Hű! - A Szallas.hu új hűségprogramjaKéktúra

Így szerezz 20% szálláskedvezményt az Országos Kéktúra első szakaszával 

1 perces olvasási idő

Járd végig az Országos Kéktúra első szakaszát, és szerezz az úttal 20% kedvezményt a következő foglalásaidra Szallas.hű tagként. Mutatjuk, mit érdemes tudnod az első szakasz élményeiről, és arról, hogyan juthasz kedvezményekhez a következő utadra! 

Szerezz 20% szálláskedvezményt! 

Az út hossza miatt célszerű több helyen is szállást foglalni. Amellett, hogy a lábaid is megpihennek, ha egy 6-7 napos túrával számolsz, és eközben legalább 5 szálláshelyen pihensz meg, azonnal eléred a Szallas.hu hűségprogramjának 3. szintjét, amivel 20% kedvezményt szerezhetsz a következő foglalásaidra.  Hogyan? 

A Szallas.hu hűségprogramjában a 3. szint eléréséhez 5 leutazott foglalásra van szükség.  Így akár 20% azonnali hűségkedvezményt kapsz válogatott szálláshelyeken, illetve ajándék programkuponok is járnak neked. Ezekkel többek között kedvezményesen ehetsz éttermekben, látogathatsz múzeumokat, állatkerteket, vagy fürdőket.  

Mi is az az Országos Kéktúra?

Kirándulásaid során biztosan sokszor haladtál már olyan jelzést követve, amely egybeesik az Országos Kéktúra útvonalával. Vajon mi is pontosan az Országos Kéktúra és miért kerül fel szinte minden túrázó bakancslistájára? 

Az OKT, Kéktúra, vagy teljes nevén Országos Kéktúra Magyarország északi tájain haladó, folyamatos, jelzett turistaút, amelynek az útvonala a Kőszegi-hegységben található Írott-kőtől a Zempléni-hegységben fekvő Hollóházáig vezet. A klasszikus felosztásban 27 szakaszra bontott Kéktúrát bárki teljesítheti, hossza 1172,5 km

Így szerezz 20% szálláskedvezményt az Országos Kéktúra első szakaszával 

Így indulj neki a Kéktúrának >>

Az Országos Kéktúra első szakasza: Írott-kő–Sárvár

Máris kedvet kaptál ahhoz, hogy teljesítsd az Országos Kéktúra első szakaszát? Nincs más dolgod, mint alaposan megtervezni a túrát, és azután útnak is indulhatsz.

Az első szakasz távja 72,5 km, ami felfelé 570 méter, lefelé 1290 méter szintemelkedéssel jár. Nagyjából 19 óra alatt lehet megtenni, eközben 9 bélyegzőhelyen haladsz keresztül. 

Mielőtt útnak indulnál, érdemes szállást foglalni, és 1-2 napot a történelmi Kőszegre szánni, hogy felkeresd a Jurisics-várat, a Hősök Tornyát, az Óház-kilátót és a Szulejmán-kilátót. A Hétforrást a túra is érinti majd. Kőszegen tehát kétszer is megszállhatsz, először a túra megkezdése előtt, majd az első nap (Írott-kő – Kőszeg szakasz) legyűrése után.  

Top kőszegi látnivalók >>

Így szerezz 20% szálláskedvezményt az Országos Kéktúra első szakaszával 
Hétforrás, Kőszeg

Ha kibővítenéd a Kéktúrát, a kőszegi városnézés előtt Szombathelyen is eltölthetsz egy kis időt, hogy felfedezd a Vasi Skanzent, az Iseum Savariense Régészeti Műhely és Tárházat, vagy a mesés Kámoni Arborétumot. Jól hangzik, nem igaz? 

Látnivalók és programok Szombathelyen >>

Kámoni Arborétum, Szombathely

A szombathelyi és kőszegi városnézés után kezdődhet a túra, aminek a kiindulópontja a Dunántúl legmagasabb kiemelkedése, az Írott-kő. A hegyvidékes részen több kilátót is érint az útvonal, míg a völgyekben források mentén vándorolsz majd. 

Később a sík vidék is tartogat szépségeket, arborétumok, parányi települések, kastélyok és erdők keresztezik az utad. 

Amikor az első szakasz végén megérkezel Sárvárra, szinte biztosan nem akarsz még hazatérni. A város – Kőszeghez hasonlóan – számos programot és látnivalót tartogat, ilyen pl. a Nádasdy-vár, az arborétum, a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő, a Csónakázó-tó és a kalandpark

Programtippek Sárváron >>

Így szerezz 20% szálláskedvezményt az Országos Kéktúra első szakaszával 
Nádasdy-vár, Sárvár

Top 5 szálláshely a Kéktúra első szakaszához

A következő szálláshelyeken a túra előtt és után is pihentető élményben lesz részed. 

Szürke Juhar Vendégház Szombathely

A vendégház öt apartmannal, összesen 24 férőhellyel várja vendégeit, akik a városban terveznek városnézést, vagy a környéken kirándulnának. A légkondi, a wifi és a parkolás is ingyenes. 

Aurora Apartman Kőszeg

A 2 férőhelyes apartman csendes környéken fekszik, néhány perces sétára a történelmi belvárostól. A gyerekeket játékok és könyvek várják a szálláshelyen. 

Rapszódia Apartmanház Kőszeg

Az apartmanháztól Kőszeg történelmi óvárosa gyalogosan is könnyedén megközelíthető. Az 1 db családi 4 fős és a 3 db 2 fős apartman mindegyikéhez önálló konyha és fürdőszoba tartozik. 

Festetich Kastély és Zsuzsanna Hotel Szeleste ***

Bükfürdőtől pár perces autóútra, nyugodt, festői környezetben, egy 13 hektáros arborétum ölelésében fekszik a 150 éves Festetich Kastélyszálló és mellette a modern Zsuzsanna Hotel, amely gyógyvizes medencékkel kényezteti vendégeit. 

Holdvirág Hotel Sárvár

Sárvár csendes részén, mégis közel a városközponthoz, a Nádasdy-várhoz közel helyezkedik el az újonnan felújított hotel. A modern berendezés, a színes környezet és a kényelmes ágyak garantáltan visszacsalogatnak máskor is a szálláshelyre.

Ugye jól hangzik, hogy egyetlen hosszú túrával máris eléred a Szallas.hu 20%-os kedvezményét? Lehetséges, hogy már azon gondolkodsz, hogyan cserkészd be a Kéktúra további szakaszait is? Mutatjuk, hol foglalhatsz kedvezményesen Hű! tagként szálláshelyeket >> 

5 mesés Kéktúra szakasz >>

(Képek: Szallas.hu, shutterstock.com)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%