A sajt az egyik legnépszerűbb ételünk, melynek számtalan fajtájával találkozhatunk a boltokban. Trappista, mozzarella, parenyica, gomolya mind megtalálható a polcokon, de micsoda különbség van a nagyüzemi termékek és a sajtműhelyek készítményei között! Ha te is a kis sajtmanufaktúrák természetes anyagokból, adalékmentesen készülő tejtermékeit keresed, akkor jó ha tudod, elképesztő a választék hazai viszonylatban is. Összegyűjtöttük neked az ország legszínesebb sajtkészítő műhelyeit, ahol garantáltan prémium minőség vár.
Híres sajtműhelyek és sajtmanufaktúrák Magyarországon.
AgroPing Korosajt Műhely Nemesbük
A Zalai-dombság szívében található Nemesbükön működik ez a családi gazdaság, a Korosajt Műhely és szálláshely. Ha náluk vendégeskedünk, nemcsak a vidéki élet nyugalma és szépségei várnak, de bekapcsolódhatunk a farm életébe is, hiszen a fejéstől kezdve a sajtkészítésen át a teljes folyamatot megismerhetjük.

További szállások Nemesbükön >>
Füzes Sajtműhely – Poroszló
A 2014 óta üzemelő Füzes Sajtműhely Poroszló egyik legkedveltebb reggelizőhelye, mely minőségi, helyben készített sajtos fogásokkal várja a vendégeket. A menü kialakítása során nagy hangsúlyt kapott a hagyományőrzés és a helyi legendák iránti tisztelet. A rettenthetetlen Bandi betyárt egy csípős, a borissza harangozót egy vörösborban érlelt sajt, a település első sajtkészítőjét pedig krémsajttal töltött parenyica és gyógyfüves ízesítések idézik meg. A sajtműhely workshopokat is szervez, ahol megismerhetjük a sajtkészítés fortélyait.

Csóka Sajtműhely Veszprém
Borászból és gyógytornászból lett sajtkészítő Csóka Rebeka és Kropf Endre, akik otthon vágtak bele a mesterségbe. Kezdetben gomolyát készítettek, manapság pedig érlelt, parenyica típusú sajtokra specializálódtak. Kapható náluk különleges sajtcipó és töltött sajttekercs, sőt, randicsomagot és házimozi csomagot is vásárolhatsz náluk veszprémi és nemesvámosi boltjaikban.

Hegedűs Sajtműhely Etyek
A Hegedűs Sajtműhely 2008 óta készíti kiváló minőségű termékeit, főleg az érlelt sajtokra specializálódtak. Termékeik készítéséhez a hazánkban elérhető legjobb minőségű tehéntejet, kiváló minőségű baktériumkultúrákat és oltóenzimet használnak.
Ők hozták el 2023-ban az Év Sajtja-díjat, melyet 1 évig érlelnek, 400 liter tejből készítenek, a kész, alpesi jellegű sajtkorong pedig körülbelül 40 kg-ot nyom. Ha szeretnéd eltanulni tőlük a sajtkészítés csínyját-bínyját, jelentkezz a Hegedűs Sajtiskola képzéseire!

Csíz Sajtműhely Baracska
A Csíz Sajtműhely széles választékban készít kézműves tejtermékeket: friss, fűszeres gomolyákat, parenyicát, ordát, joghurtot és érlelt, gouda típusú sajtokat, mesterséges adalékok nélkül. Hazai és nemzetközi versenyeken már több kiemelkedő eredményt is elértek. Kézműves tejtermékeiket megrendelheted weboldalukon, melyeket az ország bármely pontjára hűtve házhoz szállítanak.

