres sétálóutcája, sétálj végig rajta nappal és este is, ismerkedj meg a helyi bazárokkal, és bárokkal, és szerezz be egy kis szuvenírt, amiről mindig ez a mesés utazás jut majd eszedbe. 

Élvezd a pezsgést, vedd fel Barcelona ritmusát!
La Rambla

Szereted az adrenalinbomba programokat? Próbáld ki a felvonót, amely a Montjuic hegyre visz fel a tengerpartról! Repülj át a kikötő fölött, gyönyörködj a városban, és figyeld meg alaposan a 2 kabint, amelyben 20-20 fő fér el kényelmesen. Bár 70-90 méteres magasságban haladnak, ez kevésbé ad okot az izgalomra, a kabinok mérete annál inkább. Ha nem szereted a zsúfolt helyeket, hagyd meg ezt a felvonós élményt másnak! 

Ha pedig csak sétálnál egyet egy helyi parkban, arra is van lehetőség, ráadásul nem is kevés! Közel 70 álomszép park vár a városban, ahonnan biztosan nem távozol élmények nélkül! 

Az ízekre, a színekre, a zenére és a sok-sok látnivalóra alig-alig lehet előre felkészülni. Ha mégis megtennéd, nézd meg a Vicky Cristina Barcelona című filmet, és hangolódj rá Barcelona ritmusára! 

(fotók: shutterstock)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%