Erdei faházak, őszi romantika – Falatnyi csodákkal hívogat Noszvajra Síkfőkút

2 perces olvasási idő

Nincs mese, betoppant az ősz. Az erdő tarka színekre váltja nyári ruháját, a talpunk alatt ropogósak a levelek, és végre újra elővehetjük a kedvenc kardigánunkat. Ilyenkor lehet csak igazán ráhangolódni a természetre, harmóniába kerülni a párunkkal és persze önmagunkkal is. Igen ám, de a romantikus kikapcsolódás receptje nem ilyen egyszerű: előbb tökéletes kirándulóhelyre, aztán tökéletes szállásra lesz szükséged!

Szerencsére mindkettőre tudunk megoldást, ugyanis a Bükk lankái között nyújtózó Síkfőkúton nem csak tengernyi élmény és látnivaló, de 5 mesebeli erdei kuckó is elhozza nektek a noszvaji varázslatot.

Noszvaj: látnivalók és természeti kalandok paradicsoma

Ezerarcú természeti kincsek, lelkes vendégszeretet és egyedülálló mikroklíma – dióhéjban ezért érdemel helyet Noszvaj a legszerethetőbb hazai települések között. A Bükki Nemzeti Park mellett húzódó falucska számtalan izgalmas szabadidős programot tartogat. Itt találod az angol parkjáról elhíresült De la Motte kastélyt, felfedezheted a barlanglakások titkait, és nem mellesleg Magyarország egyik legtisztább levegőjét is beszippanthatod.

Mielőtt azonban átadnád magad a Bükk megunhatatlan szépségének, ajánlott egy kicsit még északabbra autózni, ahol Noszvaj legromantikusabb pihenővölgye csábít felejthetetlen erdei relaxra.

Programok és látnivalók a Bükkben >>

Ezért szervezd az őszi szabit Síkfőkútra

Síkfőkút egy vadregényes erdőség a Kánya-patak völgyében, ahol korosztálytól függetlenül mindenki jól szórakozhat. A festői keretbe simuló üdülőövezet valamikor az 1930-as években indult fejlődésnek, napjainkra pedig már hazánk egyik legkülönlegesebb természetközeli élményét nyújtja.

Erdei faházak, őszi romantika – Falatnyi csodákkal hívogat Noszvajra Síkfőkút
Szinte harapni lehet a friss, hegyi levegőt

Aktív kikapcsolódás az őszi rengetegben

Nem titok, hogy Síkfőkút környékén napestig lehet kirándulni. A területen könnyebb és nehezebb túraútvonalak váltják egymást, így a kellemes őszi sétáktól kezdve a szuszogós kaptatókig mindent megtalálsz. Mi a 2018-ban átadott Forrástúra-tanösvényt ajánljuk: egyrészt azért, mert családbarát útvonala is van, rengeteg szépséget tartogat, és még a Kövesdi-kilátóhoz is elkalauzol.

TIPP! Ha hiányzik egy kis adrenalin az életedből, akár terepbiciklivel is átsuhanhatsz a Bükk déli lankáin!

Nyújtóztasd ki magad a síkfőkúti tóréten

A noszvaji kirándulóparadicsom szívét a tórét testesíti meg, ahol bűbájos pihenőhelyek, játszótér és két apró tavacska szállítja a hangulatot. A felső részen átélhetjük a csónakázás romantikáját, az alsó tónál azonban már a piknikezés és a horgászat kerül előtérbe.

Exkluzív erdei szálláshelyek Noszvajon

Képzeld csak magad elé a helyzetet: egy fázós őszi reggelen a telefonod csörgése helyett madárdalra ébredsz, és amint kisétálsz a teraszra, körülölel a természet. Ilyen és ehhez hasonló tapasztalások várnak akkor, ha egy erdei kuckóban töltöd el az áhított őszi szabadságot. Mutatjuk az 5 legjobb faházikót a környéken!

Sárga Rigó Noszvaj – Panorámás pihenés

A dús lombokkal koszorúzott Sárga Rigó az egyik legújabb erdei szállás Noszvajon, amely völgyre néző teraszával és modern szolgáltatásaival tökéletes színteret ad egy romantikus hétvégéhez. A kétszintes épület a japán és a skandináv építészet jegyeit ötvözi, belső kialakítása otthonos és roppant kifinomult.

