Site icon Szallas.hu Blog

3 szállás, ami egyben állatfarm is – A kicsik és az örök gyerekek legnagyobb örömére


Azt tapasztaljuk, a gyerekkel való utazás megtervezése (főleg, ha még kisebb) mindig egy kicsit körülményesebb. Sokkal több szempontot kell figyelembe venni, és kevesebb tér marad a spontaneitásnak.

A legfontosabb tényező a jó szállás kiválasztása, hiszen ha ez megvan, már nyert ügyünk van. Most 3 olyan gyerekbarát szállást mutatunk be, ami egyben állatfarm is. Így egy kalap alatt a családi program egy részét is kipipálhatjátok.

1. Irány az Őrség, pihenjetek az Őrségi Patakparti Alpaka Panzióban Kisrákoson

Az Őrségi Patakparti Alpaka Panzió több szempontból is különleges szállás. Ha természetközeli élményekre vágytok, ez a hangulatos kis családi szálláshely kitűnő bázisa lehet a kirándulásaitoknak. Itt még akkor sem fogtok unatkozni, ha nincs kedvetek kimozdulni a szállásról.

A panzió egy 14 hektáros, mesebeli réten fekszik tölgyesekkel és bükkerdővel körülölelve. Kertjében hangulatos lugas és egy kis tavacska is található. A hozzá tartozó réten pedig békésen legelésznek az itt élő bocik.

Kertben legelésző tehenek

A szobák között találhattok kisebb, 2 fő részére ideális és nagyobb, akár 6 fő befogadására alkalmas lakosztályokat is. Ezeket néhány éve felújították, sőt, nemrég elkészült a panzióhoz tartozó lombház is, ami szintén nagyon népszerű a vendégek körében.

Saját éttermük nincs, de reggelit lehet kérni. Ezt az itt megszálló vendégek kivétel nélkül dicsérik az értékelések alkalmával. Egyébként egy nagy, jól felszerelt közös konyha is tartozik a panzióhoz, de szabadtéri sütésre-főzésre is van lehetőség a kertben.

A panzió tulajdonosai üzemeltetik a Kisrákostól 4 kilométerre található Őrségi Patakparti Alpaka Farmot Szaknyéren, amit csak azon kiváltságosok látogathatnak, akik a panzióban vendégeskednek. Nekik a látogatás ingyenes, de érdemes tudni, hogy a házigazdákkal egyeztetni kell időpontot, mert a farmnak nincs állandó nyitva tartása.

Egy biztos, ezt a helyet nemcsak a gyerekek, de a felnőttek is imádni fogják.

Alpakák

Még több gyerekbarát szállás >>

Kirándulástippek a környéken:

Pankaszi harangláb

2. Hamisítatlan vidéki hangulat: Kerca BioFarm Kercaszomoron

Még mindig az Őrségbe invitálunk benneteket, de most meg sem állunk a szlovén-magyar határig, egészen pontosan a festői Kercaszomorig. Itt található a Kerca BioFarm, ami egy egészen különleges gyerekbarát szállás.

A 10 hektáros birtok a Kerca-patak partján fekszik és rengeteg élményt tartogat az itt pihenő vendégek számára. A házigazdák andalúz lovak és szürkemarhák tenyésztésével foglalkoznak, és azt is megengedik, hogy a szállóvendégek kedvük szerint részt vegyenek a farmon élő állatok gondozásában. Emellett van lehetőség lovaglásra, sőt, a szálláshoz tartozik játszótér és kültéri szezonális medence is.

A BioFarmon saját étterem működik, ahol ízletes ételek közül válogathatunk.

A farm fantasztikus szállásai között foglalhatók kisebb-nagyobb parasztházak, hangulatos faházak, sőt, még romantikus bungalow is, attól függően, éppen mihez van kedvünk. Egy biztos, már maga az állatfarmon eltöltött idő is szuper családi program, de a BioFarmon több napot is el lehet úgy tölteni, hogy egy percig sem unatkozik a család.

Még több gyerekbarát szállás >>

Ha felfedeznétek a környéket is, ezeket a helyeket ajánljuk:

Pityerszeri Skanzen, Szalafő

3. Gyerek- és állatbarát üdülőfalu: Club Dobogómajor Cserszegtomajon

A cserszegtomaji Club Dobogómajor nemcsak gyerekbarát szállás, hanem még négylábú kedvenceinket is szívesen látják.

Büszkék arra, hogy 2020-ban környezettudatosságuknak és környezetvédelmi törekvéseiknek köszönhetően elnyerték a Zöld Szálloda 2021-2022 ezüst fokozatát, és a mai napig igyekeznek ezt a vonalat erősíteni szolgáltatásaik terén. Ennek egyik fő eleme a saját kis állatfarmjuk, ahol a gyerekeknek igyekeznek bemutatni a vidéki élet és az állattartás szépségeit.

Gyerekbarát szállás lévén két játszótérrel, rossz idő esetén pedig játszóházzal járnak a kicsik kedvében. A felnőtteket fitnesz terem, beauty szalon és uszodablokk is várja.

A Club Dobogómajor is azon szálláshelyek táborát erősíti, ahol minden megtalálható egy helyen, így nem feltétlenül kell további családi programokon törni a fejünket, hiszen a fent felsoroltakon kívül helyben van lehetőség sportolásra, lovaglásra is. Tágas családi szobaik mellett kisebb, stúdió szobákat is kínálnak, ahol első sorban párok pihenhetnek.

A magyaros ételeket kínáló saját éttermüket is érdemes kipróbálni, mert a Szallas.hu vendégértékelései alapján még senkinek nem okozott csalódást.

Még több gyerekbarát szállás >>

Programok és látnivalók a farm környékén:

Hőlégballonozás a Balatonnál – Balaton Ballooning, Cserszegtomaj

Extra szállás tipp: Ha extrém állatfarmot is bevállaltok, pihenjetek az ország egyetlen dínósimogatójánál >>

Ha ti is szívesen eltöltenétek néhány napot egy olyan szálláshelyen, ami egyben állatfarm is, a fenti helyek bármelyike jó választás lesz.

Mutatunk néhány különleges állatparkot Magyarországon >>

(Képek: Szallas.hu)


Exit mobile version