Romantikus kikapcsolódásNyári vakációProgramok hétvégéreTavaszi zsongásToplisták

3 romantikus élmény a hosszú hétvégére

1 perces olvasási idő

Állj meg egy pillanatra! Érezd az egyre melegedő napsugarak simogatását az arcodon és a tavasz illatát a levegőben! Ugye neked is kedved támadt egy tavaszi miniszabihoz? Mutatunk hozzá néhány tökéletes úti célt, melyet a romantika ihletett: íme 3 romantikus élmény a hosszú hétvégére!

3 romantikus élmény a hosszú hétvégére

3 romantikus élmény a hosszú hétvégére

Csillagfényes Balatoni mesevilág és legendák nyomában

A Balaton-felvidék festői szépségű tájai tavasszal kezdik megmutatni igazi arcukat. Látogassatok el egy romantikus sétára a magyar tenger partjára és keressétek fel a Badacsonyban megbújó legendákat. A Kisfaludy-ház mellett található Rózsakő nevét a szóbeszéd szerint Szegedy Rózáról kapta, aki egykor boldogan ücsörgött Kisfaludy Sándor társaságában a hegyről leguruló, termetes bazaltkövön. A hagyomány úgy tartja, hogyha kedveseddel a Balatonnak háttal ültök le a Rózsakövön, kezeteket pedig összekulcsoljátok, akkor még abban az évben egybekeltek. 

3 romantikus élmény a hosszú hétvégére
Badacsony tavasszal

Javasoljuk, hogy fűzzétek össze a kirándulást az április 11-én megrendezésre kerülő Holdfénytúrával, ahol az alkonyat varázslatos színeiben indulhattok útnak a Kisfaludy kilátóhoz – a Szegedy Róza-házat, a Rózsakövet és a Hertelendy-emléket érintve. A körülbelül 4 km-es túra nem megterhelő és maximum 3 óra alatt kényelmesen teljesíthető. Csodáljátok meg egy romantikus estén a Balaton csillagfénnyel átszőtt arcát is!

Itt szálljatok meg, ha mentek: Hotel Bonvino Badacsony****

A Badacsonytomajon található szálloda minden ízében a hamisítatlan balatoni életérzést hordozza: a kényelmes és hívogató helységek a bor és a szőlő jegyeit viselik magukon. A hotel egyik különlegessége az a borbár, mely a badacsonyi borvidék legkiválóbb nedűit sorakoztatja fel, de megéri részt venni a borvacsorákon, ahol helybéli finomságokból készült mennyei ételekbe is belekóstolhattok: ízletes sajtok és házi csemegék várnak rátok.

Tipp: A gazdag wellness-részlegben lehetőségetek lesz közös szaunázásra és jakuzzizásra is. Amennyiben szeretnétek gyerekzsivaj mentesen időt tölteni a wellnessben, ajánlatos érdeklődni a recepción a „csendes wellness” után. 

A szállás linkjét itt találjátok >>

Adrenalin fröccs után egy kis nyugalom: Dunakanyar

A Börzsöny és a Visegrádi-hegység vonulatai között kanyargó Duna festői szépségű tájain már biztosan barangoltatok egyszer, ha pedig nem, akkor most érdemes megtennetek. Nézzétek meg a Zebegényben található Hajózástörténeti Múzeumot, majd vegyétek az irányt Pilismarót felé, ahol egy igazi adrenalin fröccsben lehet részetek, ha motorcsónakot bérelve száguldjátok végig a Dunakanyar legcsodálatosabb részeit. Az elsuhanó tájképkockák között olyan helyszínek szerepelnek majd, mint a Salamon-torony, a Visegrádi fellegvár vagy az Esztergomi Bazilika. Éljétek át ezt a különleges élményt együtt, kéz a kézben!

3 romantikus élmény a hosszú hétvégére
Esztergomi Bazilika

Tipp: Foglaljatok éjszakát a szallas.hu-n keresztül és cserébe a Hajózástörténeti Múzeumba 10, a motorcsónakázáshoz pedig 20% kedvezményt adunk!

Itt szálljatok meg, ha mentek: Cédrus Vendégház

A Zebegényben található Cédrus Vendégház pazar természeti környezetben, az erdő öleléséből tekint le a Dunára, melyet nem csupán a kertből, hanem az itt helyet foglaló fűthető kültéri medencéből is megcsodálhattok. Borozgassatok a teraszon, ejtőzzetek a nyugágyakban és sütögessetek vagy bográcsozzatok kedvetekre!

A szállás linkjét itt találjátok >>

Édes kettesben a Királyok városában

Tegyetek egy romantikus sétát a Királyok városában, Székesfehérváron és keressétek fel az olthatatlan szerelem emlékművét, a Bory-várat, melyet Bory Jenő helyi építészmérnök emelt szíve hölgyének, Komócsin Ilonának. A csodálatos múzeumban festmények és szobrok között sétálhattok, majd a gyönyörű kertet is bejárhatjátok. 

3 romantikus élmény a hosszú hétvégére
Bory-vár

Tipp: Érdemes felkeresni a Hübner Jenő tervei alapján épült Árpád Fürdőt is, mely Blaha Lujza egyik kedvenc gyógyfürdője volt. A szallas.hu-n keresztül foglalóknak 1000 Forint kedvezményt biztosítunk a belépők árából. 

Itt szálljatok meg, ha mentek: Korona Apartmanház

Székesfehérvár központi részén, mindenhez közel található a Korona Apartmanház: a Városház tér 100, a Szent István Király Múzeum és a Középkori Romkert pedig 200 méter távolságra fekszik a szálláshelytől. A vintage stílusú helyszín gondoskodik róla, hogy a hangulatos és kényelmes szobában más dolgotok ne is legyen, mint egymásra hangolódni. 

A szállás linkjét itt találjátok >>

Nézz körül a szallas.hu tovább ajánlatai között és foglald le romantikus szállásod! >>

(fotók: szallas.hu, shutterstock)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%