Wellness + HotelekCsaládi kiruccanásHegyek-völgyekRomantikus kikapcsolódás

Avar Hotel Mátrafüred**** Superior – Ahol az élmény újjáéled

2 perces olvasási idő

Az Avar Szálló rövid története

Igen, jól sejted, arról az Avar Hotel elődjéről, az Avar Szállóról mesélünk most neked, amelynek neve az elmúlt évtizedek során összeforrott Mátrafüredével, s fogalommá vált. A Mátra első, legendás szállodája 1976. áprilisában tárta ki kapuit a nagyközönség előtt, s azóta népszerűsége töretlen volt, nem véletlenül. A természeti környezet, ahol felépült, dús zöld erdeivel, kristálytiszta levegőjével akkor is igazi gyógyírként hatottak a hétköznapok mókuskerekéből kiszakadni vágyó utazók testére-lelkére egyaránt. 

Az Avar Szállóban minden rendű és rangú utazó kényelmes szállásra lelt. A hatalmas, világos étterem és a hozzá kapcsolódó különterem az igényes közönség rendelkezésére állt, ahol esténként a vendégek szórakoztatására cigányzenekar játszott.

A hőskorban ez, és még ennél több volt az „Avar”. De mi van most a szállóval, kérdezik sokan. Fogad még vendégeket? Olyan régen nem hallottunk felőle. Ez így igaz, s a válasz örömteli: a legendás szálloda felébredt hosszú évek óta tartó Csipkerózsika-álmából, és 2020 áprilisában minden ízében megújulva újra megnyitotta kapuit.

Mit nyújt vendégeinek az új Avar Hotel Mátrafüred**** Superior

Életérzést és klasszikus értékeket feltétlenül, méghozzá a lehető legjobb elegyét alkotva e két tulajdonságnak. Az építtető számára elsődleges szempont volt egy olyan épületet létrehozni, ami – figyelembe véve a meglévő adottságokat – megfelel a XXI. század legmodernebb elvárásainak, mégis megőrzi azt a múltbeli érzést, ami olyan vonzóvá és szerethetővé tette ezt a szállót. Felfedezhetjük a hegység növényvilágát a falakon, szőnyeg motívumon, de a legeredetibb a szobaszám élő mohaágyban elhelyezve.

Panorámás szobák és szaunás lakosztályok családoknak, pároknak az Avar Hotel kínálatában

A vadonatúj Avar Hotel Mátrafüred**** Superior 98 szobával várja vendégeit, s 5 különböző szobatípus közül választhatnak az ide készülők. A szobák mindegyike nemdohányzó, erkélyes, berendezése és hangulata modern, letisztult, nyugalmat árasztó.

Egyes szobák pótágyazhatóak, a legkisebbek számára babaágyat biztosít a szálloda. 72 db Superior szoba került kialakításra, melyek 22 négyzetméter alapterületűek és 3 fő befogadására alkalmasak. A szintén egy légterű 26 négyzetméteres Deluxe szobából összesen 8 db található. Ebben a típusban a kétszemélyes főágy mellett egy kihúzható kanapéágy is biztosítja a vendégek számára a maximális kényelmet.

A lakosztályokat 3 különböző kategóriába sorolták. Míg a 29m2-es két légterű Junior lakosztályban zuhanyzó található a fürdőszobában, addig az ötödik emeleten elhelyezkedő 33m2-es Prémium lakosztályok fürdőkáddal felszereltek.

A legfelső szinten pedig 2 db VIP lakosztály nyűgözi le a belépőket. A 40m2 alapterületű lakosztályok exkluzív élményt kínálnak a nappalival bővített hálószobával, ám ami egészen egyedi: a fürdőszobában a hidromasszázs-fürdőkád és az élményzuhany mellett külön helyet kapott egy üvegfalú kétszemélyes szauna, ahonnan pazar kilátás nyílik a mátrai tájra, ugyanúgy, mint a hozzájuk tartozó hatalmas erkélyről.

Wellness élmények a luxus jegyében

A két szinten, több, mint 1000 négyzetméteren működő wellness és SPA oázis tökéletes kikapcsolódást nyújt gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt. Beltéren vízi élményelemekkel tarkított fedett medencét, gyermekmedencét, jakuzzit, sodrófolyosót találnak a wellness programok szerelmesei, de kipróbálhatják a szauna világ (finn szauna, szanárium, infraszauna, gőzkabin, tepidárium, jégkút) szolgáltatásait és a só lounge-dzsot is.

