Site icon Szallas.hu Blog

Pangea Hotel, ahol Magyarország egyetlen dinósimogatója vár!


Van egy szabad hétvégétek, de nem tudjátok, mit csináljatok, hová menjetek? Mi legyen a program gyerekekkel? Kétgyermekes anyukaként nekem is nagy kihívást jelent, hogy merre induljunk hétvégente. Mindkét kisgyermekem rajong az állatokért, így már egy ideje terveztük a híres Nyíregyházi Állatpark és a Hotel Pangea felfedezését.  

Dinópark Nyíregyházán

Irány a Nyírség, a családi programok paradicsoma!

Mindig találtam egy megfelelő indokot, hogy miért ne utazzunk, mint például: túl messze van, túl hideg van még, nem elég oda egy hétvége…. Néhány hete azonban erőt vettem magamon és engedtem az unszolásnak. Pénteken kocsiba pattantunk az élményekre éhező gyerekeimmel és meg sem álltunk Nyíregyházáig. Budapestről kicsivel több, mint két óra alatt (végig autópályán) megérkeztünk és szerencsénkre a kicsik végig aludták az utat. Útra kel a család! Tippek és tanácsok autós utazáshoz >>

Pangea Hotel a Nyíregyházi Állatkertben – szállodateszt gyerekekkel

Miért pont a nyíregyházi Jurassic Parkba indultunk?  

A szállásunkat a nemrég megnyitott Pangea Hotelbe foglaltuk. Hogy miért pont ide? Több érvem is volt:

Pangea Hotel Nyíregyháza

Hotel Pangea: Magyarország egyetlen állatkerti szállodája és dinósimogatója

A Pangeában minden az állatokról szól. Már érkezéskor szembetűnt, hogy a dinós koncepciót komolyan veszik, nem merül ki egy-egy színes poszterben a történet és nem csak amolyan mondvacsinált vendégcsalogató.

A szálloda egyediségét jól tükrözi, hogy a szobákat számozás helyett vadon élő állatokról nevezték el: összenyitható szobáink a zsiráf (kislányom kedvenc állata) és az orrszarvú nevét viselték, így a kicsik is gyorsan megjegyezték, melyik szobában lakunk. Az állatos téma persze a szobákban is megjelent, minden egyes szobát egyedi állatos falfestmények díszítenek és az ágynemű is állatos huzatot kapott.

A gyerekek legnagyobb meglepetésére minden szobában mini popcorngépekkel kedveskednek a lakóknak.

Teraszunk a népszerű Sóstóra nézett. Kisfiam azonnal kiszúrta a horgászokat, akiket rögtön meg is látogattunk, nagy lelkesedéssel kérdezte végig őket a pecázás rejtelmeiről.

Kilátás a Sóstóra

A szálloda kertjében meglátogattuk a híres dinós játszóteret is, amit dinoszauruszrajongó fiam hatalmas vigyorral az arcán vett birtokba, szinte ki sem lehetett robbantani.  

A parkban a felnőttek számára pingpongozási és lengő tekézés is biztosított. Aki csupán pihenésre vágyik, választhat a kert egyik kényelmes fotelje vagy hintája közül, míg a gyerekek élvezik a játszótér kínálta lehetőségeket.

A szálloda játszószobája az első emeleten kapott helyet, szerencsénkre az ugyanezen az emeleten voltunk elszállásolva mi is, így a gyerekek kedvükre jöttek-mentek. Zsombiék a hétvége alatt a játszószoba igazi törzsvendégeivé váltak, nagyon jól szórakoztak, ami igazán jól jött a borúsabb időben.


1. nap – Programok a Hotel Pangea közelében: Nyíregyházi Állatpark

A Nyíregyházi Állatparkba az út a Pangea Hotel kertjén keresztül vezet, egy privát bejáratot biztosítanak a vendégek számára. A többszöri Európa-díjas SóstóZoo méltán viseli a kitüntetéseket.  A látogatás során megismerkedhetünk a hét kontinens állatvilágával, és megfigyelhetjük, hogyan élnek a világ különböző részein az állatok. A parkban igazán különleges fajokkal is találkozhatunk, mint a fehér tigris, komodói sárkány, indiai orrszarvú, afrikai elefánt, fehér oroszlán és a nemrég született bébi víziló. Az állatvilág mellett a növényvilág széles spektrumával is megismerkedhetnek a látogatók. A 30 hektáros tölgyerdő parkban csaknem 500 faj több mint 5000 egyede talált otthonra.


