Site icon Szallas.hu Blog

Chili kutya tappancslistája


Most egy rendhagyó ajánló következik, ugyanis legtöbbször arról írunk, hogy mi hol jártunk, hogy éreztük magunkat, és milyen utazásokat tervezünk a jövőben. De biztosan sokunknak van otthon házikedvence, legyen az kutya, macska, vagy akár tengerimalac, akit nem szívesen hagyunk otthon, még akkor sem, ha tudjuk, hogy a szüleink, vagy a szomszéd gondozásában jó kezekben van. Ők már szinte családtagok, ezért természetes, ha velük is szeretnénk megosztani az élményeinket. De vajon mit szeretnének ők, mi szerepelhet a bakancslistájukon? Chili kutya tappancslistája most fényt derít erre.

„Sziasztok! Én Chili vagyok.

Amit érdemes rólam tudni, hogy már anyukám is nagy csavargó volt, de végül rátaláltak, és menhelyre került. Én már ott születtem, és éltem néhány hónapot, mikor eljött értem egy fiatal pár, akik magukkal vittek az otthonukba. Nem nagyon tudtam, mi ott az én feladatom, és hogyan illik viselkedni, de szerencsére egyik este közösen megnéztük a Beethoven című filmet, ami iránymutatást adott. Mivel újdonsült gazdáim boldogan nevették végig, tudtam, mit kell tennem. Nem is értem, miért kellett aztán annyi kutyaiskolát kijárnom, hiszen mindent megtanultam, ami ahhoz kell, hogy felvidítsam őket. Ők nagyon szeretnek utazni és kirándulni, és örömmel mondhatom, hogy sokszor engem sem hagynak itthon, ha lehet, én is megyek velük.

Olvasgatom már egy ideje a Szallas.hu ajánlóit, a kétlábúak bakancslistás helyeit. Egy felkérésnek eleget téve most én is megoszthatom veletek, mi szerepel egy kutya bakancs-, akarom mondani tappancslistáján.

Kirándulás a Pilisben

Chili kutya tappancslistája

1. Kirándulni a Mátrában

Sokat túrázunk Budán és a Pilisben, de azt hallottam, a Mátra erdői is nagyon izgalmas szagokat rejtenek. Egyszer szívesen végigszimatolnám a környéket.

Már a szállást is kinéztem, nem is egyet.

Túra

2. Fürödni a Balatonban

A Dunát is szeretem, és ha van rá mód, csobbanok is benne szívesen, de olyan sokat hallottam már a Balatonról, hogy egyszer látnom kell. Azt hallottam, szuper kutyás strandok vannak Balatonföldváron, Fonyódon, és Tihanyban is. 

Még több kutyás strand >>

Strandolás a Dunában

3. Tisza-tavi Mancsos Pancsoló

A Tisza-tavi Mancsos Pancsolóról már sokat hallottam, a kutyafuttatóban ez volt a nyári sláger téma. Jövő nyáron remélem, mi is ellátogatunk Tiszafüredre, és én is kipróbálhatom.

Fontos információ, ha ti is ide készültök: a strandon csak a 3 hónapnál nem régebben féregtelenített, chip azonosítóval és oltásokkal rendelkező kutyák fürödhetnek, úgyhogy ne felejtsétek otthon az oltási könyvet, mert előfordulhat, hogy ezt igazolni kell.

Szállások a Tisza-tónál, ahová kutyák és macskák is mehetnek >>

4. Boldogkő várának meghódítása 

Szerencsére már egyre több az olyan hely, ahol minket, négylábúakat is szívesen látnak. Ilyen Boldogkő vára is, ami csak arra vár, hogy meghódítsam. Itt mindig szívesen látják a kutyákat, úgyhogy ha legközelebb a Zemplén-hegységben kalandozunk, ide is betérünk. A Zemplén egyébként is rengeteg klassz kirándulóhelyet rejteget, akár egy külön tappancslistára való is kitelne belőlük.

Néhány tipp: Hosszú hétvége a Zemplénben

Már kinéztem pár szállást is a közelben, ahol ráadásul mi, kutyák ingyen megszállhatunk:

Imádok autózni

5. Irány a tenger! Irány Horvátország!

Soha nem jártam még a tengernél, pedig az a hír járja, hogy Horvátországban nagyon klassz tengerpartok vannak, ahol kutyák is strandolhatnak. Ilyen például Pulánál a Galebove strand, Splitben a Duilovo strand és Rijekában a Brajdica strand. Ezek csak az én tappancslistás kedvenceim, ennél még sokkal több is van, úgyhogy legjobb lenne az összeset letesztelni.

Hoztam mindegyik helyhez egy szállásajánlót is, ahol a négylábúakat is szívesen fogadják:

Állatbarát apartmanok és kutyabarát strandok Horvátországban (térképpel) >>

6. Havas kalandok a Tátrában

Igazán nagy havat még alig láttam itthon, bezzeg a Tátrát minden télen befedi a szép nagy, fehér hópaplan. Egyszer én is otthagynám a mancsom nyomát, és szívesen kipróbálnám, milyen az, mikor alig látszódom ki a hóból.

Állatbarát szálláshelyek a Tátrában >>

A Tátrában ennél nagyobb hó is van

7. Adventi finom falatok Egerben

Nem szeretem a tömeget, de van az a finom kenyérlángos és sült kolbász, amiért hajlandó vagyok elviselni. Az egri adventi vásárban ebben nincs hiány, sőt, talán egyikben sem. Nekem mégis Eger a nyerő. Hogy miért? Mert a városban sok-sok olyan látnivaló van, ahol minket is szívesen látnak, nem csak kétlábúakat. Ilyen még az egri vár udvara, az Érsekkert, és a közeli kirándulóhelyekről se feledkezzünk meg! Hogy bármikor kiugorhassunk a Dobó térre egy kis harapnivalóért, tökéletes állatbarát szálláshely a Hotel Senator-Ház.

Az egri vár másolatánál

8. Kipróbálni a Városliget kutyás élményparkját

Már rengeteget hallottam róla: van ott kutyahomokozó, ahol büntetlenül áshatunk, és sok-sok agility elem, amik már a kutyasuliban is nagy kedvenceim voltak. Muszáj ezeket is kipróbálnom!

Te hová viszed legközelebb a négylábúdat?

Házikedvenc fotópályázat értékes nyereményekkel

Ha van kedvetek, vegyetek részt a Szallas.hu házikedvenc fotópályázatán, töltsétek fel valamelyik kedvenc fotótokat és induljatok az értékes nyereményekért!

Részletek ide vagy a képre kattintva találhatók >>

Izgalmas kutyás tappancslistát hoztunk nektek, amit érdemes végigpróbálni, és arról se feledkezzetek meg, hogy a legjobban sikerült fotókkal akár pályázhattok is a Szallas.hu házikedvenc fotópályázatán az értékes nyereményekért.

(fotók: Bene Marianna, szallas.hu)


Exit mobile version