Site icon Szallas.hu Blog

Avar Hotel Mátrafüred**** Superior – Ahol az élmény újjáéled


Az Avar Szálló rövid története

Igen, jól sejted, arról az Avar Hotel elődjéről, az Avar Szállóról mesélünk most neked, amelynek neve az elmúlt évtizedek során összeforrott Mátrafüredével, s fogalommá vált. A Mátra első, legendás szállodája 1976. áprilisában tárta ki kapuit a nagyközönség előtt, s azóta népszerűsége töretlen volt, nem véletlenül. A természeti környezet, ahol felépült, dús zöld erdeivel, kristálytiszta levegőjével akkor is igazi gyógyírként hatottak a hétköznapok mókuskerekéből kiszakadni vágyó utazók testére-lelkére egyaránt. 

Az Avar Szállóban minden rendű és rangú utazó kényelmes szállásra lelt. A hatalmas, világos étterem és a hozzá kapcsolódó különterem az igényes közönség rendelkezésére állt, ahol esténként a vendégek szórakoztatására cigányzenekar játszott.

A hőskorban ez, és még ennél több volt az „Avar”. De mi van most a szállóval, kérdezik sokan. Fogad még vendégeket? Olyan régen nem hallottunk felőle. Ez így igaz, s a válasz örömteli: a legendás szálloda felébredt hosszú évek óta tartó Csipkerózsika-álmából, és 2020 áprilisában minden ízében megújulva újra megnyitotta kapuit.

Mit nyújt vendégeinek az új Avar Hotel Mátrafüred**** Superior

Életérzést és klasszikus értékeket feltétlenül, méghozzá a lehető legjobb elegyét alkotva e két tulajdonságnak. Az építtető számára elsődleges szempont volt egy olyan épületet létrehozni, ami – figyelembe véve a meglévő adottságokat – megfelel a XXI. század legmodernebb elvárásainak, mégis megőrzi azt a múltbeli érzést, ami olyan vonzóvá és szerethetővé tette ezt a szállót. Felfedezhetjük a hegység növényvilágát a falakon, szőnyeg motívumon, de a legeredetibb a szobaszám élő mohaágyban elhelyezve.

Panorámás szobák és szaunás lakosztályok családoknak, pároknak az Avar Hotel kínálatában

A vadonatúj Avar Hotel Mátrafüred**** Superior 98 szobával várja vendégeit, s 5 különböző szobatípus közül választhatnak az ide készülők. A szobák mindegyike nemdohányzó, erkélyes, berendezése és hangulata modern, letisztult, nyugalmat árasztó.

Egyes szobák pótágyazhatóak, a legkisebbek számára babaágyat biztosít a szálloda. 72 db Superior szoba került kialakításra, melyek 22 négyzetméter alapterületűek és 3 fő befogadására alkalmasak. A szintén egy légterű 26 négyzetméteres Deluxe szobából összesen 8 db található. Ebben a típusban a kétszemélyes főágy mellett egy kihúzható kanapéágy is biztosítja a vendégek számára a maximális kényelmet.

A lakosztályokat 3 különböző kategóriába sorolták. Míg a 29m2-es két légterű Junior lakosztályban zuhanyzó található a fürdőszobában, addig az ötödik emeleten elhelyezkedő 33m2-es Prémium lakosztályok fürdőkáddal felszereltek.

A legfelső szinten pedig 2 db VIP lakosztály nyűgözi le a belépőket. A 40m2 alapterületű lakosztályok exkluzív élményt kínálnak a nappalival bővített hálószobával, ám ami egészen egyedi: a fürdőszobában a hidromasszázs-fürdőkád és az élményzuhany mellett külön helyet kapott egy üvegfalú kétszemélyes szauna, ahonnan pazar kilátás nyílik a mátrai tájra, ugyanúgy, mint a hozzájuk tartozó hatalmas erkélyről.

Wellness élmények a luxus jegyében

A két szinten, több, mint 1000 négyzetméteren működő wellness és SPA oázis tökéletes kikapcsolódást nyújt gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt. Beltéren vízi élményelemekkel tarkított fedett medencét, gyermekmedencét, jakuzzit, sodrófolyosót találnak a wellness programok szerelmesei, de kipróbálhatják a szauna világ (finn szauna, szanárium, infraszauna, gőzkabin, tepidárium, jégkút) szolgáltatásait és a só lounge-dzsot is.

