Site icon Szallas.hu Blog

10 különleges és titkos látnivaló Somogy vármegyében


Ha rajongtok az izgalmas tájakért, különleges látnivalókért, de már bejártátok az ország legfelkapottabb helyeit, gyertek, kalandozzatok velünk Somogy vármegyében! Szuper kirándulási lehetőségek és kevésbé ismert, titkos látnivalók is várnak rátok!

10 különleges és titkos látnivaló Somogy vármegyében

Különleges látnivalók a Balaton déli partján

Természetesen a látnivalók sorát a Balaton parti különlegességekkel kezdjük, de talán ezek között is tudunk olyat mutatni, ami újdonság lesz.

1. A siófoki Fordított Ház

Szédületes élmény vár rátok Siófokon, ha ellátogattok a híres Fordított Házba. Hogy mitől olyan különleges ez a hely? A berendezése egy teljesen átlagos otthonra emlékeztet, de az egész ház a feje tetején áll megtréfálva így az érzékszerveket. Éppen ezért, akik egyensúlyzavarban szenvednek, csak óvatosan próbálják ki, mert teljesen megfordul velük a világ.

A kétszintes házban berendeztek egy nappalit, konyhát és fürdőszobát is. Ha bejelentkezve foglaltok szállást az oldalon, 10% kedvezményt kaptok a belépő árából.

Fordított ház, Siófok

2. Bella Állatpark Siófokon

A családias hangulatú állatparkot egészen biztosan imádni fogják nem csak a gyerek, de még a felnőttek is. Siófok központjából akár egy pár perces sétával elérhetitek ezt a különleges kis farmot, ahol csupa barátságos állattal találkozhattok. 

A park különlegességét a szabadon sétálgató állatok adják, akiket bátran meg is lehet simogatni, ha pedig egy kis Zoo csemegével kedveskedtek nekik, garantált, hogy barátságot köttök. Találkozhattok itt különféle háziállatokkal, de tevével, kenguruval, szurikátával, alpakával, zebukkal, struccokkal és sok más különleges állattal is.

Az állatpark extra szolgáltatása a kalandpark, amit 120 cm fölött lehet kipróbálni. A Szallas.hu-n foglalók 20% kedvezményt kapnak a belépőjegy árából.

Bella Állatpark, Siófok

A legjobb siófoki szállásokat itt találjátok >>

3. József Attila Emlékház Balatonszárszón

Egy igazán különleges Somogy vármegyei látnivaló a József Attila Emlékház, amit a balatonszárszói villasoron alakítottak ki az egykori Horváth-panzióból. Érdekessége, hogy ebben a házban töltötte utolsó napjait a költő, és innen indult 1973. december 3-án a végzetes sétájára.

Az állandó kiállítás főként József Attila életének utolsó időszakát idézi fel, láthatók itt korábban nem publikált fotók és dokumentumok is. Ha a Szallas.hu-n foglaltok szállást, a belépőjegy árából 10% kedvezményt kaptok.

József Attila Emlékház, Balatonszárszó

Balatonszárszón ezeket a szállásokat ajánljuk >>

4. Szántódpusztai Majorság Szántódnál

Azért a Balaton parti települések is rejtegetnek titkos, vagy legalábbis kevésbé ismert látványosságokat. Ilyen például a Szántódpusztai Majorság, aminek története az 1780-as évekig vezethető vissza. Ha érdekel a falusi kultúra és a 19-20. századra jellemző mesterségek, esetleg szívesen ki is próbálnátok őket, akkor ez egy kihagyhatatlan program számotokra.

A majorság több épületből áll, a jegyet a Fogadó épületben lehet megváltani. A Kiskastélyban és a Magtárban kiállítások láthatók, a Póniistállóban állatsimogatót alakítottak ki, az Öregcsárdában pedig jelenleg vendéglátóegység üzemel. Ha szívesen hazavinnétek valami apró kis szuvenírt, a Ménescsárda épületében kialakított ajándékboltban válogathattok.

Szántódpusztára akár egy teljes napot is rászánhattok, mert a kisebbeknek még játszóteret is építettek a majorság területére.

Szántódpusztai Majorság – Magtár, Szántód

Szállások Szántódon >>

Titkos látnivalók Somogy vármegye kevésbé ismert zugaiban

5. Zselici Csillagpark

A Zselici Tásvédelmi Körzet szívében alakították ki a Zselici Csillagparkot, ami felejthetetlen élménnyel gazdagítja látogatóit. A térség különlegessége, hogy errefelé kevés a mesterséges fény, aminek köszönhetően rendkívül alacsony a fényszennyezettség és így láthatóvá válnak a csillagok.