Júniustól szeptemberig az Avar Hotel Mátrafüred**** Superior szezonális kültéri medencével és hozzá tartozó napozóterasszal várja a vendégeket. Térítés ellenében további extra szolgáltatásokat is igénybe vehetnek, így többféle masszázst, napfény fürdőt, Thermo Spa masszázs ágyat, vagy a Sweet Harmony szobát. Ez utóbbi igazán bensőséges hangulatot áraszt, itt elbújhatsz a világ elől. A lágy zenével, romantikus fényekkel, kétszemélyes jacuzzival, szaunával, élményzuhannyal, minibárral, TV-vel és DVD lejátszóval is felszerelt helyiség eszményi lehetőséget nyújt egy meghitt, páros kikapcsolódásra. 

A gasztronómia felsőfoka az étterem kínálatában

A kulináris élmények kedvelői reggeli és vacsora alkalmával a svédasztal fogásaival találkozhatnak, esténként a közösségi térben helyet kapó kandalló alapozhatja meg a hangulatot, melyet a Borbárban folytatva a vendégek végigkóstolhatják a helyi prémium borválogatásokat. Az étteremben a hagyományos magyar konyha fogásain kívül megkóstolhatod a mediterrán, sőt a keleti konyha ízletes ételeit is. A bárhoz tartozik egy DJ pult, mely zenés rendezvények lebonyolítására is alkalmassá teszi a helyiséget. 

A legmodernebb eszközök és természetes fény a konferenciatermekben

Az Avar Hotel Mátrafüred**** Superior kiválóan alkalmas konferenciák, tréningek, meetingek, csapatépítő programok megrendezésére is, hiszen a lehető legmodernebb technikai feltételek állnak itt rendelkezésre. A két szinten, összesen több, mint 500 négyzetméteren elterülő természetes fényű konferenciaterem, a szekciótermek, a lélegzetelállító panorámával rendelkező VIP tárgyaló és a bőrfoteles vetítőterem biztosítja a rendezvények legmagasabb szintű kiszolgálását. A két nagy plenáris terem egyenként 260 m2, melyek 3, illetve 2 részre oszthatóak. A Mátra hangulatát idézi a konferenciatermek elnevezése is, így a Bükkös, a Tölgyes és a Juhar teremé.

Aktív kikapcsolódás, gyerekprogramok az Avar Hotel kínálatában

Ha már felfedezted Mátrafüred szebbnél szebb túraútvonalait, tölts el néhány órát az Avar Hotel Mátrafüred**** Superior fitnesz kínálatának felfedezésével is. A legmodernebb eszközökkel felszerelt fitneszterem vár, jó idő esetén pedig a kültéri fitnesz parkot is használhatod. Esősebb napokra vagy esti bulikhoz tökéletes helyszín a 2 db bowling pálya és a hozzá tartozó bár is, ahol frissítő italokat kortyolgatva ismerhetitek meg a szálloda új arcát.

A gyerekekkel utazók is megtalálnak itt mindent, ami kényelmükhöz és az élményszámba menő kikapcsolódáshoz szükséges. A kisbabával utazók számára lehet örömhír, hogy a szálló gondoskodik babaágyról, babakádról, biliről és WC szűkítőről is. A nagyobbakat ügyességi játékokkal felszerelt játszószoba várja, ahol kiemelt időszakokban animátor foglalkoztatja a gyerekeket. A kültéri játszótér kellemes kikapcsolódást jelent kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Az újjászületett Avar Hotel Mátrafüred**** Superior a Mátra legújabb attrakciója, amely családokat, párokat egyaránt a tökéletes kikapcsolódás élményével ajándékoz meg. Ha hegyvidéki, erdei nyaralást, hétvégi kiruccanást tervezel, és családbarát hotel keresel a Mátrában, itt foglalj szállást. Biztos lehetsz benne, hogy a legmagasabb szintű kényelemben lesz részetek, s így testben-lélekben megújulva, energiával feltöltődve tértek majd haza.

Engedd, hogy téged is elvarázsoljon Mátrafüred szépsége, fedezd fel természeti és épített értékeit is. A legjobb programokat Mátrafüreden és környékén itt találod >>

10+1 mesebeli, eldugott kirándulóhely – Vesd bele magad a természetbe!


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
100%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%