Júniustól szeptemberig az Avar Hotel Mátrafüred**** Superior szezonális kültéri medencével és hozzá tartozó napozóterasszal várja a vendégeket. Térítés ellenében további extra szolgáltatásokat is igénybe vehetnek, így többféle masszázst, napfény fürdőt, Thermo Spa masszázs ágyat, vagy a Sweet Harmony szobát. Ez utóbbi igazán bensőséges hangulatot áraszt, itt elbújhatsz a világ elől. A lágy zenével, romantikus fényekkel, kétszemélyes jacuzzival, szaunával, élményzuhannyal, minibárral, TV-vel és DVD lejátszóval is felszerelt helyiség eszményi lehetőséget nyújt egy meghitt, páros kikapcsolódásra. 

A gasztronómia felsőfoka az étterem kínálatában

A kulináris élmények kedvelői reggeli és vacsora alkalmával a svédasztal fogásaival találkozhatnak, esténként a közösségi térben helyet kapó kandalló alapozhatja meg a hangulatot, melyet a Borbárban folytatva a vendégek végigkóstolhatják a helyi prémium borválogatásokat. Az étteremben a hagyományos magyar konyha fogásain kívül megkóstolhatod a mediterrán, sőt a keleti konyha ízletes ételeit is. A bárhoz tartozik egy DJ pult, mely zenés rendezvények lebonyolítására is alkalmassá teszi a helyiséget. 

A legmodernebb eszközök és természetes fény a konferenciatermekben

Az Avar Hotel Mátrafüred**** Superior kiválóan alkalmas konferenciák, tréningek, meetingek, csapatépítő programok megrendezésére is, hiszen a lehető legmodernebb technikai feltételek állnak itt rendelkezésre. A két szinten, összesen több, mint 500 négyzetméteren elterülő természetes fényű konferenciaterem, a szekciótermek, a lélegzetelállító panorámával rendelkező VIP tárgyaló és a bőrfoteles vetítőterem biztosítja a rendezvények legmagasabb szintű kiszolgálását. A két nagy plenáris terem egyenként 260 m2, melyek 3, illetve 2 részre oszthatóak. A Mátra hangulatát idézi a konferenciatermek elnevezése is, így a Bükkös, a Tölgyes és a Juhar teremé.

Aktív kikapcsolódás, gyerekprogramok az Avar Hotel kínálatában

Ha már felfedezted Mátrafüred szebbnél szebb túraútvonalait, tölts el néhány órát az Avar Hotel Mátrafüred**** Superior fitnesz kínálatának felfedezésével is. A legmodernebb eszközökkel felszerelt fitneszterem vár, jó idő esetén pedig a kültéri fitnesz parkot is használhatod. Esősebb napokra vagy esti bulikhoz tökéletes helyszín a 2 db bowling pálya és a hozzá tartozó bár is, ahol frissítő italokat kortyolgatva ismerhetitek meg a szálloda új arcát.

A gyerekekkel utazók is megtalálnak itt mindent, ami kényelmükhöz és az élményszámba menő kikapcsolódáshoz szükséges. A kisbabával utazók számára lehet örömhír, hogy a szálló gondoskodik babaágyról, babakádról, biliről és WC szűkítőről is. A nagyobbakat ügyességi játékokkal felszerelt játszószoba várja, ahol kiemelt időszakokban animátor foglalkoztatja a gyerekeket. A kültéri játszótér kellemes kikapcsolódást jelent kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Az újjászületett Avar Hotel Mátrafüred**** Superior a Mátra legújabb attrakciója, amely családokat, párokat egyaránt a tökéletes kikapcsolódás élményével ajándékoz meg. Ha hegyvidéki, erdei nyaralást, hétvégi kiruccanást tervezel, és családbarát hotel keresel a Mátrában, itt foglalj szállást. Biztos lehetsz benne, hogy a legmagasabb szintű kényelemben lesz részetek, s így testben-lélekben megújulva, energiával feltöltődve tértek majd haza.

Engedd, hogy téged is elvarázsoljon Mátrafüred szépsége, fedezd fel természeti és épített értékeit is. A legjobb programokat Mátrafüreden és környékén itt találod >>

10+1 mesebeli, eldugott kirándulóhely – Vesd bele magad a természetbe!


Exit mobile version