Útikalauz a Nyíregyházi Állatparkhoz – így fedezd fel az élővilágot!

Az Ócenáriumnál kezdtük a bejárást, ahol a vizek legnyűgöző állatvilágát ismertük meg. Részt vehettünk egy látványetetésen is, ahol élőben nézhettük, hogyan etetik az Ócenárium cápáit.

Majd átmentünk a Zöld Piramis részbe, itt Ázsia és Indonézia élővilága tárult elénk, hatalmas vízeséssel és függőhidakon áthaladva ismerkedhetünk az itt élő hüllőkkel.

A Tarzan Ösvényen haladva megcsodáltuk a magasból Afrika gazdag állatvilágát: zebrákat, zsiráfokat, antilopokat, hogy csak néhányat említsek.

Zsiráfok a Nyíregyházi Állatparkban

Persze bőven akadt még látnivaló: ne hagyjuk ki Ausztráliát, a Sarkvidéket, az Andoki kalandot és a Viktória-házat se!

+TIPP: Kisgyerekesek számára ajánlott a Kocsikázoo, aminek segítségével könnyedén bejárhatjuk a hatalmas park területét.

Gyerekbarát szolgáltatások a Nyíregyházi Állatparkban

A terület teljesen gyerekbarát: több étterem, vendéglátóegység került kialakításra, sok a mosdó, sőt még pelenkázási lehetőséget is biztosítanak.

Mikor érdemes a Pangea Hotelbe és a Nyíregyházi Állatkertbe látogatni?

Tavasztól őszig bármikor. Érdemes akár 2 napot is rászánni a látogatásra, főleg, ha kisebb gyerekekkel tervezzük a kirándulást. Az első néhány órát szinte futva tettük meg a kicsikkel, annyira szerettek volna mindent látni, hogy ide-oda rohangáltak. A kezdeti lelkesedésük azonban néhány óra múlva alábbhagyott, főleg Zorié. Így gyorsan beszereztünk egy kiskocsit, amivel már könnyebben haladtunk.

+TIPP: Látogass több napra a Nyíregyházára és a Nyíregyházi Állatparkba, így tuti lesz időd kipróbálni az állatbemutatókat is, mint a papagáj- és fókashow-t! Részletek és foglalás >>

Fókashow a Nyíregyházi Állatparkban

Gyerekprogramok a Sóstó körül

Igyekeztünk felfedezni a környék más atrakcióit is, ám nem jutottunk messzire. A Sóstói játszótér beszippantotta a gyerekeket. A teljesen felújított játszó egy hatalmas várral a közepén, ami több irányból is bevehető, igazi kihívás volt a gyerekek számára. A modern hintákat pedig egyszerre élvezheti a családi minden tagja.

A tóparton sétálva bukkantunk egy szuper gyermekbarát étteremre, a Colorádó Étteremre, ahol akár kint is elfogyaszthatjuk ebédünket. Bent egy szuper kis játszórész biztosított a gyerekek számára.


2. nap – Programok a Hotel Pangea közelében: Aquarius Élményfürdő

Szombat délelőtt esősre fordult az idő, így az Aquarius Élményfürdőben töltöttünk el néhány önfeledt órát. A fürdő csupán 5 perc sétára volt a Hotel Pangea épületétől. A terület nem nagy, de éppen megfelelt a család minden tagjának.

A felnőtteket és szülőket gyógymedence, élményfürdő és egy jó kis szaunarészleg várja.

A gyerekek számára a fénypont az önálló gyermek részleg, ahol többfajta méretű medencével és élményelemekkel, valamint játszórésszel pancsolhatnak.  Mindez a Dzsungel könyve és Maugli mesehős világát idézi.


Bakancslistás programok Nyíregyházán

Annyira gyorsan eltelt a 2 napos wellness hétvége, hogy a tervezett programok egy részét tudtuk csak megvalósítani. A híres Falumúzeumba nem jutottunk el, de egy belvárosi kávézót vagy pizzériát sem ejtettünk útba. Viszont, ami késik nem múlik, a gyerekek már kérdezték, mikor megyünk újra.

Mindenkinek ajánlom, aki szereti a természetet, az állatokat és egy igazán felejthetetlen élményre vágyik.

Foglalj szállást a Nyíregyházi Állatkertben lévő Pangea Hotelbe! >>>>

(Fotó: Pajor Csilla)


Exit mobile version