Szállásajánlatok Baracska környékén >>
Cserpes Sajtműhely Kapuvár
A 30 éves múltra visszatekintő Cserpes Sajtműhely az ország talán legismertebb „tejes” márkája, melynek termékei nem tartalmaznak tartósítószert és egyéb stabilizáló, állományjavító, színező anyagokat. Az egészséges étkezést célpontba helyező termékpalettájukon jelenleg 66-féle joghurt, tejföl, sajt és Cserpes Trudi szerepel, újdonságaik között pedig laktózmentes termékeket is találunk. A Cserpes termékeket saját üzleteik mellett az ország számtalan élelmiszerüzletében megtalálhatjuk.

Kastélyosdombói Sajtműhely
A Kastélyosdombói Sajtműhely az Ökumenikus Segélyszervezet szociális vállalkozása, így ha tőlük vásárolunk, rászorulók foglalkoztatását támogatjuk hátrányos helyzetű térségben. A sajtmanufaktúra termékeihez szabadtartású tehenek tejét használják, mesterséges adalékanyagok és tartósítószerek pedig nem kerülnek egyetlen készítményükbe sem. A Sajtműhelyben látogatóközpontot is kialakítottak, ahol a vendégek személyesen tekinthetik meg a sajtkészítés folyamatát, és még kóstolhatnak is.

Itt foglalj szállást Kastélyosdombón >>
Kincses Sajtműhely Szekszárd
Rózsa és Boti kezdetben a 3. emeleti panellakásuk konyhájában kísérleteztek a sajtkészítéssel, majd a kezdeti sikerek után, 2020-ban nagyobb léptékben is belevágtak. Így született meg a ma már többszörös díjnyertes Kincses Sajtműhely, melynek termékpalettáján parenyica, camembert, alpesi típusú hegyi sajt, görögszénamagos és szekszárdi szenes sajt is szerepel. Ínycsiklandó termékeiket, melyeket szívesen ajánlanak a kiváló szekszárdi borok mellé, meg is rendelhetjük weboldalukon keresztül.

Pipitér Sajtműhely Orosháza
Az orosházi Pipitér Sajtműhely minden nap sajtköltemények egész tárházát kínálja vásárlóinak. Termékeik között közel 35-féle krémjoghurt, gyümölcsös ivójoghurt, grill- és pásztorsajtok, fűszeres kockák is szerepelnek, melyeknek széles rajongótáboruk van.
Idén áprilisban elnyerték a rangos Sakura-díjat, melyet olyan éttermek, termelők és szállásadók kaphatnak meg, akik a vendéglátásban a japán „omotenashi” filozófiát hitelesen alkalmazzák. Ez a filozófia a vendégek elvárásait túlszárnyaló, mindenre kiterjedő, aprólékosan kidolgozott szolgáltatást jelent.

Kriskó Sajtműhely Rábcakapi
2011 óta működik Rábcakapin a Kriskó Sajtműhely, ahol kiváló minőségű tejföl, különféle ízű réteges joghurtok, krémsajtok és hosszú érlelésű prémium minőségű sajtok készülnek. Termékeiket vásárokon, termelői és kézműves piacokon kóstolhatjuk és vásárolhatjuk meg.

Pellérdi Sajtműhely Pécs
A pécsi Pellérdi Sajtműhelyben prémium minőségű sajtok készülnek kiváló minőségű tejből, adalékanyagok nélkül, természetes eljárásokkal, hogy a sajt minden falatja a legjobb ízélményt nyújtsa a vásárlók számára. Termékpalettájukon a friss gomolya, a trappista és a parenyica éppúgy megtalálható, mint a natúr és gyümölcsös joghurtok, grillsajtok vagy a feta. A sajtimádókat a pécsi Vásárcsarnokban várják egy jó kóstolóra, ahol természetesen meg is vásárolhatjuk készítményeiket.

Több mint 200 szállás vár Pécsett >>
Kóstold végig Magyarország legfinomabb sajtjait a fenti sajtmanufaktúrák egyikében, a túrához pedig foglalj szállást oldalainkon! >>

(Kiemelt kép: AgroPing Korosajt Műhely Nemesbük, fotók: szallas.hu)



