Site icon Szallas.hu Blog

Csabai Kolbászfesztivál – A csabai Békéscsabán az igazi!


Idén 2021. október 29-31. között rendezik meg Békéscsaba egyik legnépszerűbb gasztroeseményét, a 25. Csabai Kolbászfesztivált, a hagyományokat és a tradíciókat megőrizve, ám rendhagyó módon. A Csabai Kolbászfesztivál kihagyhatatlan programjainak a CsabaPark ad otthont. Mutatjuk a legizgalmasabb programokat! 

Csabai Kolbászfesztivál

Milyen élményekkel vár a fesztivál?

Természetesen idén is érdekes programok és színes események teszik hangulatossá a fesztivált, amelynek kedvéért több ezren látogatnak el minden évben Békéscsabára. 

A Kolbászfesztiválon nemzetközi szárazkolbászverseny, hagyományőrző kolbászkészítő bemutató és kolbászvásár, disznóvágás bemutató, töltöttkáposzta-főző bemutató, vásár, kulturális programok, és koncertek gondoskodnak a különleges élményekről. 

Csabai Kolbászfesztivál

A családoknak is érdemes lesz Békéscsabára utazni, ugyanis a gyerekek számára is készülnek programokkal a szervezők. 

Milyen versenyeket rendeznek a Csabai Kolbászfesztivál idején?

A kolbászkészítő verseny ugyan elmarad, de idén sem telhet el a Csabai Kolbászfesztivál verseny nélkül, ráadásul ismét megválasztják a fesztivál kolbászkirályát, vagy kolbászkirálynőjét is. 

Készülnek a híres kolbászok

A nemzetközi szárazkolbászverseny mottója a „Ne edd meg az összes kolbászt a kamrából! Hozd el inkább a szárazkolbászversenyre, megéri!”.

A zsűrizés október 30-án, szombaton 11 órakor lesz, a versenydarabokat október 26–28. között a Csabai Rendezvénypajtában várják. A zsűri elnöke Prohászka Béla lesz, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke.

A hagyományőrző gyúrás sem marad el, október 29-én, a CsabaParkban, a Mokry Sámuel-sátorban általános és középiskolai csapatok gyúrják a kolbászt hagyományos eszközökkel, ám különleges jelmezekben. Az ifjúsági látványbemutató szlogenje a „Legyél ötletes, eredeti, bohókás, korhű, egyedi!”.

Szállások a környéken >>

Kik lesznek a fellépők a Csabai Kolbászfesztiválon? 

A rendezvény első napján fellép DJ Oszi, DJ Yamina, a Seolo, a D SESSION, a Budapest Bár (Kiss Tibor / Frenk / Szűcs Krisztián / Behumi Dóri / Németh Juci), a Békési Country Band, illetve az egyik nagy közönség kedvenc, a Kowalsky meg a Vega. Az este Retro Discoval zárul. A külön belépőjegyes Gourmet Bistro VIP Club Retro Partyval (DJ Hlasznyik / D Session) és Rakonczai Imre koncertjével várja az érdeklődőket.

Koncertek a legkisebbektől a legnagyobbakig

A fesztivál második napján fellép a Tutti Party zenekar, a Band Of StreetS, a Balkán Fanatic, a Magna Cum Laude, a Bagossy Brothers Company, és a Lackás Akusztik, ezután természetesen Sláger Disco is lesz. A külön belépőjegyes Gourmet Bistro VIP Clubban a Retro Disco mellett Nyári Károly és zenekara (vendég: Nyári Alíz) várja a vendégeket.

Csabai Kolbászfesztivál koncert

Szállások a közelben >>

Milyen programok várhatók a Csabai Kolbászfesztivál napjain? 

Aki a tradicionális, csabai disznóvágásra kíváncsi, nem marad program nélkül, ugyanis a Csabai Kolbászklub tagjai látvány-disznóvágásokkal várják az érdeklődőket. A bemutatókon három hússertést és egy mangalicát vágnak és dolgoznak fel a három nap alatt, ráadásul a hízókból helyben elkészített termékeket a látogatók is megkóstolhatják. 

Fesztivál hangulat

Mivel a csabai kolbász lelke a fűszerpaprika, így természetesen a paprikatermelés kulisszái mögé is betekinthetünk majd. 

Az érdeklődőket emellett néptánc bemutatók, töltött káposzta-főző bemutató is várja, míg a gyerekeket játszóház, ugrálóvár, és bábszínház csalogatja. Közlekedési élményprogramok is lesznek, Tóbiással és Balambérral.

Szállások a környéken >>

Hasznos információk, útvonalak

A belépőjegy kizárólag érvényes védettségi igazolvánnyal vagy 72 óránál nem régebbi negatív PCR teszttel és személyazonosító okmánnyal (személyi igazolvány, útlevél) együtt érvényes!

Szállások a közelben >>

Hégely Sándor fesztiváligazgató a rendezvényről:

,,Minden évben azt gondoltuk, hogy az érdeklődést nem lehet már fokozni, mégis sikerült, várják a látogatók a fesztivált. A népszerűségét jelzi, hogy Békéscsaba 50 kilométeres sugarú körzetében már alig lehet szálláshelyet találni. A 20. rendezvényen számoltam ki, hogy az addigi fesztiválokon készített kolbászok hossza elérne a Viharsaroktól a fővárosig. Azóta ez a kolbászhossz tovább nőtt, de a szlogen maradt: ,,A csabai Csabán az igazi!”

Mindenki kiveszi a részét a munkából

Hogy senki ne maradjon szálláshely nélkül a Csabai Kolbászfesztivál alatt sem, érdemes körülnézni a Szallas.hu kínálatában >>

Még több szállásajánlat Békés megyében

Luxus Wellness Apartman Békéscsaba

Luxus Wellness Apartman Békéscsaba
Leteszteltük! A beszámolót itt olvashatod:

Hunguest Hotel Erkel Dürer Gyula ****

Hunguest Hotel Erkel Dürer Gyula ****

Várfürdő Panzió Gyula

Várfürdő Panzió Gyula

Németház Szabadkígyós

Németház Szabadkígyós

Végvár Deluxe Apartman Gyula

Végvár Deluxe Apartman Gyula

Munkácsy Hotel Békéscsaba ****

Munkácsy Hotel Békéscsaba ****

Még több Békés megyei szálláshely >>

További információk a Csabai Kolbászfesztiválról >>

Ezeket a programokat se hagyd ki, ha a Csabai Kolbászfesztiválra látogatsz:

Népszerű programok Békés megyében ⬇️⬇️⬇️

(Képek: Csabai Kolbászfesztivál, Szallas.hu)


Exit mobile version