A park területén egy csillagvizsgálót, egy kilátót és több pihenőhelyet is kialakítottak. A kilátót és a csillagvizsgáló kiállításait, előadásait semmiképpen ne hagyjátok ki, de ha szeretnétek még különlegesebbé tenni a zselici vakációt, akkor vegyetek részt egy csillagnéző túrán is.

A Szallas.hu oldalán szállást foglalók a nappali programok árából 10% kedvezményt kapnak.

Zselici Csillagpark, Zselickisfalud

A különleges program mellé egy igazán különleges szállást is ajánlunk >>

Még több szállás a környéken >>

6. Szarvasfarm Bőszénfán

A Kaposvártól mindössze 18 kilométerre lévő Bőszénfa egy nem mindennapi titkos látnivalót rejteget. Egy különleges farmot, ahol több mint 1500 gímszarvas, dámvadak, muflonok, őzek és vaddisznók is élnek, de tenyésztenek itt háziállatokat is.

Ha többet is szeretnétek megtudni az ország legkülönlegesebb vadasparkjáról, itt elolvashatjátok, milyen attrakcióval várják a látogatókat >>

Szarvasfarm, Bőszénfa

Bőszénfa környékén ezeket a szállásokat ajánljuk >>

7. A Szennai Skanen

Somogy vármegye egyik különleges és népszerű látnivalója a Szennai Skanzen, ami a mi TOP 10-es listánkról sem hiányozhat. A Zselici Tájvédelmi Körzet területén lévő skanzenben a Zselic népi építészetét és Somogy gazdag kulturális örökségét ismerhetik meg a látogatók. A skanzen izgalmas program az egész család számára.

Szennai Skanzen

Szennán és környékén hangulatos vendégházakat találhattok, itt tudtok válogatni >>

8. Katica Tanya Élményközpont Patcán

Egy teljes napot szánjatok rá a patcai Katica Tanya Élményközpont látogatására, mert talán még ez is kevés lesz, hogy mindent felfedezzetek és mindent kipróbáljatok itt. 

A 13 hektáros terület egy valóságos élményparadicsom az egész család számára, ahol a látogatók bepillantást nyerhetnek a tanyasi élet mindennapjaiba, és olyan izgalmas foglalkozásokon vehetnek részt, mint például a kenyérdagasztás, a viaszkéz készítés, kreatív pólófestés, ügyességi játékok, állatsimogatás és állatetetés.

Akik a Szallas.hu oldalán foglalnak szállást a somogyi vakációhoz, 15% kedvezményt kapnak a belépőjegy árából.

Katica Tanya Élményközpont, Patca

Szállások Patca környékén >>

9. Petesmalmi Vidrapark Lábod mellett

Kevesen tudják, de Belső-Somogy európai „vidra-nagyhatalomnak” számít. A Petesmalmi Vidraparkban kitáblázott tanösvényen haladva ismerkedhettek meg nem csak a vidrákkal, hanem a környék élővilágával is. A vidrák élőhelyéhez hangulatos erdei út vezet egy erdő által körülölelt tavas területen.

Azzal számolni kell, hogy mivel ez a vidrák természetes élőhelye, nincs arra garancia, hogy vidrával is összefuttok a séta során. A vidrabemutató helyen a természetes vidrakotorékot utánzó kifutónál viszont láthatjátok az ott élő vidrapárost, Lucát és Bendegúzt.

Petesmalmi Vidrapark, Lábod

Ha Lábod közelében szeretnétek megszállni, ezeket a szállásokat ajánljuk >>

10. Szent László Nemzeti Emlékhely Somogyvárnál

Somogyváron, a mai emlékhely területén évszázadokig virágzó apátság állt, amit Szent László király alapított. Az ő tiszteletére a romok ma emlékhelyként funkcionálnak, az itt lévő látogatóközpontban pedig interaktív kiállítás kereteiben mutatják be a helyet, és Szent László munkásságát.

Érdemes megmászni az emlékhely területén magasodó, háromemeletes kilátót is, ahonnan belátható a monostor teljes alaprajza, és a környék szépséges panorámája.

Szent László Nemzeti Emlékhely, Somogyvár

Ha egy nagyon különleges szálláson pihennétek, a közeli Krisna-völgyben lévő Gurudeva Bhavana Vendégházat érdemes kipróbálni.

Még több szállás a közelben >>

Somogy vármegye rengeteg izgalmas kalandot és titkos látnivalót tartogat, ami csak arra vár, hogy felfedezzétek! Szállások Somogyban >>

Mesés kirándulóhely a Deseda-tónál >>

(Képek: Szallas.hu)


Exit mobile version