Őszi élményszüretCsaládi kiruccanásCsobbanóhelyekProgramok hétvégéreVárosnézésekVidéki vendégség

Gyula, a tökéletes őszi úti cél

1 perces olvasási idő

Az őszi utak talán a legjobbak: nincs már kánikula, de még túl hideg sem. Ha a tökéletes őszi úti célt keresed, ahol csodás fürdő, látnivalók, gasztronómiai élmények és még kulturális programok is vannak, akkor jó helyen jársz. Irány Gyula! Mutatjuk, mi minden vár itt az ősszel.

Kihagyhatatlan programok Gyulán

A Gyulai Várfürdő az év minden szakában tökéletes program, de ősszel még különlegesebb élményben lehet itt részed. Október 5-én és 6-án a Szaunázók hétvégéjével várnak. Ez idő alatt tematikus felöntések lesznek a Castello szaunaparkban, amelyek szombaton 14 órától kezdődnek és egészen vasárnap 18 óráig tartanak. A kültéri szaunák mellett elérhetőek lesznek a beltéri és kültéri gyógymedencék is. Érdemes még kipróbálni az ősszel és szombatonként elérhető Éjszakai fürdőzést is.

Október végéig változatos programokkal készül a város Tourinform irodája. Nem érdemes kihagyni a vezetett sétát a könyvtárban és a Japánkertben vagy az Elixbeer Sörfőzde látogatást és sörkóstolót sem. A Gyulavári Kastély mellett található sörfőzde a hagyományos sörök mellett különlegességeket és bio minősítésű termékeket is árul. Nem kell aggódni az odajutás miatt sem. A részvételi díj tartalmazza a transzfert Gyulaváriba, a sörkóstolót, és a szakvezető általi betekintést az Elixbeer Sörfőzdébe is.

Különleges gasztroélmények Gyulán

A Minőségét megőrzi! mottóval szervezett 19. Múzeumok Őszi Fesztiválja országos programsorozatában Gyula is részt vesz. A 2024. szeptember 29. és november 10. közötti eseményen olyan különleges kulturális és gasztroprogramokon vehetsz részt, mint például az Almásy-kastélyban a Munkácsy kedvencei című előadás, ahol megismerheted, kik voltak a festő barátai és szerelmei és melyek voltak a kedvenc ételei. A tárlatvezetés után a festő egyik kedvenc csemegéjét is megkóstolhatod a kastély kávézójában.

Ne hagyd ki a Finomságok a Ladics-házban nevű programot sem, ahol a 19. században a polgárság körében népszerű ételekkel ismerkedhetsz meg, vagy a Gyulai Várban a Hódítók csemegéjét, ahol az oszmán-török gasztronómiáról tudhatsz meg érdekességeket.

Október 12-én finom csemegéket szerezhetsz be a Portéka – Kézműves és Termelői Vásáron, amely a Világóránál lesz elérhető szombaton 10-18 óráig.

Ha szereted a hasad, és szeretnél egy hatalmas buli részese lenni, akkor feltétlenül látogass el az október 24. és 27. között megrendezett 27. Csabai Kolbászfesztiválra!

Izgalmas előadások színházrajongóknak

A Gyulai Várszínház nyári évada után sem maradsz színházi élmények nélkül Gyulán. Ősztől indulnak a teátrum kamaratermi előadásai melyeket szintén érdemes megnézni ha a városban jársz. Kálloy Molnár Péter: Caveman – Az ősember című előadása, október 29-én pedig a Böbe mindet elintéz – Cseke Katinka és Zsiga László zenés interaktív kabaréestje vár. Ne hagyd ki október 27-én az Omega Musical – Gyöngyhajú Lány Balladája című előadását sem, melyet az Erkel Ferenc Kulturális Központ színpadán tekinthetsz meg.

Akár fürdőzéshez, szaunázáshoz, csodás ételekhez, vagy éppen szuper előadásokhoz  van kedved, Gyula tökéletes őszi úti cél. Mi biztosan eltöltünk itt néhány napot!

A programok megvannak, már csak a bőröndöt kell bepakolni. Mutatunk néhány szállást is, mert szerintünk mindenképpen érdemes több napot maradni ebben a különleges látnivalókkal és programokkal teli városban.

Kényelmes és patyolattiszta szállások Gyulán

1. Elizabeth Hotel Gyula***

2. Wellness Hotel Gyula ****+superior

3. Castellum Panzió Gyula

4. Aqua Hotel Gyula***

5. Park Hotel Gyula***

6. Komló Hotel Gyula****

7. Erzsébet Apartmanház

8. Belvárosi Levendula Apartman

9. Belvárosi Tündér Apartman

10. Végvár Spa Apartman

Ugye te sem hagyod ki idén ősszel Gyulát? Még több szuper szállást a Szallas.hu-n találsz az úthoz.

Fotók (Szallas.hu, Visit Gyula)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
100%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%