Erdei faházak, őszi romantika – Falatnyi csodákkal hívogat Noszvajra Síkfőkút
Felnőttbarát házikó a Bükkben

Túrázás után egy fűtött vizű akácdézsa enyhíti a fáradalmakat, reggel pedig helyi termelők finomságaival és igazi olasz kávéval indíthatod a napot. Arról nem is beszélve, hogy a házikedvencedet sem kell otthon hagynod!

Édeskettes a Mini Noszvajban

A tinyhouse mozgalom első hazai képviselője egy intim erdei fészek, ahol két fő (és egy négylábú) hibátlan komfortérzetben hangolódhat egymásra. Az antracit, a bézs és a natúr fa harmóniája egy pillanat alatt rabul ejt, de ami igazán különlegessé teszi a Minit, az a részletgazdagsága.

Erdei faházak, őszi romantika – Falatnyi csodákkal hívogat Noszvajra Síkfőkút
Tágas teraszon lazíthatsz

Apró mérete ellenére egy teljesen felszerelt kis otthon: amerikai konyha, napozószékek, BBQ grill, függőágy és fűthető fadézsa gondoskodik a felhőtlen időtöltésről. Ha meguntad a paneldzsungelt és elvonulnál egy kicsit a világ szeme elől, akkor a Minit neked találták ki!

Ha többen jönnétek: Erdei Kisház Noszvaj

Az Erdei Kisház két külön apartmanból áll, ezért ideális szálláshelyet kínál nagycsaládosoknak és kisebb baráti társaságoknak. A közös terekben infraszaunát, erdélyi dézsát és borospincét találtok majd, a terasz pedig kellemes díszletet ad egy kiadós sütögetéshez is. Csak aztán ne lepődjetek meg, ha pár mókus is benéz a grill partyra!

Erdei faházak, őszi romantika – Falatnyi csodákkal hívogat Noszvajra Síkfőkút
Egy csipet bükki varázslat

Wellness élményekkel csalogat a Fekete Rigó 

Idén másik Rigó is befészkelte magát Noszvajra: a skandináv házikók életérzését hajtó Fekete Rigó finn szaunával, kőriskáddal és überelhetetlen panorámával segíti elő a testi-lelki feltöltődést. Sikkes fekete színével észrevétlenül simul bele a környezetébe, a wellness szolgáltatások pedig garantáltan luxus szintre emelik majd a síkfőkúti kiruccanást.

Erdei faházak, őszi romantika – Falatnyi csodákkal hívogat Noszvajra Síkfőkút
A Sárga Rigó testvérkuckója az eleganciára épít

Ilyen extrák várnak, ha itt foglalsz:

  • Főzésre is alkalmas amerikai konyha
  • Reggeli két főre
  • Wifi, Netflix, Playstation 4
  • Klíma
  • Kerékpár használat
  • TESLA type2 autótöltő (3x10A)
  • Saját aszfaltos parkoló a ház előtt
  • Nespresso gép kapszulákkal
  • 71 ajándék programkupon a Szallas.hu jóvoltából!
Erdei faházak, őszi romantika – Falatnyi csodákkal hívogat Noszvajra Síkfőkút
Lélegzetelállító látvány a nappaliból

Mintha hazatérnél – Noszvaj Huset Vendégház

Hívogató meleg színekkel és letisztult enteriőrrel gyógyítja a lelket ez a bájos kis noszvaji búvóhely. Pároknak, családoknak és szűk baráti társaságoknak is remek választás, főleg akkor, ha zavartalan nyugalomra vágytok, és be szeretnétek pótolni az őszi rohanásban elmaradt beszélgetéseket.

Na, kedvet kaptál az őszi szabihoz? Ha igen, akkor ne töprengj sokáig: ezek az erdei szállások hihetetlenül népszerűek, és ha nem vigyázol, hipp-hopp elfogynak a férőhelyek!
Itt még több programot találsz a noszvaji kalandhoz >>

(Fotók: szallas.hu, shutterstock)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
56%
Imádom
Imádom
44%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%