Külföldi kalandokRomantikus kikapcsolódás

5 lélegzetelállító panoráma, amit ne hagyj ki, ha Barcelonában jársz

1 perces olvasási idő

A csodálatos katalán fővárost, Barcelonát látni, sőt érezni kell! Fedezd fel a modern és egyedi építészeti remekműveit és szippantsd be a különleges hangulatát. Pipáld ki a kötelező látványosságnak számító Sagrada Famíliát, azaz a több, mint 135 éve épülő templomot, és lehetőleg minél több további Gaudi által tervezett híres épületet.

Barcelona, háttérben a Sagrada Familia templom

Élvezd a város pezsgését, barangolj a Gótikus negyedben, kóstold meg a mediterrán ízeket a helyi éttermekben, tapas bárokban, kávézókban, töltődj fel a La Ramblán sétálva és látogasd meg a népszerű La Boqueria piacot, hogy a színek, az illatok, a nyüzsgés és a jókedv, a kedvesség magával ragadjon!

La Boqueria piac

Kedvenc látnivalóim, ahonnan mesés panorámában gyönyörködhettem:

Güell park

A világ egyik legszebb parkjaként tartják számán. A Güell park egy mesebeli helyszín, egy fantáziavilág, egy Gaudi által tervezett építészeti csoda.

A bejáratnál két házat találunk, az egyik a művész egykori lakóháza, amely ma múzeumként működik. Kreatív, nem mindennapi alkotások, érdekes geometriai formák, csodaszép csempedíszítések és különleges növények között sétálhatunk, miközben élvezzük a városra nyíló lélegzetelállító kilátást.

Tudtad?

A híres katalán építész, Antoni Gaudi több épülete is felkerült az UNESCO Világörökség listájára, így a Güell park, a Güell-palota, a Casa Batlló, a Casa Milá (vagy La Pedrera) és a Sagrada Familia is.

Güell Park

TIPP:

A Güell parktól kb. 20 perces sétával elérhetjük a Bunker del Carmelt, ahol Barcelona egyik legnagyszerűbb panorámáját vagy akár a naplementét élvezhetjük egy nem zsúfolt, kevésbé ismert kilátóhelyről.

Montjuic

A hatalmas parkban található az olimpiai stadion és számos múzeum, köztük a Katalán Nemzeti Szépművészeti Múzeum, mely Barcelona legnagyobb, legjelentősebb múzeuma és a Mágikus vagy Táncoló szökőkút.

A különböző színekben pompázó, zenélő szökőkút remek látványosság. A domb tetején látható a Castell de Montjuic, egy monumentális erődítmény, a várfaláról, illetve a környékéről bámulatos kilátásban lehet részünk.

Érdemes megnézni az olimpia stadion közelében fellelhető botanikus kertet is. Libegővel is megtehetjük az utat a Montjuicról a tengerpartig, vagy a parton lévő toronyból fel és élvezhetjük a fantasztikus panorámát.

Tibidabo

A környék legmagasabb hegyéről, az 512 méter magas Tibidabo-hegyről lenyűgöző kilátás nyílik a városra. A csúcson egy vidámpark illetve egy meseszép katolikus templom, a Temple de Sagrat Cor áll. A templom tetejénél lévő óriási bronz Krisztus-szoborhoz ellátogatva a legszebb panorámában gyönyörködhetünk.

TIPP: A templomtól 10 perces sétatávolságra a futurisztikus kinézetű tv-tornyot találjuk, melynek 10. emeletén Barcelona legmagasabban lévő kilátópontján állhatunk és 580 méter magasságból tekinthetünk le a városra.

Parc de la Ciutadella

Ha szeretnénk kicsit megpihenni, érdemes a csodálatos környezetben található Ciutadella parkot, Barcelona központjának szinte egyetlen zöld övezetét választani.

Parc de Ciutadella

A park fő látványossága a hatalmas szobrokkal díszített szökőkút és a tó, amelyen csónakázni is lehet, de itt található az állatkert, a természettudományi múzeum és a katalán parlament épülete is. Remek program, igazi kikapcsolódás és feltöltődés a zöld papagájokkal, pálmákkal, úszkáló kacsákkal tarkított park látogatása.

TIPP: Az Arc de Triomf, Barcelona diadalíve csak egy rövid sétára van a Parc de Ciutadellától.

Montserrat

Nehéz belesűríteni Barcelona szebbnél szebb, izgalmasabbnál izgalmasabb látnivalóit egy hosszú hétvégébe, mégis, ha van egy plusz napunk, ne hagyjuk ki a közeli Montserrat-hegyet.

A belvárosból vonatra szállva 1 órás út vár ránk, majd libegővel vagy hegyi vasúttal juthatunk fel a 11. századi bencés apátsághoz. A kolostor melletti bazilikában őrzik a „Fekete Madonnát”, ezért fontos zarándokhely.

Montserrat

A kolostorba a belépés ingyenes, a kihagyhatatlan látogatás után érdemes a különleges, elképesztő sziklaformációk felé indulni tovább. Lélegzetelállító látványt nyújt a táj!

A kolostortól a Sant Joan siklóval, majd gyalog tovább lehet menni a hegy legmagasabb pontjához, a Sant Jeroni csúcshoz. Hihetetlen élmény, életünk egyik legcsodálatosabb kilátása fogad minket!

/Fotók: Deák-Ember Ágnes/

 


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
100%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%